EUROLEAGUE

EuroLeague Next Gen: Ο Γιώτης διαδέχθηκε Κολοβέρο και Μαντζούκα

EuroLeague Next Gen: Ο Γιώτης διαδέχθηκε Κολοβέρο και Μαντζούκα
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Ο Μάριος Γιώτης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο EuroLeague Next Gen του Βελιγραδίου, διαδεχόμενος τον Ιωσήφ Κολοβέρο και τον Λευτέρη Μαντζούκα που προηγήθηκαν σε Βαλένθια και Μόναχο.

Το EuroLeague Next Gen του Βελιγραδίου ολοκληρώθηκε, με τον Παναθηναϊκό να τερματίζει στην όγδοη θέση, μετά την ήττα από την Γκντίνια. Οι πράσινοι πήραν σημαντικές εικόνες και εμπειρίες, με τον Μάριο Γιώτη να ξεχωρίζει δεδομένου ότι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση. Ο γκαρντ/φόργουορντ του τριφυλλιού είχε 101 πόντους σε τέσσερις αγώνες (25.3) στα 145'58'' που βρέθηκε στο παρκέ απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα, Παρτίζαν, Μακάμπι και Γκντίνια.

Ο ύψους 1μ96 παίκτης ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση με:

25/55 δίποντα (45.5%)

11/22 τρίποντα (50%)

18/30 βολές (60%)

20 ριμπάουντ (5 μ.ο.)

9 ασίστ (2.3 μ.ο.)

7 κλεψίματα (1.8 μ.ο.)

8 λάθη (2 μ.ο.)

Ο MVP του Πανελληνίου Παίδων του 2018 διαδέχθηκε, έτσι, τον Ιωσήφ Κολοβέρο του Ολυμπιακού και τον Λευτέρη Μαντζούκα του Προμηθέα Πάτρας. Οι δυο τους ήταν οι κορυφαίοι σε πόντους σε Βαλένθια και Μόναχο, αντίστοιχα, στις δύο από τις τρεις διοργανώσεις που προηγήθηκαν αυτής του Βελιγραδίου -ήταν κι η τελευταία πριν από το Final Four.

O Ιωσήφ Κολοβέρος είχε 23.7 πόντους ανά αγώνα στη Βαλένθια, ενώ ο Λευτέρης Μαντζούκας τελείωσε με 32 πόντους κατά μέσο όρο στο Μόναχο. Ο δεύτερος είναι ο παίκτης που σημείωσε περισσότερους πόντους από κάθε άλλον στα προκριματικά, δίχως όμως να καταφέρει ο Προμηθέας Πάτρας να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στην Κολωνία την περίοδο του Final Four.

Αντίθετα, εκεί θα βρίσκεται ο Ανδρέας Καλόγηρος, ο οποίος πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στη Zalgirio Arena, έχοντας 15 πόντους και 10.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Photo Credits: Βαγγέλης Στόλης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ