ΜΠΑΣΚΕΤ

Το τρομερό τρίποντο του Σαβάνοβιτς

Το τρομερό τρίποντο του Σαβάνοβιτς

Ο Γκρέγκορι έβαλε ... κατά λάθος μια βολή, έδωσε την ευκαιρία στον Πέσιτς να πάρει τάιμ-άουτ και ο Σαβάνοβιτς ακριβώς με την εκπνοή σκόραρε για τη νίκη της Βαλένθια. Δείτε το βίντεο!

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε του αγώνα Βαλένθια-Ολύμπια Λιουμπλιάνας. Οι Σλοβένοι κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους, αλλά όπως στο ματς με τον Παναθηναϊκό, το ... έχασαν στο τελευταίο σουτ. Ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς σκόραρε για τρεις ακριβώς με την εκπνοή και διαμόρφωσε το τελικό 78-77, που οριστικοποίησε την πρόκριση της ισπανικής ομάδας στο τοπ-16.

Νωρίτερα, ο Κένι Γκρέγκορι προσπάθησε να αστοχήσει στη δεύτερη βολή αλλά ... κατά λάθος ευστόχησε! Συμβαίνουν κι αυτά στο μπάσκετ, ειδικά όταν το ματς είναι στη κόψη του ξυραφιού.

Η Ολύμπια είχε αγκαλιάσει τη νίκη καθώς ήταν μπροστά 75-76 με τον τρομερό Πίνκνεϊ (27π, 9ρ) να κόβει τον Σαβάνοβιτς και ο Γκρέγκορι, αμέσως μετά κέρδισε φάουλ, 1:3 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Ο Αμερικανός έχασε την πρώτη βολή, προσπάθησε να αστοχήσει, επίτηδες, στη δεύτερη ώστε να περάσει ο χρόνος και να μη προλάβουν οι γηπεδούχοι να κάνουν σουτ. Η μπάλα όμως μπήκε στο καλάθι και ο Πέσιτς κάλεσε τάιμ-άουτ.

Η επαναφορά έγινε από την πλάγια γραμμή και στο 1.3'' ο Κουκ βρήκε τον Σαβάνοβιτς οπλισμένο που πήρε το αίμα του πίσω, ευστοχώντας και διαμορφώνοντας το τελικό 78-77. Ο Σέρβος πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του. Η Βαλένθια έπαιρνε το εισιτήριο για τους "16", αν και τελικά δεν χρειαζόταν τη νίκη, καθώς την ίδια ώρα η Ολύμπια Μιλάνο έχανε τα αυγά και τα καλάθια στο ΟΑΚΑ.

"Ήταν ένα σπουδαίο ματς, που κρίθηκε στο ένα σουτ. Δυστυχώς προσπάθησα να αστοχήσω στη δεύτερη αλλά δεν τα κατάφερα! Συμβαίνουν αυτά, πάντως" είπε ο Γκρέγκορι που έχει περάσει σαν παίκτης και από τη Βαλένθια.

Δείτε το βίντεο με το τρομερό τρίποντο του Σαβάνοβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ