EUROLEAGUE

EuroLeague για Γκάλη: "Μία μηχανή σκοραρίσματος"

EuroLeague για Γκάλη: "Μία μηχανή σκοραρίσματος"
EUROKINISSI

H EuroLeague συνέχισε την σειρά αφιερωμάτων σε παίκτες που σημάδεψαν το ευρωπαϊκό μπάσκετ, παρουσιάζοντας αυτή τη φορά τον σπουδαίο Νίκο Γκάλη.

Η EuroLeague εξακολουθεί να παρουσιάζει κάθε μέρα και έναν παίκτη που σημάδεψε το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αναδημοσεύοντας ιστορίες του Βλάντιμιρ Στάνκοβιτς. Την σκυτάλη πήρε τώρα ο Νίκος Γκάλης.

Ξεκινώντας με την ατάκα " αν μπορούσα να περιγράψω με μερικές λέξεις τον Γκάλη θα ήταν εύκολο: Μηχανή παραγωγής πόντων", το αφιέρωμα αναφέρεται σε όλη την καριέρα του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ.

Από τα χρόνια του στο Κολέγιο του Σίτον Χολ, στην έλευσή του στην Ελλάδα για χάρη του Άρη, με την φανέλα του οποίου κυριάρχησε στο ελληνικό μπάσκετ την δεκαετία του 80', μέχρι την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Eurobasket του 1987 με την Εθνική και το κλείσιμο της καριέρας του στον Παναθηναϊκό, όλη η πορεία του Γκάλη αναφέρεται στο κείμενο.

Το κείμενο μάλιστα καταλήγει ως εξής: " Αυτοί που ήμασταν αρκετά τυχεροί να τον παρακολουθήσουμε να παίζει, μπορούμε να πούμε στους νεότερους ότι κάποτε υπήρχε ένας σούπερ σκόρερ από τους λίγους, που τον έλεγαν Νίκο Γκάλη".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ