EUROLEAGUE

EuroLeague: Η Ένωση παικτών ζήτησε την ακύρωση της σεζόν

EuroLeague: Η Ένωση παικτών ζήτησε την ακύρωση της σεζόν
EUROKINISSI

Με επιστολή που έστειλε στις ομάδες, η ELPA (Ενωση παικτών EuroLeague) ζήτησε να ψηφίσουν την ακύρωση της σεζόν για λόγους ασφαλείας.

Η ELPA είναι ξεκάθαρη: Οι παίκτες επιθυμούν την οριστική διακοπή της σεζόν στην EuroLeague. Φρόντισε λοιπόν να το δείξει αυτό με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.

Σύμφωνα με το σερβικό σάιτ "nova.rs" η Ένωση παικτών της EuroLeague ζήτησε από τις ομάδες μέσω επιστολής που έστειλε να ψηφίσουν για την οριστική διακοπή της σεζόν στην σημερινή (25/5) σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί με τον Τζόρντι Μπερτομέου.

Αυτή η επιστολή έρχεται ως συνέχεια των φόβων που εξέφρασαν οι αρχηγοί των 18 ομάδων της EuroLeague στην σύσκεψη του Σαββάτου (25/5) με τον Μπερτομέου, αλλά και των σχολίων που μαζεύονται στα social media από παίκτες, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά του Σέιν Λάρκιν, του Μάικ Τζέιμς και του Κέισι Ρίβερς.

Στην επιστολή της η ELPA αναφέρει ότι ο φόβος εξάπλωσης του κορονοϊού και ο κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών για τους παίκτες που βρίσκονται εκτός προπονήσεων εδώ και 2.5 μήνες είναι οι σημαντικότεροι αποτρεπτικοί παράγοντες για την επανεκκίνηση της σεζόν.

" Μόλις τρεις εβδομάδες προετοιμασίας δεν είναι αρκετές για να προετοιμαστούν οι παίκτες. Ξέρουμε ότι κάποιοι είχαν πρόσβαση σε προπονητικές εγκαταστάσεις, αλλά άλλοι δεν είχαν αυτή την πολυτέλεια" αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, πριν προστεθεί ότι πάνω από 70 παίκτες που αγωνίζονται στην φετινή EuroLeague βρίσκονται στις ΗΠΑ, κάτι που αυξάνει τους κινδύνους για μετάδοση του ιού.

Όπως και να έχει, η συνέχεια πλέον θα έχει πολύ ενδιαφέρον, αφού γίνεται όλο και πιο σαφές ότι οι παίκτες δεν θέλουν να επιστρέψουν στα παρκέ, ωστόσο ακόμα δεν είναι σαφές τι θέλουν οι ομάδες.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ