EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με την Ουνικάχα

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÕÍÉÊÁ×Á ÌÁËÁÃÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / UNICAJA MALAGA - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÕÍÉÊÁ×Á ÌÁËÁÃÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / UNICAJA MALAGA - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στη Μάλαγα, σε ένα ματς που κρίθηκε στην παράταση. Ελάχιστοι ήταν οι "ερυθρόλευκοι" που διακρίθηκαν. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Την ήττα με 85-87 γνώρισε ο Ολυμπιακός στη Μάλαγα από την Ουνικάχα, σε ένα ματς που κρίθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, τον Βαγγέλη Μάντζαρη και τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ φάνηκε η απουσία του Γιώργου Πρίντεζη στη θέση "4", με τον Κιμ Τιλί να τον αντικαθιστά και να αγωνίζεται σχεδόν 31 λεπτά.

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των δέκα παικτών που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 8 πόντοι (4/6 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη, 1 τάπα σε 20:27 (16 ranking)

Ήρθε από τον πάγκο κι έδωσε σημαντική βοήθεια, καθώς "μάζεψε" πέντε επιθετικά ριμπάουντ, ενώ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός κάτω από το καλάθι, αφού σκόραρε στις 4 από τις 6 προσπάθειες που επιχείρησε.

3. ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος σε 12:59 (0 ranking)

Έπαιξε πάλι κοντά στα 12 λεπτά, χωρίς όμως να κάνει τη διαφορά στην επίθεση, αφού ήταν αρκετά άστοχος στις προσπάθειες που πήρε. Δημιουργικά ήταν καλύτερος, καθώς έδωσε τρεις τελικές πάσες, μία εκ των οποίων ήταν το highlight του, αφού έδωσε έτοιμο τρίποντο στον Ρόμπερτς με πάσα πίσω από την πλάτη. Ακόμα αγνοεί το τρίποντο στην EuroLeague, έχει πλέον 0/12.

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Στατιστικά: 11 πόντοι (2/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 2 λάθη σε 18:43 (6 ranking)

Παρά το γεγονός ότι ήταν βασικός, αγωνίστηκε λιγότερο από 20 λεπτά, αλλά πρόλαβε να πετύχει 11 πόντους. Λανθασμένη η επιλογή του στην προτελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, στο 85-85, όπου προσπάθησε να βάλει ένα δύσκολο καλάθι, χωρίς αποτέλεσμα.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 15 πόντοι (4/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη σε 32:21 (16 ranking)

Ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά τον αγώνα, δίνοντας τις 4 ασίστ που χρειαζόταν για να γίνει ο κορυφαίος πασέρ όλων των εποχών στη EuroLeague, μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο. Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, αγωνίστηκε περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη της ομάδας του, με αρκετά καλές επιλογές στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αλλά στο τέλος έδειξε αρκετά κουρασμένος.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Στατιστικά: 10 πόντοι (3/7 δίποντα, 4/4 βολές), 12 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 24:33 (22 ranking)

Ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού. Μπορεί να μην διατήρησε τα εκπληκτικά φετινά ποσοστά του, έχοντας 3/7 δίποντα, αλλά πήρε πολλά καθοριστικά επιθετικά ριμπάουντ και ευστόχησε στις κρίσιμες βολές που κλήθηκε να εκτελέσει.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 10 πόντοι (2/3 δίποντα, 2/7 τρίποντα), 1 ριμπάουντ σε 26:42 (1 ranking)

Ο Λετονός είχε διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά δε προσέφερε σε καμία άλλη κατηγορία στον αγώνα. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως παρότι αγωνίστηκε για σχεδόν 27 λεπτά, δεν έδωσε ούτε μία ασίστ!

14. ΚΙΜ ΤΙΛΙ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (1/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη, 1 τάπα σε 30:47 (9 ranking)

Πήρε φανέλα βασικού, λόγω της απουσίας του Γιώργου Πρίντεζη. Μετά τον Σπανούλη, ήταν ο δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής, με πάνω από 30 λεπτά. Ξεκίνησε αρκετά καλά, πέτυχε κι ένα σημαντικό τρίποντο, αλλά ήταν αυτός που έχασε την μπάλα στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα, δίνοντας την ευκαιρία στους Ισπανούς να στείλουν το ματς στην παράταση.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά: 11 πόντοι (1/1 δίποντο, 3/4 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 25:34 (11 ranking)

Ήταν ουσιαστικός, ευστοχώντας σε 4 από τα 5 σουτ που πήρε, με τρία τρίποντα. Γέμισε τα στατιστικά του, με ριμπάουντ, ασίστ και κλέψιμο. Αν κέρδισε ο Ολυμπιακός, θα ήταν υποψήφιος ακόμα και για MVP της αναμέτρησης.

22. ΜΠΡΑΪΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Στατιστικά: 8 πόντοι (1/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα), 1 ασίστ, 1 λάθος σε 20:53 (2 ranking)

Πέρα από τα δύο τρίποντα που πέτυχε στην 4η περίοδο, που θα μπορούσαν να αποδειχθούν καθοριστικά, δεν βοήθησε ουσιαστικά τον Ολυμπιακό, αφού δεν έδωσε πράγματα σε άλλες στατιστικές κατηγορίες.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής

33. ΚΑΪΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ σε 12:01 (1 ranking)

Έβαλε το τρίποντο που έπρεπε να βάλει, στέλνοντας τον Ολυμπιακό στο +6, περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Δεν αγωνίστηκε αρκετά, αφού ο Σφαιρόπουλος προτίμησε να δώσει πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Τιλί στη θέση "4".

ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΑ HIGHLIGHTS:

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ