EUROLEAGUE

Ευρωπαϊκή Ένωση Αθλητών: "Καμία τροποποίηση στα συμβόλαια χωρίς συμφωνία"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μετά από τηλεδιάσκεψη των μελών της Έυρωπαϊκής Ένωσης Αθλητών, αποφασίστηκε η στάση που θα τηρήσουν στις συζητήσεις για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Η κουβέντα για το τι μέλλει γενέσθαι με τα συμβόλαια των παικτών έχει ανάψει για τα καλά σε όλη την Ευρώπη. Και είναι προφανές ότι δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά το σύνολο των αθλημάτων. Οι τηλεδιασκέψεις δίνουν και παίρνουν σε μια προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και οι απώλειες να είναι για όλους όσο το δυνατόν λιγότερες.

Σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση διαδραματίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση Aθλητών στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 25.000 αθλητές από 17 διαφορετικές χώρες! « Σήμερα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή οι αθλητές πρέπει να είμαι μέρος της λύσης. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματά τους» υπογράμμισε μεταξύ άλλων η γενικής γραμματέας της Ένωσης, Πολίνα Τόμτσικ, μετά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των μελών της.

Σε αυτή αποφασίστηκε ένας «οδικός άξονας» πέντε σημείων που θα πρέπει απαραιτήτως να ακολουθηθεί:

1. Μισθοί: Τα συμβόλαια θα πρέπει να τηρηθούν και να μην λυθούν χωρίς τη συναίνεση και των δύο πλευρών. Οι παίκτες αναγνωρίζουν ότι το κλαμπ πρέπει να μειώσουν τα έξοδά τους, αλλά σε ότι αφορά τους μισθούς πρέπει να υπάρχει συμφωνία.

2. Επιστροφή στη δράση: Η υγεία και η ασφάλεια των παικτών, όλων των μελών κάθε ομάδας, γενικά όλων όσοι συμμετέχουν σε έναν αγώνα και των φιλάθλων παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην επανέναρξη των διοργανώσεων.

3. Προπόνηση και προγραμματισμός αγώνωνΟι επαγγελματίες αθλητές χρειάζονται επαρκή ξεκούραση μεταξύ των αγώνων όταν ξεκινήσουν και πάλι με σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλειά τους.

4. Διεθνές καλεντάρι: Η κρίση έχει προφανώς επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα σε ότι αφορά τους εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς αθλητικούς αγώνες. Είναι, λοιπόν, σημαντικό στην κατάρτιση του νέου προγράμματος οι Ενώσεις των παικτών να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις αυτές.

5. Κυβερνητική υποστήριξη: Οι επαγγελματίες αθλητές θα πρέπει να συμπεριληφθούν στις αποφάσεις των κυβερνήσεων για την προστασία του εισοδήματος, όπως συμβαίνει και με τους άλλους εργαζόμενους. Οι αθλητές δεσμεύονται να συνεργαστούν με τους κυβερνητικούς φορείς για να διασφαλίσουν ότι ο ευρωπαϊκός και ο εθνικός αθλητισμός θα μπορέσει να συνεχιστεί όταν η κρίση υποχωρήσει.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ