ΜΠΑΣΚΕΤ

EuroLeague: "Ενάντια στους κανονισμούς, χωρίς ευθύνη της Ζάλγκιρις"

EuroLeague: "Ενάντια στους κανονισμούς, χωρίς ευθύνη της Ζάλγκιρις"

Η EuroLeague παραδέχθηκε το λάθος που έγινε με την βιντεοσκόπηση της προπόνησης της Μπασκόνια στο Κάουνας, αλλά τόνισε πως η Ζάλγκιρις δεν ευθύνεται για αυτό.

Ο Πέδρο Μαρτίνεθ κατηγόρησε την Ζάλγκιρις πως βιντεοσκόπησε την προπόνηση της Μπασκόνια και η EuroLeague πήρε θέση για το ζήτημα που δημιουργήθηκε.

Η διοργανώτρια αρχή παραδέχθηκε το λάθος που έγινε, αλλά επισήμανε πως για αυτό δεν ευθύνεται η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, η οποία νωρίτερα είχε παραθέσει την δική της οπτική για το συμβάν.

Στην ανακοίνωση της EuroLeague αναφέρεται:

"-Μόλις γνωστοποιήθηκε το περιστατικό το υλικό που κατέγραψε το σύστημα του Instant Replay αμέσως διεγράφη και οι δύο ομάδες ενημερώθηκαν επισήμως.

-Το περιστατικό αντιτίθεται στους κανόνες της EuroLeague, οι οποίοι εγγυώνται πως οι προπονήσεις των ομάδων είναι ιδιωτικές.

-Έπειτα από ένα προγραμματισμένο τεστ, το σύστημα του Instant Repaly λανθασμένα συνέχεια να καταγράφει την αρχή της προπόνησης της Μπασκόνια.

-Η γηπεδούχος ομάδα (σε αυτή την περίπτωση η Ζάλγκιρις) δεν ευθύνεται για τις τηλεοπτικές κάμερες και το σύστημα του Instant Replay, ούτε έχει πρόσβαση στο υλικό που καταγράφεται.

-Η ΕuroLeague θα πάρει μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά σε κανένα γήπεδο της EuroLeague".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ