EUROLEAGUE

Η Euroleague βρίσκεται δίπλα στους πρόσφυγες

Η Euroleague βρίσκεται δίπλα στους πρόσφυγες

Η Euroleague στέκεται αρωγός στην προσπάθεια επιβίωσης των προσφύγων, ξεκινώντας τη συνεργασία της με τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέλινο.

Συλλογική προσπάθεια για προστασία και φροντίδα των προσφύγων ξεκινά άμεσα η Euroleague, η οποία στέκεται αρωγός στον αγώνα ζωής που δίνουν. Στους τριάντα (30) αγώνες του Eurocup και της Euroleague, θα παρουσιαστούν μηνύματα υποστήριξης στην εκστρατεία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελίνου, με τίτλο #ProtectHumanity. Στόχος δεν είναι άλλος από την προστασία και την αποτροπή της απώλειας των ανθρώπινων ζωών, όσο κι ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια των προσφύγων.

Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης της Euroleague Basketball, Ροζέρ Κιεράλτο, τόνισε πως " η Euroleague Basketball είναι υπερήφανη για την ανταπόκριση των ομάδων της στην έκκληση του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου για παροχή ανθρωπιστικής προστασίας προς τους ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους και είναι εκτεθειμένοι σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Όπως έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και στην περίοδο της παρούσας ανθρωπιστικής κρίσης, οι ομάδες και οι φίλαθλοι ανά την Ευρώπη είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, όταν τους ζητηθεί, και αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα του πνεύματος αλληλεγγύης που τους χαρακτηρίζει".

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής για την περιοχή της Ευρώπης της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Εταιρειών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, Σιμόν Μισίρι, δήλωσε: " Ευχαριστούμε την Euroleague Basketball για την αλληλεγγύη που επιδεικνύει σε ευάλωτους πρόσφυγες ανά την Ευρώπη και τον κόσμο. Οι εταιρείες του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου σε 28 χώρες της Ευρώπης -με την υποστήριξη πάνω από 25.000 εθελοντών- έχουν παράσχει επιτόπου ανθρωπιστική βοήθεια σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Η υποστήριξη των φιλάθλων της Euroleague Basketball θα βοηθήσει τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις ανθρωπιστικές ανάγκες".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ