EUROLEAGUE

Έξι πρωταθλητές και πολλοί θρύλοι

Έξι πρωταθλητές και πολλοί θρύλοι
INTIME SPORTS

Διαβάστε τι λένε οι Ομπράντοβιτς, Παππάς, Χουέρτας, Τζέντοβιτς και Τζεντίλε για τον τρίτο γκρουπ της Euroleague. Όλοι συμφωνούν πως είναι ο πιο δύσκολος της φετινής σεζόν. Δείτε πού καταλήγουν (video).

Έξι πρωταθλητές εθνικών λιγκών, 5 εκπρόσωποι από το περυσινό ΤΟΡ16 και κάποιοι από τους πιο επιτυχημένους κόουτς της γενιάς τους κάνουν το Γ' όμιλο έναν εκ των πιο δύσκολων, στην πρόσφατη ιστορία. Τι άλλο είχε να πει ο εκφωνητής του Weekly Show της Euroleague;

Πως το να διαλέξεις φαβορί, εμπεριέχει ένα ρίσκο, όταν υπάρχουν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς της Φενέρμπαχτσε, ο Τσάβι Πασκουάλ της Μπαρτσελόνα και ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, της Μπάγερν, οι οποίοι κάθονται στους μισούς πάγκους των ομίλων.

Ο Ομπράντοβιτς λέει χαρακτηριστικά ότι "όλοι πιστεύουν ότι ο όμιλος μας είναι ο πιο δύσκολος της φετινής σεζόν. Σε αυτό το επίπεδο, δεν διαλέγεις αντιπάλους. Πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις με όλους".

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει χάσει ποτέ το ΤΟΡ16. Πρόκειται για την ομάδα που έχει ως ηγέτη έναν ζωντανό θρύλο, όπως είναι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος και φέτος θα 'χει δυνατούς συμπρωταγωνιστές. Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας εξηγεί πως " πρέπει να κοιτάμε το κάθε ματς με τη σειρά που έρχεται. Να θυμόμαστε πάντα πόσο σημαντικό είναι να "παίρνουμε" παιχνίδια, ειδικά στο γήπεδο σου και φυσικά όσα μπορούμε εκτός έδρας, γιατί αυτά θα είναι που θα κάνουν τη διαφορά στο φινάλε".

Αυτή θα είναι η δεύτερη χρονιά της Μπάγερν Μονάχου στη Euroleague, άρα είναι ένα χρόνο πιο έξυπνη, έχει ένα χρόνο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Ο Νιχάντ Τζέντοβιτς είπε χαρακτηριστικά ότι " είμαστε στον πιο δύσκολο όμιλο. Κάθε ματς για εμάς θα είναι φωτιά. Τίποτα όμως, δεν είναι αδύνατο. Έχουμε μεγάλη δύναμη, πολύ καλό ρόστερ και καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα καταφέρουμε να τα παρουσιάσουμε αυτά στο παρκέ".

Ένας από τους νεαρότερους σε ηλικία αρχηγούς στη Euroleague, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε της Αρμάνι τονίζει πως καθοριστικής σημασίας θα είναι το πώς θα μπει η ομάδα του στη σεζόν. "Έχουμε πολλά εκτός έδρας ματς στην αρχή του πρωταθλήματος. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να εμφανιστούμε έτοιμοι".

Εκ των κλασικών ομάδων που είναι ανταγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός και η νέα στη διοργάνωση, Τουρόφ, η νέα δύναμη του πολωνικού μπάσκετ, κάνουν το γκρουπ θανατηφόρο. " Έχουμε στο γκρουπ ομάδες που είναι πρωταθλήτριες των χωρών τους. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι είναι πολύ καλές", διευκρινίζει ο Νίκος Παππάς, για να προσθέσει " εμείς υπογράψαμε καλούς παίκτες αυτό το καλοκαίρι και όπως πάντα, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε την Τουρόφ, στην πρεμιέρα και μετά θα στραφούμε στο επόμενο παιχνίδι".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ