EUROLEAGUE

EuroLeague: Ο δημιουργός Μίτσιτς "απειλεί" τον Καλάθη

EuroLeague: Ο δημιουργός Μίτσιτς "απειλεί" τον Καλάθη
EUROKINISSI

Ο Βασίλιε Μίτσιτς μοιράζει αφειδώς ασίστ στην Εφές, κάνοντας ακόμα πιο αισθητό τον δημιουργικό του ρόλο και πιο... καυτή την ανάσα πίσω από τον καλύτερο πασέρ της περσινής και προπέρσινης διοργάνωσης, Νικ Καλάθη.

Στη νίκη της Εφές επί της Βαλένθια, ο Βασίλιε Μίτσιτς επανέλαβε την τρομερή δημιουργική βραδιά της περασμένης εβδομάδας (με την Άλμπα Βερολίνου) επιβεβαιώνοντας την απαρέγκλιτη συνέπειά του στο συγκεκριμένο σημείο του παιχνιδιού, σε συνέχεια της περσινής του σεζόν.

Ο γκαρντ της τουρκικής ομάδας μοίρασε 12 ασίστ το βράδυ της Παρασκευής (18/9) συμπληρώνοντας τη δημιουργική του επίδοση δίπλα στο σκοράρισμα των 15 πόντων για ένα ακόμη double-double, δεύτερο συνεχόμενο σε αυτά τα τρία πρώτα παιχνίδια της EuroLeague.

Μία εβδομάδα πίσω, ο Μίτσιτς είχε "γράψει" ακόμα μία "διπλή" διψήφια επίδοση,πετυχαίνοντας 23 πόντους και μοιράζοντας παράλληλα 13 τελικές πάσες, αριθμός που -για την ώρα τουλάχιστον- μένει στα... πρακτικά και τα πεπραγμένα της καριέρας του ως career high στη EuroLeague.

Υπάρχει μία σημαντική διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δύο σημαντικές επιδόσεις, όμως, που προδίδουν την έφεση και την εστίαση του Σέρβου στον δημιουργικό του ρόλο. Οι 23 πόντοι της περασμένης εβδομάδας, ως επί το πλείστον προήλθαν από την ευστοχία του πίσω από τα 6,75 μέτραμ έχοντας 4/6 τρίποντα, τα οποία συνόδευσε και με 13 ασίστ. Στη Βαλένθια, ωστόσο, η βραδιά ήταν διαφορετική για τον Μίτσιτς από το ίδιο σημείο του παρκέ: Πήρε ξανά 6 τρίποντα, αυτή τη φορά όμως ευστόχησε μόλις στο 1!

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Από την εκ διαμέτρου αντίθετη βραδιά του στο τρίποντο, σε συνδυασμό με την "πλούσια" δημιουργική του εμφάνιση και επίδοση, είναι προφανής η συνειδητή και "εμμονική" του εστίαση στο δημιουργικό κομμάτι, απο το οποίο δεν παρεκκλίνει ακόμη και σε κακές βραδιές από πλευράς ευστοχίας. Όσους και να βάζει ο 25χρονος γκαρντ, όσα σουτ κι αν παίρνει, όσα κι αν χάνει, ο ρόλος του στην Εφές καθίσταται ξεκάθαρος.

Από τη στιγμή άλλωστε που ο Λάρκιν είναι μπροστάρης στο "βαρύ πυροβολικό" της τουρκικής ομάδας, φαίνεται ότι ο Μίτσιτς θα έχει περισσότερο συμπληρωματικό ρόλο στο σκοράρισμα, αλλά ξεκάθαρα "ηγετικό" ρόλο στο κομμάτι της οργάνωσης, της δημιουργίας και της τελικής πάσας.

ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ ΗΔΗ ΤΟΝ ΚΑΛΑΘΗ

Στα απομεινάρια της περσινής σεζόν σε ό,τι αφορά τη μάχη των καλύτερων πασέρ της EuroLeague, η μάχη ανάμεσα σε Νικ Καλάθη και Βασίλιε Μίτσιτς συνεχίζεται. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν πέρυσι (όπως και πρόπερσι) ο καλύτερος πασέρ της διοργάνωσης, όντας πρώτος σε ασίστ με 286 συνολικά και αφήνοντας πίσω του, δεύτερο τον Σέρβο που είχε μοιράσει 204 στη διάρκεια της σεζόν (με τέσσερα περισσότερα παιχνίδια).

EuroLeague: Ο δημιουργός Μίτσιτς "απειλεί" τον Καλάθη
EUROKINISSI

Αυτή η κόντρα καλά κρατεί, με τη διαφορά όμως ότι ο Μίτσιτς έχει ξεκινήσει πολύ πιο δυναμικά και προπορεύεται. Ο γκαρντ της Εφές, μετά τις τρείς πρώτες αγωνιστικές μετρά συνολικά 30 ασίστ, δηλαδή 10 ανά παιχνίδι, ενώ ο Καλάθης από την πλευρά του είναι τρίτος με τις 19 τελικές πάσες που έχει μοιράσει συνολικά (6,33 ανά παιχνίδι). Ανάμεσά τους βρίσκεται ο δεύτερος της κατηγορίαςΧέρμανσον που έχει 21 ασιστ (7 κατά μέσο όρο).

Ο Βασίλιε Μίτσιτς, λοιπόν, ο οποίος έχει κάνει δύο double-double μέχρι στιγμής, ενώ μετρά 17,3 πόντους και 10 ασίστ κατά μέσο όρο έχει μπει για τα καλά στον ρόλο του (δημιουργού) και φέτος, ξεκινώντας πολύ εντυπωσιακά με "διψήφιο" αριθμό ασίστ σε δύο παιχνίδια. Από την πλευρά του, ο Νικ Καλάθης των 19 πόντων ανά παιχνίδι, δεν έχει καταφέρει ακόμη να ξεπεράσει τις 10 ασίστ σε ένα ματς, βλέποντας απο νωρίς τον παίκτη της Εφές να τον απειλεί με... εκθρονισμό από μία θέση που του ανήκε την τελευταία διετία.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ