EUROLEAGUE

EuroLeague: Αυτά ψάχνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με δέκα αγώνες να μένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της EuroLeague, ο Ολυμπιακός κοιτάζει 4αδα και ο Παναθηναϊκός ελπίζει για 8αδα. Το Sport24.gr παρουσιάζει όλα τα δεδομένα.

Η 20η στροφή της EuroLeague ολοκληρώθηκε, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να γνωρίζουν ήττες από Φενέρπαχτσε και Μακάμπι αντίστοιχα. Τα δεδομένα και οι στόχοι τους πάντως δεν άλλαξαν από αυτά τα αποτελέσματα.

Με 10 αγωνιστικές να μένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει ως στόχο την 4η θέση, την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να μπει στα playoffs.

Ιδού η κατάταξη:

EuroLeague: Αυτά ψάχνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ 4ΗΣ ΘΕΣΗΣ

4. Αναντολού Εφές (13-7)

Το πρόγραμμα (4 εντός, 6 εκτός): Παναθηναϊκός (εκτός), Γκραν Κανάρια (εκτός), Ολυμπιακός (εντός), Φενέρμπαχτσε (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός), Μακάμπι (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εντός), Μπουντούτσνοστ (εκτός), Μπασκόνια (εκτός), Αρμάνι Μιλάνο (εντός)

Με λίγα λόγια: Η Αναντολού Εφές έχει με διαφορά το χειρότερο πρόγραμμα από τους διεκδικητές της 3ης θέσης, αφού 7 από τους 10 αγώνες της είναι κόντρα σε ομάδες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πρώτη 10αδα! Με εξαίρεση μάλιστα στον αγώνα κόντρα στην Γκραν Κανάρια – που ακόμα και αυτός έχει ιδιαιτερότητες λόγω μεγάλου ταξιδιού και ώρας αγώνα – κανένα παιχνίδι δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβώς του... χεριού τους, σε βαθμό που είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να πέσουν ακόμα και στην 6η θέση.

5. Ολυμπιακός (12-8)

EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το πρόγραμμα (5 εντός, 5 εκτός) : Μπαρτσελόνα (εντός), Μακάμπι (εκτός), Αναντολού Εφές (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εντός), Μπουντούτσνοστ (εκτός), Αρμάνι Μιλάνο (εκτός), Μπάγερν (εντός), Γκραν Κανάρια (εκτός), Ζάλγκιρις (εντός), Νταρουσάφακα (εντός)

Με λίγα λόγια: Η επόμενη τετράδα αγώνων θα κρίνει πολλά – αλλά όχι τα πάντα – για τον Ολυμπιακό, αφού μεταξύ άλλων θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους δύο άμεσους ανταγωνιστές του για μία θέση στην τετράδα. Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν αρχικά να νικήσουν την Μπαρτσελόνα για να την αφήσουν δύο νίκες μακριά, ενώ στην συνέχεια έχουν μία τριάδα δύσκολων αγώνων, αφού αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Μακάμπι και την Αναντολού Εφές και ακολούθως υποδέχονται την ΤΣΣΚΑ. Αν καταφέρουν να βγουν ανέπαφοι από αυτή την τετράδα αγώνων και κάνουν έστω τρεις νίκες, τότε θα πρέπει απλώς να εμφανιστούν σοβαροί στους αγώνες που ακολουθούν για να κλειδώσουν την 4η θέση.

ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ H ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

6. Μπαρτσελόνα (11-9)

Το πρόγραμμα (6 εντός, 4 εκτός): Ολυμπιακός (εκτός), Ζάλγκιρις (εντός), Μπασκόνια (εντός), Ρεάλ (εντός), Αναντολού Εφές (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εκτός), Γκραν Κανάρια (εντός), Μπάγερν (εκτός), Μπουντούτσνοστ (εντός), Χίμκι (εντός)

Με λίγα λόγια: Οι Καταλανοί πρακτικά θα τα παίξουν όλα για όλα στην επόμενη πεντάδα αγώνων τους. Η Μπαρτσελόνα θεωρητικά έχει καλύτερο πρόγραμμα επειδή έχει 6 παιχνίδια στην έδρα της (τα τρία από αυτά μάλιστα συνεχόμενα) και 4 εκτός. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα να μην σημειώσουν καμία νίκη μακριά από την Βαρκελώνη – αφού αντιμετωπίζουν διαδοχικά Ολυμπιακό, Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε και Μπάγερν – ενώ ίσως δεν είναι τόσο εύκολο να κάνουν το απόλυτο στην έδρα τους, δεδομένου ότι θα χρειαστεί να υποδεχθούν τις Ζάλγκιρις, Μπασκόνια και Ρεάλ. Κοινώς, το τέλος της κανονικής περιόδου μπορεί να τους βρει είτε 4ους, είτε... 10ους!

Η MAXH THΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΑ PLAYOFFS

7. Μπάγερν Μονάχου (10-10)

EuroLeague: Αυτά ψάχνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
EUROKINISSI

Το πρόγραμμα (4 εντός, 6 εκτός) : Φενέρμπαχτσε (εντός) Μπασκόνια (εκτός), Ρεάλ (εκτός), Μπουντούτσνοστ (εκτός), Μακάμπι (εντός), Ζάλγκιρις (εκτός), Ολυμπιακός (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός), Γκραν Κανάρια (εντός)

Με λίγα λόγια: Η Μπάγερν βρίσκεται σε καλή θέση. Το πρόβλημα στην περίπτωσή της είναι ότι έχει ένα πρόγραμμα... κόλαση, που μπορεί να τους στείλει εκτός 8αδας. Με μόλις 4 αγώνες στην Γερμανία – κι αυτούς κόντρα σε Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι και Μπαρτσελόνα – τα πράγματα δείχνουν δύσκολα για τους Γερμανούς, που πρέπει να κάνουν υπερβάσεις μακριά από το γήπεδό τους για να

8. Αρμάνι Μιλάνο (9-11)

Το πρόγραμμα (5 εντός, 5 εκτός): Γκραν Κανάρια (εκτός), Νταρουσάφακα (εντός), Μακάμπι (εντός), Χίμκι (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εκτός), Ολυμπιακός (εντός), Ρεάλ (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός), Φενέρμπαχτσε (εντός), Αναντολού Εφές (εκτός)

Με λίγα λόγια: Η Αρμάνι Μιλάνο ξέρει ότι για να έχει ελπίδα να προκριθεί στα playoffs οφείλει να κάνει τουλάχιστον 3 νίκες στα επόμενα 4 παιχνίδια της. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν απότομα για τους Ιταλούς, οι οποίοι στους τελευταίους 6 αγώνες θα πρέπει να πάρουν νίκες κόντρα σε μεγαθήρια.

9.Μπασκόνια (9-11)

Το πρόγραμμα (7 εντός, 3 εκτός): Μακάμπι (εντός), Μπάγερν (εντός), Μπαρτσελόνα (εκτός), Ζάλγκιρις (εντός), Χίμκι (εντός), Μπουντούτσνοστ (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), Ρεάλ (εντός), Αναντολού Εφές (εντός), ΤΣΣΚΑ (εκτός)

Με λίγα λόγια: Οι Βάσκοι των χιλίων προβλημάτων έχουν μείνει ζωνταντοί παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς και το κάκιστο πρόγραμμά τους μέχρι τώρα. Η τελευταία 10αδα αγώνων τους όμως είναι μία από τις πιο ευνοϊκές στην διοργάνωση. Με 7 αγώνες εντός έδρας οι Βάσκοι πρακτικά έχουν την τύχη στα χέρια τους αυτή τη στιγμή. Το θέμα βέβαια στην περίπτωσή τους είναι να έχουν αρκετούς παίκτες για να μπορέσουν να μπουν στα playoffs.

10. Μακάμπι (9-11)

EuroLeague: Αυτά ψάχνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Το πρόγραμμα (5 εντός, 5 εκτός) : Μπασκόνια (εκτός), Ολυμπιακός (εντός), Αρμάνι Μιλάνο (εκτός), Νταρουσάφακα (εντός), Μπάγερν (εκτός), Αναντολού Εφές (εντός), Ζάλγκιρις (εντός), Χίμκι (εκτός), Γκραν Κανάρια (εντός), Φενέρμπαχτσε (εκτός)

Με λίγα λόγια: Η έλευση του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη Μακάμπι την έφερε σε τροχιά playoffs. Μετρώντας 4 σερί νίκες, οι Ισραηλινοί θέλουν να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο. Βάσει προγράμματος, έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν ότι μπορούν να πετύχουν αυτό που πριν από ένα μήνα έμοιαζε ακατόρθωτο: Να κερδίσουν μία θέση στην πρώτη 8αδα. Η Μακάμπι έχει ένα πρόγραμμα που μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον... βατό (με βάση την εικόνα της τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον) και να φέρει σε δύσκολη θέση τους ανταγωνιστές της.

11. Ζάλγκιρις (8-12)

Το πρόγραμμα (4 εντός, 6 εκτός): Χίμκι (εκτός), Μπαρτσελόνα (εκτός), Μπουντούτσνοστ (εντός), Μπασκόνια (εκτός), Γκραν Κανάρια (εντός), Μπάγερν (εντός), Μακάμπι (εκτός), Νταρουσάφακα (εντός), Ολυμπιακός (εκτός), Ρεάλ (εκτός)

Με λίγα λόγια: Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει ένα πρόγραμμα γεμάτο προκλήσεις μπροστά της, αφού έχει μπροστά της 8 σερί παιχνίδια κόντρα σε ομάδες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται από την 6η θέση και κάτω, τα οποία είναι μάλιστα και μοιρασμένα (4 εντός – 4 εκτός) πριν κλείσει την κανονική περίοδο με δύο δύσκολα ματς μακριά από το Κάουνας. Κοινώς, οι Λιθουανοί έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι μπορούν τελικά να μπουν στην πρώτη 8αδα. Μένει τώρα να το αποδείξουν και στο παρκέ.

12. Παναθηναϊκός (8-12)

EuroLeague: Αυτά ψάχνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
EUROKINISSI

Το πρόγραμμα (5 εντός, 5 εκτός) : Αναντολού Εφές (εντός), Φενέρμπαχτσε (εκτός), Χίμκι (εντός), Γκραν Κανάρια (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εκτός), Μπασκόνια (εντός), Αρμάνι Μιλάνο (εκτός), Ρεάλ (εντός), Μπουντούτσνοστ (εκτός)

Με λίγα λόγια: Η επόμενη πεντάδα αγώνων είναι κρίσιμη για τον Παναθηναϊκό, που καλείται να κάνει 4 νίκες προκειμένου να φέρει την κατάσταση στα μέτρα του, αφού μεταξύ άλλων θα αντιμετωπίσει τις 3 από τις 4 τελευταίες ομάδες της κατάταξης. Ακόμα και να συμβεί αυτό, όμως, πάλι θα έχει αρκετό δρόμο μπροστά του, αφού θα πρέπει να ψάξει άλλες τρεις νίκες στην τελευταία πεντάδα αγώνων που ακολουθεί και ενδέχεται ακόμα και αυτό να μην είναι αρκετό. Ο λόγος είναι ότι ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός κάνει 7 νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια του θα φτάσει τις 15 νίκες, όταν την προηγούμενη διετία η 8η ομάδα της κατάταξης είχε 16 νίκες. Δεδομένου πάντως ότι φέτος υπάρχει μεγαλύτερος διασκορπισμός νικών, ίσως οι 15 νίκες να φτάνουν. Πρώτα βέβαια πρέπει ο Παναθηναϊκός να φτάσει τουλάχιστον τις 15 νίκες και μετά μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται τα υπόλοιπα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ