EUROLEAGUE

EuroLeague: Οι ρωσικές ομάδες δηλώνουν έτοιμες για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δράση

EuroLeague: Οι ρωσικές ομάδες δηλώνουν έτοιμες για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δράση
CSKA MOSCOW

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη δράση εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες αν και κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο, τοποθετήθηκαν οι ισχυροί άνδρες των ρωσικών ομάδων που αγωνίζονται σε EuroLeague και EuroCup.

Η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και στην Ευρώπη, είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν τα εγχώρια πρωταθλήματα και οι διεθνείς διοργανώσεις. Ένα μεγάλο ερωτηματικό που υπάρχει μέχρι τώρα είναι αν θα ολοκληρωθούν τόσο η EuroLeague όσο και το EuroCup, κάτι για το οποίο τοποθετήθηκαν στην ιστοσελίδα iz.ru οι ισχυροί άνδρες των ρωσικών ομάδων που συμμετέχουν σε αυτές τις διοργανώσεις. Στις δηλώσεις τους ανέφεραν πώς θα είναι έτοιμοι να το πράξουν αλλά για την ώρα μοιάζει δύσκολο να συμβεί.

"Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Θα χρειαστεί χρόνος για την αποκατάσταση των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των χωρών, επιστροφή των παικτών στη διάθεση των συλλόγων και μια μικρή προετοιμασία", σχολίασε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, και πρόσθεσε: "Με μία αισιόδοξη εξέλιξη των γεγονότων, θα μπορούσαν ίσως να γίνουν όλοι οι αγώνες τον Ιούνιο και στις αρχές Ιουλίου, με ένα σύντομο πρόγραμμα. Επίσης, τα περισσότερα εθνικά πρωταθλήματα έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόωρη ολοκλήρωση τους".

Από την πλευρά του ο GM της Χίμκι, Πάβελ Αστάχοβ, υποστήριξε: "Κρίνοντας από τις ειδήσεις, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, εμφανίζονται καθημερινά νέα κρούσματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η κατάσταση χειροτερεύει και δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην κορύφωση της επιδημίας. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορώ να φανταστώ πως η EuroLeague σκοπεύει να ολοκληρώσει τη σεζόν. Τι θα γίνει αν τελικά δεν θα είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η σεζόν; Θα ήταν λογικό να παραμείνουν όλοι οι συμμετέχοντες στην τρέχουσα σεζόν. Πώς είναι δυνατόν να αλλάξουν οι ομάδες εάν η σεζόν 2019-20 δεν έχει ολοκληρωθεί;".

Την ετοιμότητα της Ζενίτ ν’ αγωνιστεί αν το επιτρέψουν οι συνθήκες υπογράμμισε ο GM της ρωσικής ομάδας, Αλεξάντερ Τσερκόβνι, λέγοντας: "Μέχρι να παρθεί η οριστική απόφαση από την EuroLeague να ολοκληρώσει πρόωρα τη σεζόν, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε στην διοργάνωση ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε μορφή. Είμαστε συνεχώς σε επαφή με τη διοργανώτρια αρχή και συζητάμε διάφορες περιπτώσεις. Δώσαμε την ευκαιρία σε όλους όσοι ήθελαν να γυρίσουν σπίτι τους, αλλά και οι παίκτες και οι προπονητές που έφυγαν, μόλις αρθούν οι περιορισμοί θα είναι έτοιμοι να επιστρέψουν αμέσως στην ομάδα. Αν χρειαστεί να ολοκληρωθεί η σεζόν τον Ιούνιο, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό. Εφόσον η κατάσταση επιτρέπει την επανέναρξη της σεζόν, η Ζενίτ θα είναι έτοιμη".

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου της Ούνιξ Καζάν, Εβγκένι Μπόγκατσεβ, του οποίου η ομάδα αγωνίζεται στο EuroCup. "Η ηγεσία της EuroLeague κάνει τα πάντα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους χορηγούς και να αποτρέψει τις τεράστιες οικονομικές απώλειες. Θα περιμένουν μέχρι τέλους. Επομένως, δεν αποκλείω ότι θα ξεκινήσουν ξανά η EuroLeague και το EuroCup αν η κατάσταση βελτιωθεί και επανέλθουν οι πτήσεις μεταξύ των χωρών", τόνισε ο ισχυρός άνδρας της Ούνιξ και συμπλήρωσε: "Είναι δύσκολο να μιλήσουμε τώρα για ημερομηνίες και δεν έχει μεγάλη σημασία με ποια μορφή θα γίνει αυτό, playoffs ή Final Eight. Αν και η επιλογή με τα playoffs στο Eurocup θα ήταν πιο δίκαιη".

Photo Credits: CSKA Moscow BC

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ