EUROLEAGUE

Η EuroLeague θυμήθηκε το μεγάλο καλάθι του Κριάπα

Η EuroLeague θυμήθηκε το μεγάλο καλάθι του Κριάπα

Η στήλη #MondayMemories της EuroLeague γύρισε πίσω το ρολόι μόλις έναν χρόνο και θυμήθηκε το καλάθι του Βίκτορ Κριάπα που έστειλε τον περσινό Τελικό της ΤΣΣΚΑ με τη Φενέρμπαχτσε στην παράταση.

Ήταν 15 Μαίου 2016, σχεδόν έναν χρόνο πριν δηλαδή, όταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετώπισε στον Τελικό της EuroLeague την Φενέρμπαχτσε. Οι δύο κουμπάροι, Δημήτρης Ιτούδης και Ζέλικο Ομπράντοβιτς, χρειάστηκε να είναι αντίπαλοι για 40 λεπτά. Βασικά, όπως αποδείχθηκε, για 45 λεπτά.

Θα φρόντιζε ο Βίκτορ Κριάπα για αυτό, προσφέροντας την πιο χαρακτηριστική φάση της περσινής σεζόν, στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση. Μία φάση την οποία θυμήθηκε η EuroLeague στα πλαίσια της στήλης της, #MondayMemories.

Το σκηνικό για όποιον δεν το θυμάται είχε ως εξής: Η ΤΣΣΚΑ είχε κυριαρχήσει απόλυτα στο παιχνίδι ξεφεύγοντας κάποια στιγμή στα μέσα της τρίτης περιόδου με 60-39! Η Φενέρμπαχτσε όμως δεν τα παράτησε. Σφίγγοντας την άμυνά της και πετυχαίνοντας πολλά μεγάλα σουτ έφερε τούμπα το ματς και λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα προηγήθηκε με 81-83 χάρη σε βολές του Σλούκα! Η ΤΣΣΚΑ όμως είχε την τελευταία επίθεση. Κι εκεί που φάνηκε να χάνονται όλα, με τον Νάντο Ντε Κολό να αστοχεί σε τρίποντο, ήρθε σαν από μηχανής Θεός ο Βίκτορ Κριάπα με φόλοου να ισοφαρίσει σε 83-83, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση! Κοινώς, έκανε... αυτό:

Στο έξτρα πεντάλεπτο η ΤΣΣΚΑ ήταν πιο ψύχραιμη, καταφέρνοντας τελικά να πάρει τη νίκη με 101-96, πανηγυρίζοντας τον πρώτο Ευρωπαϊκό της τίτλο έπειτα από 8 χρόνια. Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί όμως αν δεν είχε πετύχει νωρίτερα ο Κριάπα αυτό το φόλοου.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ