EUROLEAGUE

EuroLeague: Ο κύβος ερρίφθη, οριστικό τέλος στη σεζόν 2019/20

EuroLeague: Ο κύβος ερρίφθη, οριστικό τέλος στη σεζόν 2019/20

Το οριστικό τέλος στη EuroLeague της σεζόν 2019/20 αποφάσισαν οι ομάδες έπειτα από πρόταση του Ζόρντι Μπερτομέου, καθώς τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού ήταν πολλά και τα εμπόδια αποδείχθηκαν αξεπέραστα.

Το λουκέτο που μπήκε -προσωρινά στην αρχή- στα μέσα Μαρτίου, γίνεται μόνιμο για τη σεζόν 2019/20 για την EuroLeague και το Eurocup, η οποία ολοκληρώθηκε και επίσημα.

Αυτή ήταν η απόφαση που πάρθηκε στην σημερινή (25/5) σύσκεψη ανάμεσα στις 11 ομάδες της EuroLeague με εγγυημένο συμβόλαιο και τον Ζόρντι Μπερτομέου, έπειτα από πρόταση που κατέθεσε ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης και την συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων να συμφωνούν.

Ο Μπερτομέου είχε αναφέρει στη συνέντευξη Τύπου τον περασμένο Απρίλιο ότι δεν θα διστάσει να ακυρώσει οριστικά τη φετινή περίοδο αν χρειαστεί. Αυτό ακριβώς έγινε, με τον εκτελεστικό διευθυντή της EuroLeague να κάνει την πρόταση για την οριστική διακοπή της σεζόν στο ξεκίνημα της σύσκεψης και τις ομάδες να συμφωνούν, προς ικανοποίηση και της ELPA (Ένωση παικτών της EuroLeague) που είχε ζητήσει με επιστολή την οριστική διακοπή της σεζόν.

Ο Μπερτομέου τις τελευταίες εβδομάδες αναζήτησε μια τοποθεσία για να συγκεντρώσει τις ομάδες και να οργανώσει εκεί τους αγώνες μέχρι τον τελικό. Εξέτασε το Βελιγράδι που δήλωνε πανέτοιμο, ενδιαφέρθηκε για την Αθήνα και άκουσε τη Θεσσαλονίκη, κοίταξε το Κάουνας και το Βίλνιους, είδε μέχρι και τη Μαγιόρκα να εκφράζει ενδιαφέρον, αλλά και μερικούς ακόμη προορισμούς που τελικά "κόπηκαν" στην πορεία, όμως τα προβλήματα ήταν πολλά και τα εμπόδια αποδείχθηκαν αξεπέραστα.

Η επιστολή της ELPA, οι φωνές παικτών όπως ο Σέιν Λάρκιν, ο Μάικ Τζέιμς και ο Κέι Σι Ρίβερς, οι κίνδυνοι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο φόβος κάποιου σοβαρού τραυματισμού για τους παίκτες και το γεγονός ότι για να ολοκληρωθεί η διοργάνωση έπρεπε να βρεθούν σε ένα μέρος ομάδες από 10 διαφορετικές χώρες, όλα αυτά έπαιξαν τον ρόλο τους στην τελική απόφαση των ομάδων.

Κάποιες ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός, γύρισαν στις προπονήσεις έστω και σε πιο χαλαρούς ρυθμούς με στόχο να ανακτήσουν λίγο από το πολύ χαμένο έδαφος των τελευταίων δύο και πλέον μηνών. Αποδείχθηκε τελικά πως δεν θα χρειαστεί να ανεβάσουν στροφές, καθώς η EuroLeague και το Eurocup ολοκληρώθηκαν, η σεζόν ακυρώθηκε και όλοι ελπίζουν ότι ο χρόνος θα βοηθήσει ώστε στις αρχές της περιόδου 2020/21 να υπάρχει μια κάποια κανονικότητα. Εστω και χωρίς θεατές και έστω και αν ακόμα δεν γίνεται να είναι γνωστές ποιες ομάδες θα αγωνιστούν σε κάθε διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17:30 ώρα Ελλάδος, ο Μπερτομέου θα ανακοινώσει τι συζητήθηκε σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου με τα ΜΜΕ.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ THΣ EUROLEAGUE ΜΕΤΑ ΑΠΟ 28 ΑΓΩΝΕΣ

1. Αναντολού Εφές 24-4

2. Ρεάλ Μαδρίτης 22-6

3. Μπαρτσελόνα 22-6

4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19-9

5. Μακάμπι Τελ Αβίβ 19-9

6. Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 14-14

7. Χίμκι 13-15

8. Φενέρμπαχτσε 13-15

9. Ζάλγκιρις 12-16

10. Βαλένθια 12-16

11. Ολυμπιακός 12-16

12. Αρμάνι Μιλάνο 12-16

13. Μπασκόνια 12-16

14. Ερυθρός Αστέρας 11-17

15. Βιλερμπάν 10-18

16. Άλμπα Βερολίνου 9-19

17. Μπάγερν Μονάχου 8-20

18. Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 8-20

Υπενθυμίζεται ότι στο Eurocup, το οποίο βρισκόταν στην προημιτελική φάση, είχαν προκύψει τα εξής ζευγάρια:

Παρτιζάν - Ούνικς Καζάν

Προμηθέας - Τόφας Προύσας

Μονακό - Βίρτους Μπολόνια

Μάλαγα - Βενέτσια

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ