EUROCUP

Νικόλα: "Ο Μπάνε, ο κόσμος του ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός"

Νικόλα: "Ο Μπάνε, ο κόσμος του ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός"

Ο Μαρσέλο Νικόλα μιλάει στο Sport24.gr για τον τελικό που έπαιξε κατά του ΠΑΟΚ, στάζει μέλι για Πρέλεβιτς και τον κόσμο του "Δικεφάλου", θυμάται την σεζόν που ήταν στον Παναθηναϊκό και δεν αποκλείει οι "πράσινοι" να "πάνε" στο final four της Euroleague.

Σαν παίκτης ήταν ιδιαίτερα μεγάλο όνομα και διέθετε αναμφισβήτητη αγωνιστική ποιότητα. Ο λόγος για τον Μαρσέλο Νικόλα, τον νυν προπονητή της Λιέτουβος Ρίτας και άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού.

Το Sport24.gr τον συνάντησε πριν την προπόνηση των Λιθουανών στο "Παλατάκι" το πρωί της Τετάρτης (11/11), ο ίδιος δεν αρνήθηκε να μιλήσει για διάφορα θέματα τονίζοντας πάντως πως είχε ελάχιστο χρόνο καθώς το πρόγραμμα των Λιθουανών ήταν πάρα πολύ πιεσμένο (η αποστολή της Λιέτουβος έφτασε το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη και το πρωί της Τετάρτης οι Λιθουανοί έκαναν την μοναδική τους προπόνηση στο "Παλατάκι" η οποία "κράτησε" μόνο για μία ώρα).

"Είχα προαίσθημα πως θα κερδίζαμε τον ΠΑΟΚ"

Η συζήτησή μας δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει από το γεγονός πως ο Νικόλα αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου (12/3/96 ο αγώνας) ως παίκτης της Ταουγκρές. Τότε οι Ισπανοί είχαν κερδίσει τον "Δικέφαλο" με 88-81 και πήραν το τρόπαιο, με τον Νικόλα να πετυχαίνει 19 πόντους και να "πληγώνει" πολύ τους "ασπρόμαυρους".

Ο ίδιος χαμογέλασε σε κάποια στιγμή καθώς μας μιλούσε για εκείνη την επιτυχία, προφανώς γιατί του ήρθαν στο μυαλό ευχάριστες εικόνες. "Hταν μια μεγάλη επιτυχία και είχα ένα καλό προαίσθημα πως θα κερδίσουμε στον τελικό Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Ήμασταν πάρα πολύ χαρούμενοι μετά το τέλος του αγώνα για τον συγκεκριμένο τίτλο που είχαμε πάρει", μας είπε ο Αργεντίνος τεχνικός.

"Υπέροχοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, εξαιρετικός παίκτης ο Πρέλεβιτς"

Όσο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ; Ο κόουτς της Λιέτουβος είπε τα καλύτερα. "Ηταν υπέροχοι. Είναι πολύ καλοί φίλαθλοι, όπως διαπίστωσα και κατά το διάστημα που είχα παίξει στην Ελλάδα ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Είναι φίλαθλοι που πραγματικά ξέρουν να υποστηρίζουν την ομάδα τους. Είναι καλοί και «ωραίοι»".

Στον τελικό της Βιτόρια (νίκη της Ταουγκρές απέναντι στον ΠΑΟΚ με 88-81) είχε αντιμετωπίσει τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Του ζητήσαμε ένα σχόλιο για τον "τίγρη" και εκείνος τόνισε: "Ηταν ένας εξαιρετικός παίκτης, είχε σπουδαίο χαρακτήρα, είχε μεγάλη προσωπικότητα και πραγματικά υποστήριζε την ομάδα του. Θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ από την θέση του προέδρου και θα «βάλει» στην ομάδα όλη αυτή την εμπειρία που έχει".

"Δύσκολη για μένα και για τον Παναθηναϊκό εκείνη η σεζόν"

Την σεζόν 1996-97 ο Νικόλα είχε παίξει στον Παναθηναϊκό (προπονητής ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς). Τι αναμνήσεις έχει από εκείνη την αγωνιστική περίοδο (σ.σ. ο ΠΑΟΚ είχε πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος αποκλείοντας τους "πράσινους" στα πλέι οφ με 2-1 νίκες); "Είχα τραυματιστεί στο γόνατο στο πρώτο μισό της σεζόν. Ετσι ήταν μια δύσκολη σεζόν τόσο για μένα όσο και για την ομάδα. Είχαμε προβλήματα...", ανέφερε ο Νικόλα.

"Καλός προπονητής ο Τζόρτζεβιτς, γιατί όχι final four για τον Παναθηναϊκό"

Τέλος του ζητήσαμε να μας μιλήσει για την φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού. Το τελευταίο διάστημα είναι γεγονός πως οι "πράσινοι" δεν "πατούν" καλά, διαθέτουν ωστόσο ποιοτικούς παίκτες αλλά και τον Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς που οδήγησε την Εθνική Σερβίας στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Μουντομπάσκετ το 2014. Μπορεί ο Παναθηναϊκός την τρέχουσα σεζόν να πετύχει κάτι... πολύ καλό; Για παράδειγμα μπορεί να βρεθεί στο final four της Euroleague;

Ο Νικόλα τόνισε: "Είναι δύσκολο και είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι να φτάσεις το final four. Υπάρχουν πολλές μεγάλες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός πάντως έχει καλό προπονητή. Ο Τζόρτζεβιτς είναι πολύ καλός τεχνικός. Επίσης ο Παναθηναϊκός διαθέτει καλή ομάδα. Αρα γιατί όχι να μην πετύχει κάτι τέτοιο (σ.σ. να βρεθεί στο final four της Euroleague)... Εχει την ευκαιρία".

TAGS EUROCUP ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ