EUROLEAGUE

EuroLeague: Θυμήθηκε τον Γιούρι Ζντοβτς

EuroLeague: Θυμήθηκε τον Γιούρι Ζντοβτς
EUROKINISSI

Ο Γιούρι Ζντοβτς ήταν αυτός που πήρε σειρά στα αφιερώματα της EuroLeague στους θρύλους της διοργάνωσης, με τον άλλοτε παίκτη του Ηρακλή να έχει γράψει την δική του ιστορία.

Ο Γιούρι Ζντοβτς ήταν γνωστός με το παρατσούκλι "ξανθό σκυλί". Ήταν ένας παίκτης-κομπιούτερ, ο οποίος έγραψε την δική του ιστορία στα ευρωπαϊκά παρκέ, με την EuroLeague να τον θυμάται στο πλαίσιο της παρουσίασης των 101 παικτών που ξεχώρισαν στην διοργάνωση και είχαν παρουσιαστεί το 2018 από τον Βλάντιμιρ Στάνκοβιτς.

Ο Ζντοβτς, ο οποίος συνέδεσε την καριέρα του και με την χώρα μας, αφού φόρεσε την φανέλα του Ηρακλή για μία τριετία (1993-1996) και του Πανιωνίου για μία σεζόν (2000/01), υπήρξε ένας από τους καλύτερους two-way γκαρντ της δεκαετίας του 90'.

Ο σπουδαίος Σλοβένος έχει ως μεγαλύτερο παράσημο την κατάκτηση της EuroLeague με την Λιμόζ το 1993 στο ΣΕΦ - όπου επικράτησε της Μπενετόν του Τόνι Κούκοτς στον τελικό - και σε αυτό το κομμάτι της καριέρας του ήταν που εστίασε η EuroLeague Basketball, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

"Όταν ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς ανέλαβε την Λιμόζ το καλοκαίρι του 1992, ο πρώτος παίκτης που ζήτησε ήταν ο Ζντοβτς, ο οποίος είχε αγωνιστεί στην Κίντερ Μπολόνια την προηγούμενη σεζόν. Η Λιμόζ τον υπέγραψε και δημιούργησε ένα σπουδαίο δίδυμο στα γκαρντ μαζί με τον Μάικλ Γιανγκ.

Η Λιμόζ δεν ήταν φαβορί καν για να προκριθεί στα playoffs της EuroLeague. Κατάφερε όμως να προκριθεί στο Final Four της Αθήνας και να κατακτήσει τον θεσμό. Ακόμα και τώρα, αυτό θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού. Η Παρτιζάν έκανε την έκπληξη το 1992, αλλά είχε περισσότερο ταλέντο από την Λιμόζ. Ο Μάλκοβιτς αποκαλούσε τους παίκτες του "ανθρακωρύχους" για να προβάλει το πόσο σκληρά δούλευαν όλοι".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ