EUROLEAGUE

Γαλατάσαραϊ - Ρεάλ Μαδρίτης 71-107

Γαλατάσαραϊ - Ρεάλ Μαδρίτης 71-107

Χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολία η Ρεάλ Μαδρίτης άλωσε την Κωνσταντινούπολη επικρατώντας 107-71 της Γαλατάσαραϊ και διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου.

Οι Μαδριλένοι πάτησαν το γκάζι στη δεύτερη περίοδο και ουσιαστικά δεν κοίταξαν ξανά πίσω, χάρις στη διαφορά κλάσης, την πολυφωνία και τον επιθετικό τους οίστρο από τη γραμμή τριών πόντων. Συνολικά η Ρεάλ είχε 18 εύστοχα τρίποντα σε 28 προσπάθειες (64%). Με αυτή την επίδοση ισοφάρισε την δεύτερη καλύτερη επίδοση που κατέχουν επίσης ο Παναθηναϊκός (δύο φορές), η Ρόμα και η ΤΣΣΚΑ. Το απόλυτο ρεκόρ ανήκει στη Σιένα και κρατά από το 2012 και τον αγώνα απέναντι στην Προκόμ.

Ωστόσο τα 18 εύστοχα αποτελούν ρεκόρ στο Top-16.

Τα highlights του αγώνα

Πρώτος σκόρερ για την Ρεάλ αναδείχτηκε ο Ρούντι Φερνάντες με 17 πόντους (5/7 τρίποντα), ενώ διψήφιο νούμερο πόντων είχαν συνολικά 7 παίκτες. Ένας από αυτούς ήταν και ο Γιάννης Μπουρούσης που τέλειωσε το ματς με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από τους Τούρκους ξεχώρισαν οι Πάτρικ Γιανγκ (19 πόντοι, 8 ριμπάουντ), Κερέμ Γκονλούμ (15 πόντοι - οι 11 στο πρώτο μέρος) και ο Εντέρ Αρσλάν (17π). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλατάσαραϊ παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες, η σημαντικότερη εκ των οποίων ήταν αυτή του Κάρλος Αρόγιο. Σαν να μην έφτανε αυτό, βέβαια, για την ομάδα του Αταμάν τραυματίστηκε και ο Σινάν Γκιουλέρ που δεν αγωνίστηκε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο.

Για την Ρεάλ αυτή ήταν η 8η νίκη σε 9 ματς, ενώ η Γαλατάσαραϊ έχει πλέον ρεκόρ 2-7 και βρίσκεται στην τελευταία θέση μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ξεκίνησε από την αρχή έχοντας το προβάδισμα στα χέρια της. Με τους Ρέγιες και Μπουρούση να αφήνουν τη σφραγίδα τους μες στη ρακέτα προηγήθηκαν με 24-20 στο δεκάλεπτο, για να αυξήσουν τη διαφορά στη συνέχεια. Επί της ουσίας η αλλαγή σκηνικού σημειώθηκε από τους παίκτες του πάγκου. Ο Νοτσιόνι και ο Κάρολ πέτυχαν διψήφιο νούμερο πόντων και οδήγησαν τη Ρεάλ στο εντυπωσιακό επιμέρους 33-14, που έφερε τη διαφορά στους 23 πόντους (57-34).

Ήταν φανερό ότι η Γαλατάσαραϊ δεν είχε ούτε τα ψυχικά αποθέματα, ούτε και το αγωνιστικό τρόπο για να φτάσει στην ανατροπή, με αποτέλεσμα το δεύτερο ημίχρονο να εξελιχθεί σε τυπική διαδικασία. Εξάλλου δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που οι Ισπανοί σούταραν με εκπληκτικά ποσοστά από την περιφέρεια.

Η εξέλιξη του αγώνα ήταν τέτοια που ο Πάμπλο Λάσο είχε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής και να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του, κάτι που έκανε και ο Αταμάν, μέχρι να γραφτεί το τελικό 71-107.

Γαλατάσαραϊ - Ρεάλ Μαδρίτης 71-107

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ