EUROCUP

Τεόντοσιτς: "Τζόρτζεβιτς και Ντανίλοβιτς με έπεισαν να έρθω στη Βίρτους Μπολόνια"

Τεόντοσιτς: "Τζόρτζεβιτς και Ντανίλοβιτς με έπεισαν να έρθω στη Βίρτους Μπολόνια"
AP PHOTO/PHELAN M. EBENHAC

Ο Μίλος Τεόντοσιτς παρουσιάστηκε από τη Βίρτους Μπολόνια το πρωί της Τετάρτης (17/7), με το νέο απόκτημα της ιταλικής ομάδας να μιλάει για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, τον Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς και την επιστροφή στην EuroLeague.

Η παρουσίαση του Μίλος Τεόντοσιτς (θα φοράει τη φανέλα με το Νο44) από τη Βίρτους Μπολόνια είχε κάτι κοινό με την ημέρα άφιξής του στην ιταλική πόλη: αποτέλεσε σημείο συνάντησης εκατοντάδων οπαδών των "μελανόλευκων", οι οποίοι είναι ενθουσιασμένοι με το γεγονός πως θα... απολαμβάνουν τον διεθνή γκαρντ για τα επόμενα τρία χρόνια .

Περισσότεροι από πεντακόσιοι φίλοι της Βίρτους Μπολόνια συγκεντρώθηκαν για την παρουσίαση του, με τον ίδιο να εξηγεί με το "καλημέρα" αυτό που έχει στο μυαλό του: " Ήρθα εδώ για να κερδίσω, αυτό με ενδιαφέρει μόνο. Ξέρω ότι η Αρμάνι Μιλάνο έχει μεγάλο μπάτζετ, τους σεβόμαστε, αλλά θα πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τον εαυτό μας: η πρόθεσή μου είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος"! Κι αμέσως γνώρισε ξανά την αποθέωση.

Δεν έμεινε βέβαια σε αυτά, αφού παραδέχθηκε πως " δεν περίμενα τόσο κόσμο στο αεροδρόμιο και στο γήπεδο (για την παρουσίαση), θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας, που μου έδωσαν την ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ. Φυσικά, θέλω να ευχαριστήσω τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, που με πήρε τηλέφωνο πριν από έξι μήνες και μου εξήγησε τον ρόλο μου και τις ιδέες που έχει για το πώς θα "χτίσει" την ομάδα. Μιλήσαμε δύο ώρες στο τηλέφωνο, δεν χρειάστηκε να πει πολλά για να με πείσει".

Όσον αφορά στο γεγονός πως προτίμησε τη Βίρτους Μπολόνια από συλλόγους που συμμετέχουν στην EuroLeague την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, εξήγησε ότι " ήρθα γιατί πιστεύω πως αυτός ο σύλλογος πρέπει να είναι κομμάτι της EuroLeague, ήρθα για να το δηλώσω με κάθε τρόπο. Ξέρω πολλά για την ιστορία της Βίρτους Μπολόνια, το πρώτο Final Four που είδα το κέρδισε η Κίντερ Μπολόνια (παλιά ονομασία της ομάδας) και θέλω να την επαναφέρω στον δρόμο της δόξας".

Αναφέρθηκε επίσης στην αγωνιστική του κατάσταση και το κατά πόσο έχει αφήσει πίσω τα προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν την τελευταία διετία, τονίζοντας πως " είμαι σε καλή κατάσταση, προπονούμαι όλο αυτό το διάστημα και -ευτυχώς- δεν έχω κάποιο πρόβλημα".

Όσο για το φινάλε; Άφησε το καλύτερο: " Μίλησα με τον Πρέντραγκ Νταντίλοβιτς πριν πω το "ναι", μου είπε ότι είναι το καλύτερο μέρος για έναν παίκτη να παίζει, να ζει και να διασκεδάζει ο ίδιος, παίζοντας μπάσκετ".

Θυμίζουμε ότι η Βίρτους Μπολόνια άφησε το Basketball Champions League (το οποίο κατέκτησε πριν από δύο μήνες) για να μεταπηδήσει στο EuroCup , κυνηγώντας μέσω αυτού την επιστροφή στην EuroLeague. Στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει μάλιστα τον Προμηθέα Πάτρας, με το παιχνίδι επί ελληνικού εδάφους να είναι προγραμματισμένο για τις 22 Οκτωβρίου.

AP Photo/Phelan M. Ebenhac

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ