ΜΠΑΣΚΕΤ

Κόουτς έχεις δίκιο

Κόουτς έχεις δίκιο
INTIME SPORTS

Ο Ντρου Νίκολας δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Συμφώνησε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που μίλησε για εμφάνιση-ντροπή στο πρώτο ημίχρονο και εξηγεί στο Sport24.gr ότι όλα είναι θέμα νοοτροπίας

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε για εμφάνιση-ντροπή, κι ας ανέτρεψε ο Παναθηναϊκός διαφορά 18π με την οποία έχανε στο πρώτο ημίχρονο.

Κι ο είναι πολύ απογοητευμένος, όχι γιατί ο Κερέμ Τουντσερί υπέγραψε την ήττα (79-78) του Παναθηναϊκού στην 100ή συμμετοχή του Αμερικανού στην Ευρωλίγκα, αλλά για αυτή την εικόνα των δυο πρώτων περιόδων, που περιέγραψε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν ο έμπειρος γκαρντ μίλησε στο Sport24.gr

Καμιά φορά λένε ότι είναι καλύτερα να χάνεις με ... διαφορά, παρά να ανατρέπεις τα πάντα και να έρχεται η ήττα με καλάθι στο τέλος. Για να δούμε τι λέει κι ο Αμερικανός του ΠΑΟ.

-Λίγες ώρες μετά το επώδυνο φινάλε στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης τι είναι αυτό που σε προβληματίζει περισσότερο;

«Ξέρεις τι; Πολεμήσαμε ρε γαμώτο, αλλά δεν ήταν αρκετό. Δεν πρόκειται να κατηγορήσω κανέναν για αυτή την εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, δεν πρόκειται να πω κακή κουβέντα για τα παιδιά που ξεκίνησαν βασικοί, αλλά όλο αυτό που συνέβη στο πρώτο εικοσάλεπτο μας στοίχισε».

-Ο κόουτς Ομπράντοβιτς επανέλαβε πολλές φορές τη λέξη «ντροπή». Σε βρίσκει σύμφωνο αυτή η τοποθετήση;

«Φυσικά! Δεν μπορούμε να παίζουμε έτσι. Δεν γίνεται να ξεκινάμε τόσο χάλια ένα παιχνίδι. Και θα το ξαναπώ, για να μην δημιουργηθεί παρεξήγηση, ότι δεν κατηγορώ τους συμπαίκτες μου που ξεκίνησαν στο παιχνίδι. Αναφέρομαι στον Παναθηναϊκό ως ομάδα και όχι ως άτομα. Δεν είχαμε συγκέντρωση, δεν είχαμε ενέργεια, δεν κάναμε τίποτε, ούτε καν φάουλ. Όλα όσα ακολούθησαν στο δεύτερο ημίχρονο, απλούστατα δεν ήταν αρκετά για να δραπετεύσουμε από την Κωνσταντινούπολη με τη νίκη».

-Ειλικρινά, και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, είναι από τις ελάχιστες φορές που ακούγεσαι τόσο προβληματισμένος.

« Όχι, δεν είναι έτσι. Απλά, έχω ξεκάθαρη εικόνα για το θέμα».

-Τι εννοείς;

«Είναι δύσκολο να παίζεις το ίδιο καλά επί σαράντα λεπτά και σε κάθε αγώνα. Αυτό είναι φυσιολογικό και το αποδέχομαι. Μιλάω, όμως, για τη νοοτροπία που πρέπει να έχει η ομάδα. Τα σουτ μπορεί να μην μπουν σε ένα ματς. Ασφαλώς και δεν γίνεται να είμαστε τόσο ισοπεδωτικοί, όπως στο ματς του πρώτου γύρου με την Εφές Πίλσεν στο ΟΑΚΑ. Η νοοτροπία της ομάδας, όμως, πρέπει να είναι σταθερή. Αυτό εννοώ λέγοντας για ξεκάθαρη εικόνα».

-Πώς ήταν για σένα που έπαιζες στον 100ό αγώνα σου στην Ευρωλίγκα; Εχοντας μάλιστα αγωνιστεί δύο χρόνια στην Εφές Πίλσεν;

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν ένιωθα κάτι ιδιαίτερο. Εν τάξει, έπαιξα δύο χρόνια στην Τουρκία, αλλά ήδη βρίσκομαι τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό και αυτή τη στιγμή είναι το μόνο που με απασχολεί».

-Από τους 100 αγώνες ποιον θα ξεχώριζες στην καρδιά σου;

«Θέλει και ερώτημα; Μα φυσικά τον τελικό στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2009. Ηταν απίστευτο όλο αυτό. Το παιχνίδι που κάναμε, η τελευταία άμυνα στον Σισκάουσκας, το τρόπαιο, οι πανηγυρισμοί στο ξενοδοχείο. Τα πάντα!».

-Έπειτα από τον τραυματισμό σου στον αστράγαλο εκτιμάς ότι βρίσκεσαι ξανά στο πικ της αγωνιστικής κατάστασής σου;

«Για πρώτη φορά μπορώ να πω πως ναι. Ο αστράγαλός μου δεν με πόνεσε σχεδόν καθόλου, αλλά από την Κωνσταντινούπολη έφερα ένα πρόβλημα στη μέση. Προφανώς ζορίστηκε το τελευταίο διάστημα».

-Μια και έβαλες στο τραπέζι το θέμα των τραυματισμών, αποτέλεσε σοκ ο σοβαρός τραυματισμός του Αλεξ Μάριτς, σε συνδυασμό με τη νέα θλάση του Μάικ Μπατίστ;

«Δεν θα το έλεγα σοκ. Είναι μια κατάσταση που αναγκαστικά βιώνεις στον αθλητισμό. Εξάλλου, κάθε χρόνο έχουμε τραυματίες. Πιστεύω, όμως, ότι έχουμε αρκετούς ψηλούς για να καλύψουν το κενό των δύο παιδιών. Και όπως θα διαπιστώσατε ο Ιαν (Βουγιούκας) είχε σπουδαία απόδοση».

Δείτε σε βίντεο τα highlights του αγώνα και το καλάθι του Κερέμ Τουντσερί, για το οποίο ο Παναθηναϊκός εκφράζει τις αμφιβολίες του, κατά πόσο ... ήταν έγκυρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ