EUROLEAGUE

Η ζωή του διαιτητή με τα μάτια της EuroLeague

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η EuroLeague έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στους διαιτητές, παρουσιάζοντας τη δική τους πλευρά στους αγώνες. Μία παραγωγή της EuroLeague για τους ανθρώπους που βρίσκονται διαρκώς στο "στόχαστρο" (VIDEO).

Οι διαιτητές συνηθίζουν να βρίσκονται στο αθλητικό προσκήνιο κατά βάση για τον λάθος λόγο. Όχι με δική τους ευθύνη απαραίτητα, αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα για τις ήττες των ομάδων. Στην προσπάθειά της να τους φέρει πιο κοντά στο κοινό και να καταστήσει σαφές πως είναι κι αυτοί... άνθρωποι, όπως επίσης δρουν για το καλό του αθλήματος, η EuroLeague παρουσίασε την αθέατη πλευρά τους.

Τέσσερις έμπειροι διαιτητές και δύο πρωτοεμφανιζόμενοι στη διοργάνωση μίλησαν στην κάμερα της EuroLeague για τη ζωή και τη δουλειά τους στο γήπεδο, με τον Ματέι Μπολτάουζερ να επισημαίνει πως " δεν μπορεί ο καθένας να γίνει διαιτητής, είναι κάτι εσωτερικό. Πρέπει να έχεις αυτό το συναίσθημα για να μπορέσεις να διαχειριστείς τους παίκτες, τους προπονητές, τον κόσμο. Όλα. Οι παίκτες γίνονται πιο γρήγοροι, πιο δυνατοί κι εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό".

Από την πλευρά του, ο Σρέντεν Ράντοβιτς με τη δεκαετή προϋπηρεσία στη διοργάνωση, εξηγεί πως " το πιο βασικό είναι να έχεις τον κατάλληλο χαρακτήρα. Να είσαι μετριοπαθής, γενναίος και να μπορείς να λειτουργήσεις με τον κατάλληλο τρόπο". Ούτως ή άλλως η ίδια η EuroLeague στην αρχή του video χαρακτηρίζει τη θέση των διαιτητών ως την " ίσως αυτή που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση, είναι αυτοί που βρίσκονται πάντα στο κέντρο".

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, στο διαιτητικό... rotation εντάχθηκαν δύο νέοι διαιτητές. Ένας εξ αυτών, ο Μίλαν Νέντοβιτς παραδέχθηκε πως " όταν έγινα διαιτητής, άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο παρακολουθούσα έναν αγώνα ως θεατής. Δεν εστίαζα στο τι γινόταν στο παιχνίδι, αλλά στους ίδιους τους διαιτητές".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ