EUROLEAGUE

Πήρε το θρίλερ η Γαλατά

Πήρε το θρίλερ η Γαλατά

Η Γαλατάσαραϊ των πολλών προβλημάτων επικράτησε με 54-52 της Σιένα κι έκανε το 4-2 στον Γ' όμιλο ενώ η Μοντεπάσκι έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει τη νίκη όμως ο Χάκετ αστόχησε πίσω από τα 6μ.75!

Οι πρωταθλητές Ιταλίας πήγαν να... κλέψουν τη νίκη όμως ο Ντάνιελ Χάκετ αστόχησε στην τελευταία επίθεση της Σιένα κι έτσι οι Τούρκοι έκαναν αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στο TOP-16 της Euroleague, επικρατώντας με 54-52.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει γεμάτο το απουσιόλογιό της μετά τα προβλήματα υγείας των Τζαγουάι, Μαρκοϊσβίλι, Ντάντλεϊ και Γκόρντον ενώ η νίκη επί της Σιένα ήταν το ζητούμενο προκειμένου οι Τούρκοι να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης στο TOP-16 της Euroleague.

Από την άλλη πλευρά η Σιένα προερχόταν από τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Μάλαγα που κράτησε ζωντανές τις όποιες ελπίδες των πρωταθλητών Ιταλίας για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η Μοντεπάσκι είναι διατεθειμένη να τα παίξει όλα για όλα και το επιβεβαίωσε στο Abdi Ipekci κόντρα στη Γαλατά! Οι δυο ομάδες μπήκαν πολύ νευρικά στο πρώτο ημίχρονο όπως επιβεβαιώνει το σκορ (22-22) και τα τρίποντα σε αυτό το διάστημα, με τη Γαλατάσαραϊ να έχει 7% (1/13) πίσω από τα 6μ.75 και τη Σιένα να σουτάρει με το... ελαφρώς καλύτερο 12% (1/8)!

Η Σιένα αιφνιδίασε τους Τούρκους και προηγήθηκε 0-5 με τρίποντο του Χάκετ όμως η Γαλατάσαραϊ αντέδρασε άμεσα, ''έτρεξε'' σερί 9-0 και προηγήθηκε 9-5 με τον Μενσά-Μπονσού στο 4'56''. Οι πρωτοβουλίες του Μπέντζαμιν Όρτνερ (6π. με 3/3 δίπ.) κράτησαν όρθια την Μοντεπάσκι στο Abdi Ipekci κόντρα στη Γαλατά, με τον Μαλίκ Χέρστον να ντεμπουτάρει για τους γηπεδούχους κόντρα στην πρώην ομάδα του. Ο Μενσά-Μπονσού πρόσφερε το high-light της βραδιάς με εντυπωσιακό κάρφωμα μειώνοντας σε 20-22 ενώ ο Εντέρ Αρσλάν διαμόρφωσε το 22-22 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος, βελτίωσαν την άμυνά τους και προηγήθηκαν με +7 όταν ο Ρότσεστι διαμόρφωσε το 28-35 στο 26'41''. Ο Σινάν Γκιουλέρ έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης της Γαλατάσαραϊ, σκόραρε εφτά συνεχόμενους πόντους και ισοφάρισε σε 35-35, πριν ο Μενσά-Μπονσού δώσει ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους! Ο ασταμάτητος Γκιουλέρ (10π. με 1/1 τρίπ.) διαμόρφωσε το 40-38, λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Οι λανθασμένες επιθετικές επιλογές της Σιένα έδωσαν την ευκαιρία στη Γαλατάσαραϊ να χτίσει μικρή διαφορά. Ο Χάκετ μείωσε προσωρινά σε 48-47 όμως οι Τούρκοι πέρασαν την μπάλα στο ''ζωγραφιστό'' με τον Μπονσού (16π. με 8/12 δίπ.) που διαμόρφωσε το 52-47. στο 37'18''!

Ο Ντάνιελ Χάκετ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με ένα τρίποντο από την κορυφή μπροστά στον Χέρστον μείωσε σε 53-52 στα 21'', δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι! Η Σιένα έκανε αμέσως φάουλ στον Αρσλάν και ο Τούρκος γκαρντ με 1/2 βολές διαμόρφωσε το 54-52 στα 19''. Ο Χάκετ προσπάθησε να γίνει ήρωας για τη Σιένα όμως αστόχησε σε προσπάθεια για τρίποντο κι έτσι η Μοντεπάσκι έμεινε με την... προσπάθεια και το 1-5 στον Γ' όμιλο.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ