EUROLEAGUE

EuroLeague: Οι τρεις ανακοινώσεις για παραδοχή λαθών στη σεζόν 2019/20

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η παραδοχή του λάθους των διαιτητών στην τελευταία φάση του Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε, δεν ήταν η 1η της EuroLeague στη φετινή σεζόν. Είχαν προηγηθεί ακόμη δύο παρόμοιες περιπτώσεις.

Η ανακοίνωση της EuroLeague το πρωί της Τετάρτης (18/12), παραξένεψε πολλούς. Η ανακοίνωση για το φάουλ που δεν δόθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε για την 14η αγωνιστική της κανονικής περιόδου στον Νάντο Ντε Κολό σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως οι παράγοντες της διοργάνωσης ακολουθούν φέτος ένα διαφορετικό μονοπάτι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καθώς θέλουν να παίρνουν θέση για σημαντικές στιγμές που κρίνουν αγώνες της.

Η αρχή έγινε στις 13 Οκτωβρίου, δυο μέρες μετά από το ματς Αρμάνι Μιλάνο - Ζάλγκιρις Κάουνας όταν με ανακοίνωσή της η EuroLeague παραδέχθηκε πως στην τελευταία κατοχή των Ιταλών ο Μάικλ Ρολ υπέπεσε σε τρεις παραβάσεις μέχρι να πασάρει στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ που στη συνέχεια κέρδισε φάουλ και έβαλε 2/2 βολές με το σκορ στο 83-81 υπέρ της ομάδας του. Η διοργάνωση επισήμανε πως ο Ρολ κούνησε τα δύο πόδια του πριν ντριμπλάρει, γεγονός που καθιστά την πρώτη παράβαση. Εν συνεχεία, κι ενώ ξανάπιασε την μπάλα πρώτα κούνησε το pivot foot (βήματα) και ακολούθως πάτησε τη γραμμή του κέντρου (μπρος πίσω).

Η δεύτερη ανακοίνωση ήρθε στις 29 Νοεμβρίου, μία μέρα μετά από τον αγώνα του Ερυθρού Αστέρα με τη Βαλένθια, όταν οι άνθρωποι της EuroLeague εξήγησαν ότι κακώς οι διαιτητές δεν μέτρησαν εύστοχο τρίποντο των Ισπανών (!) που στη συνέχεια ηττήθηκαν με buzzer-beater του Λορένζο Μπράουν. Η φάση έγινε 3:50 πριν από το τέλος, όταν η Βαλένθια είχε προβάδισμα τριών πόντων, ωστόσο το αποτέλεσμα της αναμέτρησης δεν άλλαξε και οι Σέρβοι κράτησαν τη νίκη.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ