ΜΠΑΣΚΕΤ

Γουίλ Κλάιμπερν, το λαβράκι του Μπλατ πλήγωσε τον Ολυμπιακό

Γουίλ Κλάιμπερν, το λαβράκι του Μπλατ πλήγωσε τον Ολυμπιακό

O Γουίλ Κλάιμπερν έκανε τα πρώτα του βήματα στο υψηλότερο επίπεδο αγωνιζόμενος υπό τις οδηγίες του Ντέβιντ Μπλατ και στην 5η "στροφή" της EuroLeague της τρέχουσας σεζόν "πλήγωσε" τον άλλοτε προπονητή του και τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός στην 5η "στροφή" της EuroLeague κοίταξε στα μάτια την ΤΣΣΚΑ Μόσχας , αλλά δεν κατάφερε να φύγει νικητής από την Ρωσία και οι Γουίλ Κλάιμπερν και Σέρχι Ροντρίγκεθ ήταν εκείνοι που κράτησαν όρθια την ομάδα τους κι έβαλαν την υπογραφή τους στην επιτυχία της ομάδας τους . Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως ο Ντέιβιντ Μπλατ αναφέρθηκε στους δύο παίκτες της ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μετά το τέλος της αναμέτρησης της 5ης αγωνιστικής της ΕuroLeague .

Ο "Τσάτσο" σε ένα κλειστό παιχνίδι σημείωσε 20 πόντους με 6/10 σουτ πίσω από την γραμμή των 6.75 μέτρων και το γεγονός αυτό κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δεν έμεινε ασχολίαστο από τον 59χρονο Αμερικανοϊσραηλινό προπονητή, ο οποίος για τον άλλοτε παίκτη του, Γουίλ Κλάιμπερν προχώρησε ένα βήμα παραπάνω κι έβαλε υποψηφιότητα για την δήλωση της χρονιάς : "Είναι χαρά και κατάρα να συγκρούομαι με παίκτες που έχω προπονήσει. Γίνονται σπουδαίοι κι τότε εγώ πρέπει να τους αντιμετωπίσω. Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: είτε κάνω καλή δουλειά με αυτά τα παιδιά, είτε μένω περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε στο άθλημα και οδηγούμαι σε λάθος μέρη".

Ο κόουτς του Ολυμπιακού βλέπετε γνωρίζει πολύ καλά τον εκρηκτικό φόργουορντ, ο οποίος υπό τις οδηγίες του στην Νταρουσάφακα έκανε τα πρώτα του βήματα στο υψηλότερο επίπεδο την σεζόν 2016/17. Ο Κλάιμπερν, ένα από τα λαβράκια που έχει βρει κατά καιρούς ο Μπλατ , στην παρθενική του σεζόν στην EuroLeague σε 34 παιχνίδια είχε μέσο όρο 10,7 πόντους 5,1 πόντους, 1,3 ασίστ, 1,4 λάθη, 0,9 κλεψίματα και 0,3 κοψίματα κι εξαργύρωσε τις πολύ καλές εμφανίσεις του με τη μετακόμισή του στη Μόσχα για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ.

Ο Κλάιμπερν στο ματς της Πέμπτης (1/11) δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα στους ερυθρόλευκους, καθώς σε 35:43 συμμετοχής σημείωσε 20 πόντους με 7/10 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 3/4 βολές (όλες στο τελευταίο λεπτό), ενώ στη συγκομιδή του είχε επίσης 1 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 λάθη, 1 κόψιμο και 9 (6 αμυντικά, 3 επιθετικά) ριμπάουντ. Τα τρία επιθετικά ριμπάουντ μάλιστα που μάζεψε ήταν στα τελευταία 80 δευτερόλεπτα, όταν οι ομάδες ήταν ισόπαλες (63-63) και αποδείχθηκαν καταλυτικά για την έκβαση της αναμέτρησης.

Οι ερυθρόλευκοι το καλοκαίρι επέλεξαν να πορευτούν με τρεις σμολ φόργουορντ στο ρόστερ τους, καθώς δίπλα στον Κώστα Παπανικολάου πρόσθεσαν τους Αξελ Τουπάν και Γιάνις Τίμα. Η τριπλέτα των σμολ φόργουορντ του Ολυμπιακού, όμως, απέναντι στον Γουίλ Κλάιμπερν τα βρήκαν... μπαστούνια, ενώ όταν ο Ντέιβιντ Μπλατ έριξε πάνω του τον Βαγγέλη Μάντζαρη, ο Αμερικανός φόργουορντ διάβασε σωστά το μις ματς, πόσταρε τον 28χρονο γκαρντ και πήρε γρήγορα δύο φάουλ.

Η... καθίζηση του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο αποτέλεσε τον κύριο λόγο που οδήγησε τους ερυθρόλευκους στην ήττα. Η πλάστιγγα, όμως, έγειρε προς την πλευρά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και από την απόδοση του Κλάιμπερν, ο οποίος εν αντιθέσει με πολλούς συμπαίκτες του, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους "ερυθρόλευκους" και με τους 29 βαθμούς που συγκέντρωσε στο σύστημα αξιολόγησης, έθεσε υποψηφιότητα για να πάρει το βραβείο του MVP της αγωνιστικής.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ