EUROLEAGUE

Η Γαλατασαράι "ξέρανε" τη Μπαρτσελόνα

Η Γαλατασαράι "ξέρανε" τη Μπαρτσελόνα

Πραγματοποιώντας ψυχωμένη εμφάνιση και βάζοντας όλα τα μεγάλα σουτ στο τέλος, η Γαλατασαράι "αλωσε" το "Παλαού Μπλαουγκράνα", κερδίζοντας με 69-62 τη Μπαρτσελόνα!

Παίζοντας κόντρα σε μία απίστευτα αγχωμένη Μπαρτσελόνα, η Γαλατασαράι πήρε μία μεγάλη νίκη με 62-69 μέσα στην Βαρκελώνη, επιβεβαιώνοντας ότι τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε διαρκή άνοδο.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν παγίδευσε την Μπαρτσελόνα με την άμυνά της, εκμεταλλεύτηκε το άγχος των Καταλανών δίνοντάς τους τα σουτ και στο τέλος πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά ότι στην φετινή EuroLeague όλα γίνονται.

O MVP

Ο Άλεξ Τάιους ήταν το άρμα μάχης της Γαλατασαράι. Ο Αμερικανός σέντερ ήταν Κέρβερος κάτω από τα δύο καλάθια με την ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ, κυριάρχησε απόλυτα στη μονομαχία του με τον Άντε Τόμιτς και άλλαξε τα δεδομένα και στις δύο πλευρές του παρκέ, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 19 πόντους με 8/12 δίποντα, 3/3 βολές, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κοψίματα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 4/4 τρίποντα του Τζον Ντίμπλερ θεωρητικά δεν είναι κάτι ξεχωριστό, αφού είναι κλασικός σουτέρ. Σε μία βραδιά όμως που όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του είχαν 1/17 τρίποντα (!) και η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε το ματς με 0/15 τρίποντα (!) τελειώνοντάς το τελικά με 8/28, τα 4/4 τρίποντα του Αμερικανού έμοιαζαν με... όαση. Ενδιαφέρον έχει ακόμα βέβαια το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα δεν εκτέλεσε καμία ελεύθερη βολή στο δεύτερο ημίχρονο, μένοντας στις 4/9 που είχε στο πρώτο ημίχρονο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ξέσπασμα της Γαλατασαράι στο φινάλ του αγώνα. Με το σκορ 57-56 υπέρ της Μπαρτσελόνα, οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τον αγώνα με ένα επιμέρους σκορ 13-5, πανηγυρίζοντας μία σπουδαία νίκη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Μπαρτσελόνα ξκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, ξεφεύγοντας με 9-2 και 13-6 την πρώτη περίοδο, την οποία τελικά έκλεισε προηγούμενη με 16-10. Στην δεύτερη περίοδο ωστόσο η Γαλατασαράι αντέδρασε και με την άμυνά της να “σφίγγει” ισοφάρισε καταρχήν σε 18-18 και ακολούθως πέρασε μπροστά με 20-24. Η Μπαρτσελόνα ωστόσο δεν έμεινε έτσι και χάρη σε δύο συνεχόμενα τρίποντα του Κόπονεν πέρασε μπροστά με 26-24, πηγαίνοντας εν τέλει στα αποδυτήρια στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου προηγούμενη με 28-26.

Στην τρίτη περίοδο η Μπαρτσελόνα μπήκε ξανά πιο δυνατά στο παρκέ και με τους Βεζένκοφ και Κόπονεν να δίνουν λύσεις ξέφυγε με 36-28 και 41-33. Η Γαλατασαράι ωστόσο αντέδρασε πάλι σε εκείνο το σημείο και βάζοντας μερικά σουτ από την περιφέρεια μείωσε σε 45-43, με τη Μπαρτσελόνα να βρίσκει τελικά τον τρόπο να κλείσει την τρίτη περίοδο προηγούμενη με 50-45. Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με την Γαλατασαράι να καταφέρνει χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 11-2 να περάσει μπροστά με 52-56. Η Μπαρτσελόνα έδειξε τότε να έχει σφυγμό και χάρη σε ένα σερί 5-0 πέρασε μπροστά με 57-56. Δεν είχε όμως άλλα αποθέματα ενέργειας, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Γαλατασαράι, η οποία είδε τους Τάιους και Ντίμπλερ να πετυχαίνουν μεγάλα καλάθι στο τέλος, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα τους στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-10, 28-26, 50-45, 62-69

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ