EUROCUP

Πήρε Πιέρ Τζάκσον η Τσεντεβίτα!

Πήρε Πιέρ Τζάκσον η Τσεντεβίτα!

Σπουδαία προσθήκη για την Τσεντεβίτα, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού πόιντ γκαρντ, Πιέρ Τζάκσον.

Το μέτριο ξεκίνημα της Τσεντεβίτα στην Αδριατική Λίγκα, όπου μετράει 3 νίκες και 2 ήττες έπειτα από 5 αγώνες, ανάγκασε τους Κροάτες να κοιτάξουν στην ελεύθερη αγορά για έναν περιφερειακό παίκτη με ικανότητα στο σκοράρισμα. Και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Πιέρ Τζάκσον.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο σύλλογος, ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ (25 χρονών, 1.80 μέτρα) θα πρέπει να λογίζεται πλέον ως παίκτης της ομάδας. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης βέβαια είναι ότι στην ίδια θέση με τον Τζάκσον η Τσεντεβίτα έχει ακόμα έναν Αμερικανό, τον γιο του Θρυλικού Τζον Στόκτον, Ντέιβιντ Στόκτον! Αυτή θα είναι η δεύτερη προσπάθεια του Τζάκσον να αγωνιστεί στην Ευρώπη, αφού την σεζόν 2013/14 είχε περάσει για ένα φεγγάρι από την Φενέρμπαχτσε.

Ο Τζάκσον την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα της D-League με την φανέλα των Idaho Stampede έχοντας 12.9 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ μέσο όρο σε 20.5 λεπτά συμμετοχής. Το καλοκαίρι προσπάθησε να κερδίσει μία θέση στο ΝΒΑ, συμμετέχοντας σε Summer League με την φανέλα των Blazers, έχοντας 14.5 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 5 ασίστ μέσο όρο σε 26.4 λεπτά συμμετοχής. Δεν κατάφερε ωστόσο να πείσει κάποια ομάδα της Λίγκας να του προσφέρει συμβόλαιο, όντας έκτοτε ελεύθερος, με την Τσεντεβίτα να είναι τελικά αυτή που κατάφερε να κερδίσει την υπογραφή του.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ