EUROLEAGUE

Η EuroLeague παραδέχθηκε τριπλή παράβαση που δεν δόθηκε υπέρ της Ζάλγκιρις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η EuroLeague εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας αναγνωρίζει ότι υπήρξε τριπλή παράβαση από τον Μάικλ Ρολ στην τελευταία κατοχή της Αρμάνι Μιλάνο με 14'' για το τέλος, στη νίκη επί της Ζάλγκιρις.

Η Αρμάνι Μιλάνο νίκησε με μεγάλη δυσκολία τη Ζάλγκιρις το βράδυ της Παρασκευής (11/10), η λιθουανική ομάδα είχε όμως κάθε λόγο να φωνάζει για την τελευταία ιταλική κατοχή στην αναμέτρηση. Μετά το τάιμ άουτ του Έτορε Μεσίνα, ο Μάικλ Ρολ πήρε την μπάλα, για να υποπέσει σε τρεις (!) παραβάσεις έως ότου πασάρει την μπάλα στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο οποίος εν συνεχεία πήρε το φάουλ και εκτέλεσε δύο βολές (με το σκορ στο 83-81 υπέρ των γηπεδούχων), που έμελλε να καθορίσουν το αποτέλεσμα υπέρ της ιταλικής ομάδας.

Δύο μέρες μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, η EuroLeague πήρε θέση για όσα έγιναν στη φάση που αποτέλεσε αφορμή παραπόνων των πράσινων, αναγνωρίζοντας πως οι διαιτητές θα έπρεπε να είχαν δώσει είτε βήματα (δύο φορές) είτε μπρος - πίσω και κατ' επέκταση την κατοχή στη Ζάλγκιρις.

Η EuroLeague παραδέχθηκε τριπλή παράβαση που δεν δόθηκε υπέρ της Ζάλγκιρις

Η διοργάνωση επισημαίνει πως αρχικά ο Μάικλ Ρολ υποδέχθηκε την μπάλα και πριν ντριμπλάρει, κούνησε τα δύο πόδια του, γεγονός που καθιστά την πρώτη παράβαση. Εν συνεχεία, κι ενώ ξανάπιασε την μπάλα πρώτα κούνησε το pivot foot (βήματα) και ακολούθως πάτησε τη γραμμή του κέντρου (μπρος πίσω).

Η ουσία βέβαια δεν αλλάζει, αφού η Αρμάνι Μιλάνο πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, ενώ η Ζάλγκιρις ηττήθηκε για δεύτερη φορά φέτος στην EuroLeague.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ