ΜΠΑΣΚΕΤ

Είμαι πλέον ελεύθερος

Είμαι πλέον ελεύθερος
INTIME SPORTS

Ο αναγεννημένος Κερέμ Τουντσερί "απειλεί" τον Παναθηναϊκό, εν όψει της μάχης του ΟΑΚΑ (11/11, 21:45) εξηγώντας το μυστικό της απόλυτης μεταμόρφωσής του.

Την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Εφές Πίλσεν και η άμυνά του, θα πρέπει να έχει υπ' όψιν τον 31χρονο Κερέμ Τουντσερί, που στο ξεκίνημα της φετινής Ευρωλίγκας κάνει πράγματα και θαύματα (15.3π, 2.7ρ, 3.3 ασ) σαν σε συνέχεια του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Μη ξεχνάτε ότι αυτός ήταν που έδωσε το εισιτήριο του τελικού στην Εθνική Τουρκίας με εκείνο το εντυπωσιακό ντράιβ, στο τέλος του δραματικού ημιτελικού με την Σερβία.

Η Εφές του Τουντσερί, αλλά και των Βούισιτς, Βισνιέφσκι, Ρακόσεβιτς, Λόρενς Ρόμπερτς, Νάχμπαρ, Θόρντον, Γκονλούμ, Αρσλάν με προπονητή τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, έρχεται στο ΟΑΚΑ για να απειλήσει στα ίσια τους "πράσινους", καθώς οι στόχοι της για φέτος είναι αρκετά μεγαλεπήβολοι.

Πρώτα, θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος κι ύστερα να κάνει πράξη ένα τουρκικό όνειρο μιας δεκαετίας. Να ξαναπαίξει σε ένα φάιναλ-φορ, μετά το 2000 στη Θεσσαλονίκη και το 2001 στο Παρίσι (Σουπρολίγκα).
" Εφόσον παίξουμε την άμυνα που πρέπει, την προσωπική άμυνα εννοώ, τότε όλα είναι πιθανά. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν όμως δεν είμαστε καλοί στην άμυνα, τότε θα έχουμε πρόβλημα" δήλωσε ο έμπειρος Κερέμ στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Ο Τουντσερί, που σε αυτή την Εφές δείχνει αναγεννημένος, αλλά και με ένα διαφορετικό ρόλο: "Ναι, αυτό είναι αλήθεια" παραδέχθηκε για να προσθέσει: " Έχουμε αλλάξει το σύστημά μας. Όλα αυτά τα χρόνια, οι προπονητές ήθελαν να οργανώνω το παιχνίδι. Δεν παίζαμε πολύ πικ-εντ-ρολ, δεν κοιτούσα το σκοράρισμα. Τώρα, αισθάνομαι πιο ελεύθερος. Εντάξει είμαι πόιντ-γκαρντ, κάτι που σημαίνει ότι ψάχνω πάντα για τον ελεύθερο συμπαίκτη μου. Είμαι, ωστόσο, ελεύθερος και να σουτάρω και να πασάρω".

Η Εφές ξεκίνησε με ήττα (στην παράταση, όπως ο Παναθηναϊκός) στη Λιουμπλιάνα και συνέχισε με δυο νίκες στο γήπεδό της (παίζει, πλέον, στο Σινάν Ερντέν, όπου φιλοξενήθηκε και η τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος): "Στο πρώτο ματς παίξαμε πολύ άσχημα. Ήταν ένας αγώνας που έπρεπε να κερδίσουμε, αλλά κάναμε όλα τα λάθη μαζεμένα στο τέλος. Αυτό είναι όμως το μπάσκετ. Όλα γίνονται και κάθε φορά, πρέπει να ξεχνάς τι έγινε στο προηγούμενο ματς. Στη συνέχεια κάναμε πολλά καλά πράγματα. Κυρίως βελτιώσαμε την άμυνά μας" σχολίασε ο Τουντσερί, που φαίνεται ότι έχει καλές σχέσεις με τον κόουτς Περάσοβιτς:

"Συζητάμε πάρα πολύ με τον προπονητή. Μου έχει δείξει εμπιστοσύνη, γιατί με αφήνει να παίζω ελεύθερα. Να έχω επιλογή και στην πάσα, αλλά και στο σουτ" εξήγησε ο διεθνής Τούρκος άσος, που είναι δεύτερος σκόρερ της Εφές μετά τον Ιγκόρ Ρακόσεβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ