ΜΠΑΣΚΕΤ

Τσαρτσαρής: "Δεν σου χαρίζουν τίποτε..."

Τσαρτσαρής: "Δεν σου χαρίζουν τίποτε..."
INTIME SPORTS

Ο "παλιός" Κώστας Τσαρτσαρής, μιλάει για την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, τις φετινές "αλλαγές" στην ομάδα και καταθέτει την άποψή του για την κρίση στο μπάσκετ

Ο παλαιότερος παίκτης του Παναθηναϊκού, Κώστας Τσαρτσαρής, διάγει την ένατη χρονιά του στο Τριφύλλι και αντιμετωπίζει ως πρόκληση το εφετινό ταξίδι.

Ο παλαιότερος παίκτης του Παναθηναϊκού, Κώστας Τσαρτσαρής, διάγει την ένατη χρονιά του στο Τριφύλλι και αντιμετωπίζει ως πρόκληση το εφετινό ταξίδι.

Ο διεθνής φόργουορντ μίλησε στο Sport24.gr για τη σημερινή(21/10) πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με τη Βαλένθια, για τη σιγουριά που του εμπνέει ο Παναθηναϊκός και ανέλυσε τις θέσεις που εξέφρασε στην πρόσφατη γενική συνέλευση του ΠΣΑΚ.

-Κακά τα ψέματα, ο πρόσφατος αγώνας με τον ανέτοιμο Κολοσσό Ρόδου δεν αποτελεί κριτήριο για τη δυναμική του Παναθηναϊκού. Εσύ που ζεις καθημερινά την ομάδα πώς θα σκιαγραφούσες τον εφετινό Παναθηναϊκό;

"Κι εμείς ήμασταν ανέτοιμοι σε εκείνο το παιχνίδι. Κάθε χρονιά γίνονται κάποιες αλλαγές. Τα καινούργια παιδιά για να προσαρμοστούν στην ομάδα χρειάζονται λίγο χρόνο. Ετσι και εμείς ζητάμε κάποια πίστωση χρόνου από τον κόσμο. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς έχει κάτι στο μυαλό του. Για αυτό έστησε την ομάδα έτσι όπως την έστησε και αν όλα πάνε σύμφωνα με το σκεπτικό του, νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί πάλι πολύ ψηλά"

-Κώστα, τι σε κάνει να αισθάνεσαι σίγουρος και για την εφετινή ομάδα;

"Το πρώτο είναι ότι υπάρχει μεγάλη εμπειρία στην ομάδα. Ο βασικός κορμός βρίσκεται πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Εχουμε σκληραγωγηθεί σε δυνατά παιχνίδια, έχουμε κατακτήσει πολλούς τίτλους, γνωρίζουμε πολύ καλά τη διαδρομή μέχρι να φτάσεις να πανηγυρίζεις ένα τρόπαιο και ξέρουμε τις δυσκολίες, ότι τίποτα δεν σου χαρίζεται.

Μπορούμε να το μεταφέρουμε αυτό στους καινούργιους παίκτες, οι οποίοι με τη σειρά τους συνεισφέρουν τον ενθουσιασμό, τη δίψα που έχουν για τίτλους. Το προπονητικό τιμ είναι το πιο επιτυχημένο στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Και μια διοίκηση από πίσω να σου δίνει σιγουριά. Τι καλύτερο υπάρχει από όλα αυτά;"

-Το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός είτε αποφάσισε είτε οδηγήθηκε στην αλλαγή στρατηγικής συγκεντρώνοντας πολλούς παίκτες στη «front line». Εσύ που είσαι ένας από αυτούς πώς αντιλαμβάνεσαι τον ανταγωνισμό;

"Στις προπονήσεις υπάρχει όντως υγιής ανταγωνισμός. Ο οποίος μας κάνει καλύτερους, μας κάνει να προσπαθούμε πολύ περισσότερο και να βελτιωνόμαστε. Φέτος έχουμε περισσότερους παίκτες στη ‘front line’, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι η δύναμη πυρός εντοπίζεται μόνο στη ρακέτα. Υπάρχουν πολύ ποιοτικοί παίκτες στην περιφέρεια και εξάλλου η προσπάθεια είναι πάντα ομαδική"

-Δεδομένου ότι σε λίγες ώρες αντιμετωπίζετε εκτός έδρας την Βαλένθια στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, ποια είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει για την κάτοχο του Eurocup;

"Παίζει ισπανικό μπάσκετ, έχει έμπειρους παίκτες και ικανούς. Η έδρα της Βαλένθια είναι πολύ καυτή, θα είναι πολύ δύσκολη η πρεμιέρα για μας, αλλά την ίδια στιγμή αποτελεί και τον ιδανικό τρόπο για να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας αυτή την περίοδο".

-Ο παλιός συμπαίκτης σου Ρομπέρτας Γιαβτόκας χαρακτήρισε ξεχωριστή την αναμέτρηση...

"
Με τον Ρόμπι ήμασταν όλοι πολύ αγαπημένοι. Είναι φοβερό παιδί, με χιούμορ, απίστευτος χαρακτήρας. Υπάρχει δέσιμο μαζί του και ούτως ή άλλως η περίοδος 2006-07 ήταν μια από τις καλύτερες που έχουμε περάσει με την κατάκτηση του ‘Triple Crown’"

-Ας αλλάξουμε θέμα και ας ασχοληθούμε με την απεργία του ΠΣΑΚ. Ηταν τίμιο αυτό που κατέθεσες στην πρόσφατη γενική συνέλευση ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπορείτε να είστε μπροστάρηδες στις κινητοποιήσεις...

"
Είπα ότι δεν γίνεται να μπούμε μπροστάρηδες στην απεργία, γιατί με την οικονομική κρίση που υπάρχει στη χώρα μας και βλέποντας δεξιά και αριστερά ανθρώπους να διαμαρτύρονται για τα 500 και 600 ευρώ μηνιαίως, θα ήταν πρόκληση για εμάς που έχουμε υψηλά συμβόλαια να ζητάμε πράγματα από την κυβέρνηση. Εγώ αυτό είπα..

-Σημείωσες, πάντως, ότι θα στηρίξετε την απόφαση της γενικής συνέλευσης. Τουλάχιστον αυτό μας μεταφέρθηκε εκ των υστέρων.

"Κοιτάξτε, εγώ ήμουν μέλος του ΠΣΑΚ όλα αυτά τα χρόνια. Ημουν από αυτούς που συνέταξαν κάποια από τα αιτήματα. Εχω κάνει πολλές συναντήσεις με όλους τους φορείς. Εχω δει την καλή και την κακή πλευρά των φορέων. Δυστυχώς, τόσα χρόνια δεν υπάρχει ανταπόκριση και το μεγαλύτερο παράπονο το έχουμε από τους πολιτικούς. Διότι μας έχουν υποσχεθεί επανειλημμένως ότι θα περάσουν την τροπολογία και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε. Και συγκεκριμένα αυτό έγινε από άνθρωπο του μπάσκετ

-Διαισθάνεσαι ότι το μπάσκετ θα αντιμετωπίσει δυσάρεστες καταστάσεις το Σαββατοκύριακο;

"Γίνονται κάποιες επαφές από όλους τους φορείς. Και από εμάς. Δεν είμαστε οι αδιάλλακτοι της υπόθεσης. Και εμείς έχουμε διάθεση να συζητήσουμε, να διαπραγματευθούμε κάποια πράγματα, γιατί το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι το μπάσκετ. Η απεργία δεν κάνει καλό σε κανέναν. Πόσω μάλλον στους παίκτες. Αυτό που είδα στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου μας ήταν μια μεγάλη μερίδα παικτών μάχιμη, με διάθεση να ρισκάρει οτιδήποτε συμβεί στην πορεία. Κάποιοι πάλι διατηρούν τις ενστάσεις τους. Αυτό δείχνει ότι όλα τα παιδιά έχουν επίγνωση της κατάστασης. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ