EUROLEAGUE

Η απάντηση της EuroLeague στη νέα πρόταση της FIBA για τα "παράθυρα"

Η απάντηση της EuroLeague στη νέα πρόταση της FIBA για τα "παράθυρα"

Η EuroLeague απάντησε στην πρόταση που κατέθεσε η FIBA για τα "παράθυρα" εξηγώντας πως βάσει αυτής, το πρόβλημα δεν λύνεται επί της ουσίας. Τι σημειώνει με ανακοίνωσή της.

Η διαμάχη ανάμεσα σε EuroLeague και FIBA παραμένει σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα των αγώνων και τα προκριματικά των εθνικών ομάδων, που έχουν τοποθετηθεί στη διάρκεια του χειμώνα. Μπορεί το κλίμα να μην είναι πια τεταμένο, αλλά υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές στο βασικό ζητούμενο που είναι οι ημερομηνίες που θα καταστήσουν εφικτή την παρουσία όλων των παικτών στους αγώνες των εθνικών ομάδων.

Την Τρίτη (26/9), η EuroLeague επανήλθε, απαντώντας στην πρόταση της FIBA για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague:

" Η EuroLeague Basketball ενημερώνει ότι έλαβε την πρόταση της FIBA για τα αποκαλούμενα "παράθυρα" που έχουν να κάνουν άμεσα με το πρόγραμμα εντός κι εκτός συνόρων για όλες τις ομάδες. Η EuroLeague Basketball και οι ομάδες της εκτιμούν ότι για πρώτη φορά -και παρά τις ενδιάμεσες προτάσεις που είχε κάνει η ίδια τα τελευταία χρόνια, με πρώτη αυτή του 2012- η FIBA έκανε μία πρόταση για το θέμα.

Παρά το γεγονός ότι οι εν λόγω προηγούμενες προτάσεις της EuroLeague Basketball ουδέποτε λήφθηκαν υπόψιν ή απορρίφθηκαν ευθέως από τη FIBA, η τελευταία (χρονικά) πρόταση της παγκόσμιας ομοσπονδίας θα εξεταστεί από τους συλλόγους και τα μέλη της EuroLeague με ενδελεχή αξιολόγηση.

Κατόπιν τούτου, η EuroLeague Basketball θα ήθελε να σχολιάσει τα εξής:

1) Η πρόταση της FIBA δεν λύνει το βασικό πρόβλημα των "παραθύρων" των εθνικών ομάδων, και κατά κύριο λόγο αυτό της απουσίας των καλύτερων παικτών από την πλειοψηφία των αγώνων που θα γίνονται σε αυτά τα "παράθυρα". Το πρόβλημα παραμένει.

2) Η πρόταση προσθέτει έξτρα πίεση στους παίκτες, αφού προβλέπει περισσότερους αγώνες σε μικρότερο χρονικό διάστημα, χωρίς ημέρες ξεκούρασης και μεγάλα ταξίδια ενδιάμεσα. Για παράδειγμα, οι παίκτες μπορεί να κληθούν να δώσουν έξι (6) αγώνες σε διάστημα δέκα (10) ημερών στη διάρκεια των "παραθύρων" του Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων κυπέλλων, της EuroLeague και των εθνικών ομάδων. Επιπροσθέτως, κάποια από τα ταξίδια που θα πρέπει να κάνουν οι παίκτες αφορούν σε διάστημα τριάντα (30) ή σαράντα (40) ωρών, ακόμη και πενήντα (50) σε κάποιες περιπτώσεις.

Η EuroLeague Basketball και οι σύλλογοι θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες πλήρη φάκελο με απάντηση στην πρόταση της FIBA, την ώρα που θα παραμείνουν ανοιχτοί σε συζήτηση και περαιτέρω αξιολόγηση άλλων προτάσεων που θα γίνουν με σκοπό να λυθεί το πρόβλημα με το πρόγραμμα του 2017 της FIBA, που καθιστά αδύνατη την συμμετοχή όλων των παικτών στους αγώνες των εθνικών ομάδων τους".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ