EUROCUP

Τα σενάρια του Eurocup για Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Τα σενάρια του Eurocup για Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ κρατούν την τύχη στα χέρια τους για την πρωτιά και την πρόκριση αντίστοιχα. Η ΑΕΚ έχει μπλέξει και ζητά ασίστ από τη Γαλατάσαραϊ. Διαβάστε όλα τα πιθανά σενάρια για τις ελληνικές ομάδες στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Eurocup.

Το ντεμαράζ του ΠΑΟΚ έπιασε τόπο και πλέον ο "δικέφαλος" κρατάει την τύχη στα χέρια του για να περάσει, αν και έχει διπλή ευκαιρία αφού τον ευνοούν και τα άλλα αποτελέσματα. Ο Άρης από την άλλη βγαίνει πρώτος αν νικήσει, αλλά ακόμη και τέταρτος αν χάσει. Όσο για την ΑΕΚ; Πλέον δεν της αρκεί μόνο το δικό της αποτέλεσμα, αφού θέλει τουλάχιστον μια ακόμη ήττα. Διαβάστε αναλυτικά τα σενάρια που αφορούν τις ελληνικές ομάδες.

Στο χέρι του Άρη η πρωτιά

Κατάταξη (ως τώρα):

Άρης 6-3
Καζάν 6-3
Τράμπζονσπορ 5-4
Μπανβίτ 5-4
------------------
Μπουντούτσνοστ 3-6
Στεάουα 2-7

Τα ματς που απομένουν:

Άρης-Μπανβίτ
Τράμπζονσπορ-Ούνιξ Καζάν

1) Ο Άρης με νίκη είναι σίγουρα πρώτος

2) Από εκεί και πέρα αν χάσει υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια, που τον φέρνουν στην 3η θέση.

Να κερδίσει στο άλλο ματς η Τράμπζονσπορ

Θα γίνει τετραπλή ισοβαθμία στο 6-4 με Μπανβίτ, Άρη, Ούνιξ και Τράμπζονσπορ. Χωρίς να γνωρίζουμε τις τελικές διαφορές κι ενώ στο "μεταξύ" τους πρωτάθλημα όλες έχουν τις ίδιες νίκες ήττες (3-3) προκύπτει το εξής: Ούνιξ +20, Τράμπζονσπορ +11, Άρης 0, Μπανβίτ -7. Μόνο που τόσο η Μπανβίτ, όσο και η Τράμπζονσπορ αφού θεωρούμε ότι θα κερδίσουν θα βελτιώσουν το goal average. Οπότε αν επικεντρωθούμε στον Άρη θα είναι τρίτος αν χάσει με διαφορά ως και 3 πόντων. Θα είναι τέταρτος αν χάσει με διαφορά πάνω των 4 πόντων, εκτός αν η Ούνιξ χάσει με διαφορά +20 πόντων από τη διαφορά που θα χάσει η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Μπορεί να βγει και δεύτερος αν χάσει με μεγάλη διαφορά η Ούνιξ και ο ίδιος με λιγότερους από 3 πόντους. Όσο για την πρωτιά; Αν η Ούνιξ χάσει ως και 4 πόντους τερματίζει πρώτη.

Τελική κατάταξη: Ούνιξ 6-4, Τράμπζονσπορ 6-4, Άρης 6-4, Μπανβίτ 6-4.

Να κερδίσει στο άλλο ματς η Ούνιξ Καζάν

Θα γίνει τριπλή ισοβαθμία στο 6-4 μεταξύ Άρη, Ούνιξ και Μπανβίτ. Και οι τρεις ομάδες θα έχουν στο "μεταξύ" τους πρωτάθλημα δύο νίκες και δύο ήττες, οπότε παίζουν ρόλο οι διαφορές. Ο Άρης είναι και πάλι τρίτος. Το πάνω χέρι έχουν οι Ρώσοι. Εκτός αν η Μπανβίτ κερδίσει με περισσότερους από 11 πόντους διαφορά στο Αλεξάνδρειο.

Τελική κατάταξη: Ούνιξ 7-3, Μπανβίτ, 6-4, Άρης 6-4, Τράμπζονσπορ 5-5

Υστερεί στις διαφορές ο ΠΑΟΚ, αλλά έχει διπλή ευκαιρία

Η κατάταξη (ως τώρα):

Ζενίτ 8-1
Αβτοντόρ 6-3
Σζολνόκι 4-5*
ΠΑΟΚ 4-5

-----------------
Μπεσίκτασ 3-6
Λιέτουβος Ρίτας 2-7

Τα ματς που απομένουν:

Αβτοντόρ-Σζολνόκι
Λιέτουβος Ρίτας-ΠΑΟΚ
Μπεσίκτας-Ζενίτ

1) Ο ΠΑΟΚ προκρίνεται αν χάσει η Μπεσίκτας, ότι και να γίνει στο δικό του παιχνίδι με τη Λιέτουβος Ρίτας.

2) Σε περίπτωση που η Μπεσίκτας νικήσει την πρωτοπόρο (αλλά αδιάφορη Ζενίτ) τότε ο "δικέφαλος του βορρά" θα χρειατεί να νικήσει τη Λιέτουβος Ρίτας, καθώς υστερεί σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με τη Μπεσίκτας, είτε διπλή, είτε τριπλή (στο ενδεχόμενο που χάσει η Σζολνόκι στη Σαμάρα).

Ποντάρει στη Γαλατά η ΑΕΚ

Η κατάταξη (ως τώρα):

Γαλατάσαραϊ 7-2
Νεπτούνας 6-3
Νίζνι 5-4
Χαποέλ Ιερουσαλήμ 4-5
------------
ΑΕΚ 4-5
Κράζνι 1-8

Τα ματς που απομένουν:

Νίζνι-Γαλατά
Κράζνι-Χαποέλ
ΑΕΚ-Νεπτούνας

1) Η ΑΕΚ προκρίνεται αν κερδίσει την Νεπτούνας στο ΟΑΚΑ και είτε χάσει η Χαποέλ από την Κράζνι, είτε χάσει η Νίζνι από τη Γαλατά. Δεν της αρκεί μόνο το δικό της αποτέλεσμα, αφού αν νικήσουν και οι τρεις διεκδικητές τότε μένει εκτός.

Μένει εκτός σε οποιοδήποτε σενάριο αν ηττηθεί από τους Λιθουανούς.

2) Αν κερδίσει τη Νεπτούνας και χάσει η Νίζνι τότε προκρίνεται ότι και αν κάνει η Χαποέλ. Αναλυτικά:

Νίκη η ΑΕΚ, ήττα η Νίζνι, νίκη η Χαποέλ

Η κατάταξη έχει ως εξής: Νίζνι 5-5, ΑΕΚ 5-5, Χαποέλ 5-5. Μένουν έξω οι Ισραηλινοί γιατί έχουν χάσει δύο φορές από τους Ρώσους.

Νίκη η ΑΕΚ, ήττα η Νίζνι, ήττα η Χαποέλ

Η κατάταξη έχει ως εξής: ΑΕΚ 5-5, Νίζνι 5-5, Χαποέλ 4-6. Μένουν έξω και πάλι οι Ισραηλινοί. Η ΑΕΚ υπερτερεί έναντι των Ρώσων καθώς έχει κερδίσει με 17 πόντους στο ΟΑΚΑ, ενώ έχει χάσει με 7 στο Νόβγκοροντ.

3) Αν κερδίσει τη Νεπτούνας και χάσει η Χαποέλ τότε προκρίνεται είτε ως 3η (αν χάσει και η Νίζνι), είτε ως 4η (αν κερδίζει η Νίζνι).

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ