EUROLEAGUE

EuroLeague: Δεν πάρθηκε απόφαση για διακοπή στην τηλεδιάσκεψη

EuroLeague: Δεν πάρθηκε απόφαση για διακοπή στην τηλεδιάσκεψη
EUROKINISSI

Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη της EuroLeague με επίκεντρο της συζήτησης το μέλλον της διοργάνωσης, καθώς και άλλα ζητήματα που απασχολούν τις ομάδες. Εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για συνέχιση της σεζόν η διοργανώτρια.

Η -εδώ και δύο εβδομάδες- απόφαση της EuroLeague για αναβολή των αγώνων και των διοργανώσεών της μέχρι νεωτέρας και η αβεβαιότητα για το μέλλον της σεζόν, με βασικό ερωτηματικό το αν αυτή θα ολοκληρωθεί κανονικά ή θα διακοπεί οριστικά έφερε τις ομάδες στο... τραπέζι για έκτακτη Γενική Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης, μεταξύ αυτών φυσικά και οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Το πρωί της Τετάρτης (25/3), λοιπόν, οι ομάδες της διοργάνωσης και ο Εκτελεστικός της Διευθυντής, Τζόρντι Μπερτομέου συζήτησαν για το τι μέλλει γενέσθαι στη EuroLeague, με τον ισχυρό άνδρα της EuroLeague να έχει εκφράσει εδώ και μέρες την επιθυμία του για συνέχιση της σεζόν και ολοκλήρωσή της, μέσα από εναλλακτικά πλάνα που θα την επιτρέψουν. Αυτά τα πλάνα καλείται πλέον να εξετάσει η διοργανώτρια, βρίσκοντας σύμφωνες κάποιες ομάδες, αν και από ορισμένες ακούστηκε και η άποψη της οριστικής διακοπής. Όλα δείχνουν ότι θα η κατάσταση θα εκτιμηθεί εκ νέου, μαζί και όλες οι παράμετροι για να παρθεί οποιαδήποτε τελική απόφαση.

Η πρόθεση του Τζόρντι Μπερτομέου για ολοκλήρωση της σεζόν έχει ως σύμμαχο τον χρόνο δεδομένης της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο ακόμη κι αν η χρονιά συνεχιστεί κανονικά, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα χρειαστεί είτε μεγάλο εύρος -έξτρα- χρόνου, είτε εναλλακτικό σχέδιο. Τη δεδομένη στιγμή άλλωστε, οι ξένοι παίκτες των περισσότερων ομάδων έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους, με την αγωνιστική δράση να έχει μπει στον πάγο.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ "ΨΑΛΙΔΙ"

Ένα άλλο θέμα συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη αφορούσε και στα συμβόλαια προπονητών και παικτών. Εκφράστηκε από κοινού η επιθυμία τους για "ψαλίδι" στα συμβόλαια, όχι όμως για αυτά που μένουν μέχρι να ολοκληρωθούν, αλλά επί της συνολικής τους αξίας. Συγκεκριμένα, οι ομάδες πρότειναν να υπάρχουν περικοπές της τάξεως του 30% στα συμβόλαια των παικτών και των προπονητών τους, δεδομένων των απωλειών που έχουν από την αγωνιστική απραξία και τις οικονομικές επιπτώσεις που αυτή προκαλεί.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ