EUROLEAGUE

Γιόβαν Τεόντοσιτς: "Ο Μίλος δεν βλέπει τον αντίπαλό του"

Γιόβαν Τεόντοσιτς: "Ο Μίλος δεν βλέπει τον αντίπαλό του"

Ο πρώην παίκτης του Αιγάλεω και αδελφός του Μίλος Τεόντοσιτς, Γιόβαν, εξήγησε στο EuroLeague Greece πως ο ηγέτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι έτοιμος για repeat και ΝΒΑ.

Μεγάλωσαν μαζί. Ο ένας πίεζε τον άλλο, ο ένας βοηθούσε τον άλλο για να βελτιωθούν και να γίνουν μεγάλοι παίκτες. Ο Γιόβαν έπαιξε σε καλό επίπεδο, ο Μίλος όμως έκανε την πραγματικά σπουδαία καριέρα και συνεχίζει να είναι ένας από τους κορυφαίους γκαρντ της Ευρώπης. Είναι βέβαια και έτοιμος να αποχαιρετήσει τα μέρη μας για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ, πιθανότατα να το κάνει φέτος το καλοκαίρι, όμως προηγουμένως έχει μια ακόμη σημαντική αποστολή να φέρει εις πέρας. Να οδηγήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο repeat και να την κρατήσει την κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

To EuroLeague Greece μίλησε με τον αδελφό του, τον Γιόβαν Τεόντοσιτς που πέρασε από τα μέρη μας για χάρη του Αιγάλεω πριν οκτώ χρόνια και τον ρωτήσαμε γιατί ο Μίλος έπαιξε φέτος το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, όταν δηλαδή ήταν υγιής: " Κοιτάξτε, δεν έκανε κάτι διαφορετικό στη διάρκεια της προετοιμασίας του. Απλά δούλεψε με την ομάδα. Το νέο φορμάτ της EuroLeague είναι πολύ δύσκολο για κάθε αθλητή, όμως είναι ταυτόχρονα και πάρα πολύ ενδιαφέρον και φυσικά είναι το ίδιο για κάθε μπασκετμπολίστα. Δεν έχει κάποιο πρόβλημα, διασκεδάζει το παιχνίδι" μας είπε ο μεγάλος αδελφός της οικογένειας και συνέχισε: "Ο Μίλος έχει τα δικά του κίνητρα. Ξέρω ότι τόσο αυτός, όσο και η ομάδα του θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην Κωνσταντινούπολη, όμως ποιος μπορεί να δώσει υποσχέσεις; Κανείς, διότη η Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ Μαδρίτης θέλουν επίσης πολύ αυτόν τον τίτλο".

Ξέρουμε πως οι Brooklyn Nets (κυρίως) και οι Sacramento Kings (σε δεύτερη φάση) ενδιαφέρονται σοβαρά για να εντάξουν τον Μίλος στο roster τους για την περίοδο 2017-2018, όμως θέλαμε να ακούσουμε από τον Γιόβαν αν ο αδελφός του αισθάνεται έτοιμος γι' αυτό το άλμα: " Ήταν έτοιμος πολλά χρόνια πριν, είναι το ίδιο έτοιμος και τώρα! Εγώ προσωπικά θέλω να τον βλέπω χαρούμενο και υγιή, τίποτα περισσότερο. Τα υπόλοιπα αφορούν εκείνον, είναι αποφάσεις που εκείνος θα πάρει".

Πόσο... "διαφορετικό", πόσο "ειδικών καταστάσεων" είναι για τον ηγέτη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κάθε ματς απέναντι στον Ολυμπιακό; Όχι και πολύ, αν κρίνουμε από αυτά που μας είπε ο Γιόβαν: " Ξέρετε πως ο Μίλος είναι ένας τρομερός επαγγελματίας. Μπορώ να σας πω πως στο παρκέ δεν βλέπει κανέναν, δεν τον ενδιαφέρει ποιος είναι ο αντίπαλός του. Δεν τον ενδιέφερε ούτε όταν έβρισκε εμένα απέναντί του. Οπότε, όχι, δεν κάνει κάτι special πριν από αναμετρήσεις όπως αυτή με τον Ολυμπιακό".

Ολοκληρώνοντας τη μίνι συζήτησή μας με τον Γιόβαν Τεόντοσιτς, τον ρωτήσαμε πως αισθάνεται που βλέπει ότι ο αδελφός του έχει εξελιχθεί σε έναν εκ των κορυφαίων πλέι μέικερ του κόσμου: " Είμαι φυσικά πολύ περήφανος. Όπως περήφανο είναι και κάθε μέλος της οικογένειάς μας για τον Μίλος. Το σημαντικότερο είναι ότι δούλεψε σκληρά για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα". Κι επειδή όλοι θα τον ρωτούσαν αν ο Μίλος σκέφτεται να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα, τον ρωτήσαμε κι εμείς για να μας απαντήσει πως: "Ίσως, ίσως. Θα δούμε τι θα συμβεί. Το σημαντικότερο είναι να μείνει υγιής".

Και όντως, το σημαντικότερο για τον Μίλος Τεόντοσιτς να μείνει μακριά από νέους σοβαρούς τραυματισμούς για να συνεχίσει να μας αφήνει με ανοιχτό το στόμα με τις περίτεχνες ενέργειές του. Είτε αγωνίζεται στα μέρη μας, στη EuroLeague, είτε περάσει τον Ατλαντικό για να γίνει μέλος του ΝΒΑ και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι στους κορυφαίους του αθλήματος σε όλον τον κόσμο.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ