EUROLEAGUE

Η κορυφαία πεντάδα της 2ης αγωνιστικής της EuroLeague

Η κορυφαία πεντάδα της 2ης αγωνιστικής της EuroLeague
EUROLEAGUE

To Sport24.gr παρουσιάζει τους πέντε που ξεχώρισαν στη δεύτερη αγωνιστική της EuroLeague και τα στατιστικά στις νίκες των ομάδων τους.

Η δεύτερη αγωνιστική της EuroLeague 2017/18 πέρασε στην ιστορία και οι οκτώ ομάδες της διοργάνωσης κοιτάζουν ήδη την πρώτη "διπλή" της φετινής σεζόν. Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή η... Devotion θα μας συναρπάσει, όμως μέχρι τότε, ας δούμε την καλύτερη πεντάδα από τους οκτώ αγώνες του διημέρου που έφερε νίκες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

POINT GUARD - ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ

Στην εκτός έδρας νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Αρμάνι Μιλάνο , στην παράταση μάλιστα, ο Έλληνας πλέι μέικερ έκανε ρεκόρ καριέρας με 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης! Έμεινε στο παρκέ για 39 λεπτά (επίσης career-high), σκόραρε 17 πόντους με 4/4 δίποντα και 3/6 τρίποντα, μάζεψε 3 ριμπάουντ, μοίρασε 9 ασίστ, έκανε και ένα μπλοκ για να οδηγήσει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Εξαιρετικά φορμαρισμένος, έχει έρθει με φόρα από το Eurobasket 2017 και θέλει να δείξει σε όλους πως όσες προσθήκες κι αν έκανε η ομάδα του, αυτός είναι ο ηγέτης της.

SHOOTING GUARD - ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ

Στην πρεμιέρα είχε 22 πόντους (6/8 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 7/8 βολές), 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Έχασε όμως από τη Χίμκι. Στη δεύτερη αγωνιστική το κοντέρ του έγραψε 24 πόντους (5/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5/6 βολές), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 33 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Κι επειδή η επίδοσή του συνδυάστηκε με τη νίκη της Βαλένθια επί της Εφές Αναντολού, αναδείχθηκε MVP της εβδομάδας . Ο Αμερικανός έχει ξεκινήσει τη χρονιά με καταπληκτικό τρόπο, αποδεικνύει πως είναι ένας τρομερά ποιοτικός σκόρερ που στο ρόλο του "Alpha Dog" τα πηγαίνει περίφημα και αφήνει υποσχέσεις για μια σπουδαία σεζόν.

SMALL FORWARD - ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Η αξιολόγησή του δεν δικαιολογεί την παρουσία του στην κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής, όμως ο Αμερικανός ήταν πραγματικά πολύ καλός στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ουνικάχα Μάλαγα . "Οικονομικός", πήρε έξι σουτ για να βάλει 15 πόντους (2/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/6 βολές) σε μόλις 19 λεπτά συμμετοχής και απέδειξε για άλλη μια φορά την κλάση του. Ζητάει συνεχώς τη μπάλα, πιστεύει στις δυνατότητές του, δουλεύει πολλές ώρες καθημερινά και στην πορεία της χρονιάς θα είναι ακόμη καλύτερος.

POWER FORWARD - ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ

Άοσμος, άγευστος, νωθρός στο πρώτο μέρος του αγώνα με τη Μπάμπεργκ , σαρωτικός, κυρίαρχος, φαντασμαγορικός στο δεύτερο, ο Αμερικανός χρειαζόταν μια τόσο καλή εμφάνιση για να "ξεμπουκώσει" από τις διαδοχικές μέτριες, αν όχι κακές στο ξεκίνημα της σεζόν. Το κοντέρ του έγραψε 15 πόντους (2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/6 βολές), 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και ένα μπλοκ σε 27 λεπτά συμμετοχής, stat-line που του χάρισε 23 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

CENTER - ΤΟΜΑΣ ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ

Όταν η Χίμκι έδωσε τα χέρια με τον Τόμας Ρόμπινσον, σας είχαμε προϊδεάσει για την περίπτωσή του. Μπορεί να εξελιχθεί στον κορυφαίο ψηλό της διοργάνωσης, να γίνει κάτι σαν τον Έκπε Ούντο της Φενέρμπαχτσε, έστω και με διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Σκόρερ ολκής, παίζει άμυνα από τον άσο μέχρι τον αντίπαλο "δεινόσαυρο", έχει τρομερή δίψα για διακρίσεις και ο Γιώργος Μπαρτζώκας του έχει προσφέρει τον ρόλο που χρειάζεται, πριν καν προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα και στα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Στην εντός έδρας νίκη επί της Ζάλγκιρις Κάουνας ο Αμερικανός είχε 19 πόντους με 9/15 δίποντα και 1/3 βολές, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο και 4 μπλοκ σε 23 λεπτά συμμετοχής, όμως μας άφησε την εντύπωση πως έκανε απλώς μια θετική εμφάνιση και τίποτα περισσότερο. Κι αυτό τα λέει όλα για την αξία του.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ