EUROLEAGUE

Η Αρμάνι "απειλεί" την "μουδιασμένη" Φενέρμπαχτσε

Η Αρμάνι "απειλεί" την "μουδιασμένη" Φενέρμπαχτσε
EUROLEAGUE.NET

Με την Φενέρμπαχτσε να έχει ξεκινήσει την σεζόν κατώτερη των περιστάσεων, η Αρμάνι Μιλάνο την υποδέχεται με την ελπίδα ότι θα την υποχρεώσει σε νέα ήττα. Και έχει λόγους να πιστεύει ότι θα τα καταφέρει.

Η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καλά για την Φενέρμπαχτσε. Μέσα σε μερικές ημέρες η πρωταθλήτρια Ευρώπης είδε δύο τρομερά αήττητα σερί της να σπάνε , ενώ η εικόνα της στο παρκέ είναι μέχρι στιγμής μέτρια. Και αυτό ακριβώς θέλει να εκμεταλλευτεί σήμερα (19/10, 21:45) η ανεβασμένη Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία.

Η Μιλάνο την περσινή σεζόν εξελίχθηκε σε ανέκδοτο της διοργάνωσης. Φαίνεται όμως ότι έμαθε από τα λάθη της, έκανε μετρημένες - και φυσικά ακριβές - κινήσεις το καλοκαίρι και δείχνει έπειτα από καιρό να μοιάζει με... ομάδα. Μέχρι νεοτέρας τουλάχιστον. Αν πάντως τα πρώτα δείγματα αποτελούν έναν οιωνό της συνέχειας, τότε σίγουρα η εμφάνιση των Ιταλών στην πρεμιέρα της EuroLeague κόντρα την ΤΣΣΚΑ (όπου έπεσαν μαχόμενοι μέσα στην Ρωσία) και το 3-0 με το οποίο ξεκίνησαν στην Ιταλία είναι ένα καλά σημάδια.

Η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι θα προσπαθήσει να "χτυπήσει" την Φενέρμπαχτσε με όλα της τα όπλα. Και μπροστά-μπροστά θα βγάλει το δίδυμο των Αμερικανών γκαρντ, Άντριου Γκάουντλοκ και Τζόρνταν Θίοντορ, οι οποίο θέλουν να βάλουν δύσκολα στην περιφέρεια της πρωταθλήτριας Ευρώπης με την "τρέλα" τους και την ικανότητα που έχουν και οι δύο στο σκοράρισμα. Το βασικότερο ωστόσο είναι πως δεν είναι μόνοι τους, αφού παίρνουν βοήθειες και από τους Μάντας Καλνιέτις, Βλάντιμιρ Μίτσοβ και Ντάιρις Μπέρτανς στην περιφέρεια, η οποία μοιάζει αρκετά ισορροπημένη. Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που κοντά στο καλάθι οι Αρτούρας Γκουντάιτις, Κάλεμπ Ταρζέφσκι, Αμάθ Εμπαγιέ, Μάρκο Κουζέν και Κόρι Τζέφερσον υπόσχονται πολύ ξύλο,

Η Φενέρμπαχτσε από την πλευρά της μπαίνει στο παρκέ ως φαβορί. Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχει περισσότερες λύσεις, έχει την αύρα της καλύτερης ομάδας. Οι τελευταίες εμφανίσεις της ωστόσο κόντρα σε Μάλαγα (για την EuroLeague) και Αναντολού Εφές (για το τουρκικό πρωτάθλημα) δείχνουν μία ομάδα που ψάχνεται ακόμα, κάτι λογικό δεδομένου ότι έχε αρκετά νέα πρόσωπα και πολλοί παίκτες της έχασαν το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες.

Πάνω σε όλα αυτά σκοπεύει να "πατήσει" η Αρμάνι Μιλάνο. Θέλει να επιβάλλει τον ρυθμό της, να τρέξει, να πάει το παιχνίδι στις πολλές κατοχές. Να πάει δηλαδή ο αγώνας στην... τρέλα, εκεί που υπερτερεί, ελπίζοντας ότι το γήπεδο θα γίνει κατηφορικό για τους αντιπάλους της. Αυτό βέβαια δεν θα είναι εύκολο, γιατί κάποια στιγμή η Φενέρμπαχτσε θα βγάλει αντίδραση. Θα φροντίσουν οι φωνές για αυτό. Θα έρθει όμως αυτή η αντίδραση της πρωταθλήτριας Ευρώπης σε αυτό το παιχνίδι ή σε κάποιο από αυτά που θα ακολοθήσουν; Η απάντηση σε αυτό θα κρίνει εν πολλοίς και τον νικητή του σημερινού αγώνα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ