EUROLEAGUE

Φοβερή Μπαρτσελόνα, κέρδισε με ιστορικό ρεκόρ τη Χίμκι του Μπαρτζώκα

Φοβερή Μπαρτσελόνα, κέρδισε με ιστορικό ρεκόρ τη Χίμκι του Μπαρτζώκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε μια άτυπη... εκδίκηση απέναντι στη Μπαρτσελόνα, όμως οι Καταλανοί του Βεζένκοφ έκαναν σπουδαία εμφάνιση και ρεκόρ στη Μόσχα για να πάρουν μιας ανεκτίμητης αξίας νίκη απέναντι στη Χίμκι.

Στη Βαρκελώνη, πέρασε πολλά. Το βράδυ της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε να πάρει μια κατά κάποιον τρόπο εκδίκηση απέναντι στη Μπαρτσελόνα, όμως οι παίκτες του δεν του έκαναν το χατήρι. Οι Καταλανοί εμφανίστηκαν με τρομερό πείσμα και πάθος στη Μόσχα και με εξαιρετική εμφάνιση πήραν τη νίκη (79-65), για να κλείσουν τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου με ρεκόρ 5-10, την ώρα που η Χίμκι βρίσκεται πλέον στο 8-7 και αρχίζει να μπαίνει σε περιπέτειες όσον αφορά το πλασάρισμά της στην πρώτη οκτάδα που στέλνει στα playoffs της EuroLeague.

Οι Καταλανοί έβαλαν 30 καλάθια, έδωσαν 32 ασίστ που συνιστούν ρεκόρ στην ιστορία τους στη διοργάνωση, την ώρα που είχαν 19 ριμπάουντ περισσότερα από τη Χίμκι που πήρε μόλις ένα επιθετικό και έδειξε ότι χωρίς τον Τόμας Ρόμπινσον αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στη ρακέτα.

Μπορεί η Χίμκι να ήθελε να βάλει από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη, όμως η Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε πολύ διαβασμένη στη Μόσχα. Προηγήθηκε με έξι (13-19) χάρη στην τρομερή all-around εμφάνιση του Τόμιτς (7 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ στο πρώτο οκτάλεπτο), αλλά και τις δημιουργίες του Ρίμπας, πριν κλείσει το δεκάλεπτο στο 15-25. Οι εννέα ασίστ των Καταλανών έγιναν 15 για 14 καλάθια στο ημίχρονο (!!!), στο οποίο οι γηπεδούχοι βρίσκονταν πίσω με τέσσερις (32-36). Είχαν δέκα ριμπάουντ λιγότερα (8-18), είχαν 33.3% στα δίποντα, είχαν και εννέα λάθη με τον Σβεντ να μετρά μεν 11 πόντους, αλλά με 2/7 προσπάθειες και τρία λάθη.

Δείτε την κατάταξη και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Ο ηγέτης της Χίμκι πήρε φωτιά στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Τζένκινς έβαλε τα τρίποντα που δεν είχε βάλει στη διοργάνωση και την ίδια ώρα η Μπαρτσελόνα έβρισκε συνεχώς τρόπους για να απαντά, με αποτέλεσμα να κρατά και το προβάδισμα. Χωρίς μεγάλες διαφορές πλέον, αλλά με πείσμα στα ξεσπάσματα των γηπεδούχων και με τον Βεζένκοφ σε καλή κατάσταση. Ένα τρίποντο του Κλαβέρ στο 34' έγραψε το 59-67 και κάπου εκεί η ζυγαριά άρχισε να γέρνει οριστικά προς το μέρος των φιλοξενούμενων που έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι σε έναν πολύ μπερδεμένο αντίπαλο.

O MVP

Τον Άντε Τόμιτς τον έχουν "στολίσει" με ουκ ολίγους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς στη διάρκεια της καριέρας του, όμως ο Κροάτης που βρέθηκε πολλές φορές φέτος στο περιθώριο, έκανε "μαγική εμφάνιση" και γέμισε τη στατιστική του με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 22 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης σε 20 λεπτά συμμετοχής. Στήριγμα του Τόμιτς ήταν ο δικός μας Σάσα Βεζένκοφ που μπήκε εσχάτως στο rotation του προπονητή του, καθώς βρισκόταν συνεχώς εκτός αποστολής. Ο πρώην παίκτης του Άρη έπαιξε 17 λεπτά, σκόραρε 8 πόντους με 1/1 δίποντο και 2/4 τρίποντα, μάζεψε 4 ριμπάουντ, έκλεψε τρεις μπάλες, έδωσε μία ασίστ και ήταν πραγματικά καθοριστικός στη νίκη της Μπαρτσελόνα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 3/12 τρίποντα του Αλεξέι Σβεντ, που εκτέλεσε για έβδομη φορά φέτος διψήφιο αριθμό σουτ πίσω από τη γραμμή των 6μ.75. Από τα έξι εύστοχα τρίποντα και το ρεκόρ καριέρας απέναντι στην Εφές Αναντολού, ο Ρώσος πήγε στα 0/6 στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ και ήταν επίσης αρνητικός απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Έχει πλέον 44/135, γεγονός που σημαίνει ότι εκτελεί εννέα τρίποντα ανά αγώνα στη φετινή EuroLeague. Αριθμός που ζαλίζει... Συμπαίκτες κι αντιπάλους.

32 ασίστ μοίρασε η Μπαρτσελόνα, επίδοση που συνιστά ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας στη διοργάνωση, την ώρα που οι δυο σέντερ της Χίμκι (Τόμας - Τοντόροβιτς) είχαν μαζί... μηδέν πόντους, όσους και οι Άντερσον - Μάρκοβιτς άλλους τόσους. Αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία των Ρώσων τα 20 ριμπάουντ που μάζεψαν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο τρομερό πείσμα που είχαν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα στο τρίτο δεκάλεπτο. Έμοιαζαν με... κυμματοθραύστη που σταματούσε τα ξεσπάσματα της Χίμκι και από τη στιγμή που άντεξαν μέχρι το 30', δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουν αυτό το ματς. Δέχθηκαν δυο πόντους από το 30' μέχρι το 38' και οκτώ στο τέταρτο δεκάλεπτο, όλους από τον Τάιλερ Χάνικατ που προσπάθησε να σώσει τους γηπεδούχους, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Κατάμεστη ήταν η Μιστίστσι Αρένα της Μόσχας, καθώς περίπου 7000 θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση της Χίμκι με τη Μπαρτσελόνα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ (Σλοβενία), Ρίζικ (Ουκρανία), Πεεράντι (Εσθονία)

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-25, 32-36, 57-57, 65-79

ΧΙΜΚΙ (Μπαρτζώκας): Σβεντ 22 (3/12 τρίποντα, 9/9 βολές, 4 ασίστ), Χάνικατ 18 (3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 6/6 βολές), Βιάλτσεφ, Μάρκοβιτς, Μόνια 3 (1), Γκιλ 13 (4/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Τοντόροβιτς, Άντερσον, Τζένκινς 9 (3), Τόμας.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Αλόνσο): Σεραφέν 12, Ρίμπας 6 (2/4 τρίποντα, 8 ασίστ), Χάνγκα 9 (1), Ναβάρο 9 (3), Ερτέλ 2 (5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Βεζένκοφ 8 (2/4 τρίποντα), Κόπονεν 2, Κλαβέρ 12 (2), Τόμιτς 12 (8 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μόρμαν 7 (1).

Ομαδικά στατιστικά Χίμκι: 9/20 δίποντα, 10/29 τρίποντα, 17/19 βολές, 20 ριμπάουντ (18 αμυντικά - 2 επιθετικά), 19 ασίστ, 6 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 13 λάθη.

Ομαδικά στατιστικά Μπαρτσελόνα: 19/28 δίποντα, 11/30 τρίποντα, 8/14 βολές, 39 ριμπάουντ (27 αμυντικά - 12 επιθετικά), 32 ασίστ, 10 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 15 λάθη.

Οι επόμενοι αγώνες των δυο ομάδων: Η Χίμκι θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει στις 5 Ιανουαρίου τη Μπάμπεργκ, ενώ η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί μία μέρα νωρίτερα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ