ΜΠΑΣΚΕΤ

Γκριν στο Sport24.gr: "Παραξενεύτηκα που ο Σπανούλης ήταν στον πάγκο"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η συνεργασία του με τον "Ζοτς" και οι... αποχρώσεις του προσώπου του. Η "υπόκλιση" στους Σπανούλη και Σλούκα και η "απορία" για τη μη χρησιμοποίησή του άλλοτε συμπαίκτη του στο τέλος του "θρίλερ" του ΣΕΦ. Ο Έρικ Γκριν στο Sport24.gr.

Ο Έρικ Γκριν στην 7η "στροφή" της EuroLeague επέστρεψε στο ΣΕΦ ως αντίπαλος του Ολυμπιακού και μετά τη νίκη της Φενέρμπαχτσε επί των ερυθρόλευκων μίλησε στο Sport24.gr για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, , τον "δάσκαλό" του Βασίλη Σπανούλη, τον MVP της αναμέτρησης, Κώστα Σλούκα και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η Φενέρμπαχτσε μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του Τάιλερ Ένις δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στην απόκτηση του Έρικ Γκριν . Ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ ακόμα ψάχνει τα... πατήματά του και για αυτό τον λόγο δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο ματς με την πρώην ομάδα του. Ο ίδιος, όμως, πλέpν είναι ώριμος για να διαχειριστεί την κατάσταση και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν για εκείνον.

Ο Έρικ Γκριν σημείωσε την άριστη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, και τον MVP Κώστα Σλούκα , ενώ θυμήθηκε και μερικές από τις συμβουλές που του είχε δώσει ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος είδε τα τελευταία 4:20 της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε από τον πάγκο της ομάδας του.

Ζήτησες την συμβουλή κάποιου πριν υπογράψεις στην Φενέρμπαχτσε;

"Μίλησα με τον Ντρου Νίκολας. Μου είπε πολλά για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και μίλησα και με τον Μπραντ Γουαναμέικερ για την ομάδα και τον προπονητή. Μου είπαν πολύ καλά πράγματα και αποδέχθηκα την πρόταση της Φενέρμπαχτσε. Ήταν μία εύκολη απόφαση".

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την Φενέρμπαχτσε;

"Μέχρι στιγμής οι συνθήκες είναι πολύ καλές, αλλά ακόμα βρίσκομαι σε περίοδο προσαρμογής. Όλα είναι καινούρια για εμένα. Έχουν περάσει μόλις 2,5 εβδομάδες από την ημέρα που εντάχθηκα στην ομάδα. Δεν ανησυχώ για την προσωπική μου απόδοση, καθώς επικεντρώνομαι στο πώς θα προσαρμοστώ στην ομάδα. Ξέρω πώς θα είμαι έτοιμος, όταν με χρειαστεί η ομάδα. Δουλεύουμε πάρα πολύ καλά στις προπονήσεις και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη επί του Ολυμπιακού. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέλος του οργανισμού της Φενέρμπαχτσε, η οποία είναι ομάδα μία ομάδα με πολύ μεγάλους στόχους. Ο οργανισμός της ομάδας έχει νοοτροπία νικητή. Με τον Ολυμπιακό δεν κατακτήσαμε την EuroLeague και θέλω να τα καταφέρουμε με την Φενέρμπαχτσε".

Η Φενέρμπαχτσε διαθέτει ένα βαθύ ρόστερ. Είναι εύκολο να προσαρμοστείς;

"Είμαι χαρούμενος που η ομάδα έχει πολλούς και καλούς παίκτες. Προσπαθώ να μάθω τον ρόλο μου, να προσαρμοστώ στην ομάδα και να την βοηθήσω. Όλοι με βοηθούν. Η Φενέρμπαχτσε είναι μία σπουδαία ομάδα. Θέλω να κατακτήσω τίτλους και θα προσπαθήσω να την βοηθήσω την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της".

Η θητεία σου στον Ολυμπιακό θα σε βοηθήσει να πετύχεις με την Φενέρμπαχτσε;

Γκριν στο Sport24.gr: "Παραξενεύτηκα που ο Σπανούλης ήταν στον πάγκο"

"Είμαι πιο ώριμος πλέον. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, υπήρχαν πράγματα που δεν τα καταλάβαινα. Μεγαλώνοντας, όμως, καταλαβαίνεις πως σημασία έχει η νίκη και η κατάκτηση τίτλων. Είμαι δύο χρόνια μεγαλύτερος, πιο ώριμος και όσα έμαθα στον Ολυμπιακό, θα με βοηθήσουν στην Φενέρμπαχτσε. Θέλω να προσαρμοστώ και να βοηθήσω την ομάδα. Οι εμπειρίες που απέκτησα με τον Ολυμπιακό, θα με βοηθήσουν."

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Κώστα Σλούκα;

"Είναι πολύ καλός τόσο ως παίκτης, όσο και ως άνθρωπος. Είναι ένα απίστευτο παιδί. Είναι πολεμιστής και θα κάνει τα πάντα για να νικήσει η ομάδα του. Είδατε τι έκανε στο ματς με τον Ολυμπιακό παρά την πίεση που υπήρχε. Περνάμε αρκετό χρόνο μαζί. Συνήθως στα δείπνα και στις μετακινήσεις της ομάδας καθόμαστε δίπλα - δίπλα. Συζητάμε και για τις εμπειρίες μας από τον Ολυμπιακό. Είναι ένας σπουδαίος παίκτες και είναι νικητής".

Πώς είναι αγωνίζεσαι υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

"Κυκλοφορούν πολλές φήμες. Έχω ακούσει πολλά τρελά πράγματα. Ειλικρινά, όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Είναι ο καλύτερος και θέλει το καλύτερο για εμάς και την ομάδα. Απαιτεί να είμαστε δεσμευμένοι στην ομάδα και να δίνουμε το 100% καθημερινά. Προσπαθεί να βγάλει το καλύτερο από εμάς και αυτό είναι κάτι που το σέβομαι. Μου αρέσει να παίζω για εκείνον. Πιστεύω πως είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη. Είναι τιμή που με επέλεξε για να αγωνιστώ υπό τις οδηγίες του στην Φενέρμπαχτσε".

Έχεις δει το πρόσωπό του να αλλάζει χρώμα;

"Δεν είμαι καιρό στην ομάδα, αλλά έχω δει πολλά (σ.σ. γέλια). Πιστεύω πως προσπαθεί να μας κάνει να συγκεντρωθούμε. Μπορεί να μας φωνάζει, αλλά δεν μας έχει πει ποτέ κάτι άσχημο. Θα μας σφίξει το χέρι, αφού μας φωνάξει. Προσπαθεί να βγάλει τον καλύτερό μας εαυτό, γιατί θέλει να νικάει και αυτό είναι που έχει σημασία. Είναι ο καλύτερος και είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω για εκείνον".

Ποια ήταν η καλύτερη συμβουλή που σου είχε δώσει ο Βασίλης Σπανούλης; Σου φάνηκε περίεργο που δεν έπαιξε στα τελευταία λεπτά του αγώνα;

"Είναι πάρα πολλά όσα μου έχει πει. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως μου έμαθε να είμαι νικητής. Η νίκη έχει σημασία. Μου έλεγε να κάνω ό,τι μπορώ για να νικάει η ομάδα και πως στις κρίσιμες στιγμές πρέπει να έχω μεγάλες... μπάλες. Αυτό είναι κάτι που του αναγνωρίζω. Έχει ευστοχήσει σε πολύ μεγάλα σουτ. Πάντα έδειχνε τον σεβασμό του για εμένα και όταν ευστοχούσα σε μεγάλα σουτ, μου έδινε τα εύσημα. Ήθελε πάρα πολύ τη νίκη και έκανε και τους γύρω του νικητές. Ειλικρινά, παραξενεύτηκα που δεν αγωνίστηκε στο τέλος, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί αυτό συνέβη και δεν μπορώ να κρίνω. Έμαθα πάρα πολλά από εκείνον, είναι ένας εκπληκτικός παίκτης και τον σέβομαι πάρα πολύ. Είναι τιμή μου που υπήρξα συμπαίκτης του και ανυπομονώ να βρεθούμε και πάλι αντίπαλοι".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ