EUROCUP

Μπούτσκος: "Να είμαστε προσηλωμένοι στην άμυνα"

Μπούτσκος: "Να είμαστε προσηλωμένοι στην άμυνα"

Ο βοηθός του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος τόνισε πως θα γίνει μια σπουδαία μάχη στο ματς με την Ζολνόκι (18/11, 19:00) ενώ αναφέρθηκε και στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη (18/11, 19.00) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ζολνόκι, σε ένα ματς που θέλει πάση θυσία την νίκη. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι μίλησε ο βοηθός του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος.

Συγκεκριμένα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ:

"Ταξιδεύουμε στην Ουγγαρία για ένα παιχνίδι με μεγάλη βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες. Η Zολνόκι προέρχεται από σπουδαία νίκη απέναντι στη Aβτοντορ κι αν λάβουμε υπόψη μας το πόσο ανταγωνιστική εμφανίστηκε στο πρώτο παιχνίδι στο «Παλατάκι» αναμένουμε μια σπουδαία μάχη.

Ο επιθετικός οίστρος του ιδιαίτερα φορμαρισμένου Βοιβόντα και η πληθωρική παρουσία του Νατιάζκο μέσα στη ρακέτα είναι δύο σημαντικοί άξονες του παιχνιδιού τους που πρέπει να περιορίσουμε. Χρειαζόμαστε απόλυτη προσήλωση στο αμυντικό μας πλάνο, με έμφαση στις συνεργασίες μας καθώς αμυνόμαστε στα σκριν των αντιπάλων, ώστε να μη βρουν διαδρόμους για το καλάθι μας. Επίσης, με ομαδική δουλειά και με μεγάλη επιθυμία θα πρέπει να εξασφαλίσουμε το αμυντικό μας ριμπάουντ, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και να επιβάλλουμε τους δικούς μας κανόνες στο παιχνίδι.

Προερχόμαστε από ένα σερί τριών νικών σε Ελλάδα κι Ευρώπη και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό το μομέντουμ. Η προσθήκη του Σοφοκλή μας δίνει έξτρα ώθηση αφού εκτός από μέγεθος μέσα στη ρακέτα, καθορίζει και τις αποστάσεις στην περιφέρεια ώστε να ανοίγουμε τους χώρους και να βγάζουμε ελεύθερα σουτ. Εχουμε παίκτες με εξαιρετικό μπασκετικό IQ, που μπορούν να διαβάζουν το παιχνίδι και να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις, θυσιάζοντας ένα καλό σουτ δικό τους, για ένα ακόμη καλύτερο σουτ από τον συμπαίκτη τους, εφόσον αυτός βρίσκεται σε πιο πλεονεκτική θέση.

Αυτή ακριβώς είναι η δύναμη της ομάδας μας και ξέρουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να φτάσουμε τις συνεργασίες μας στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά έχουμε και την υπομονή και την επιμονή να δουλέψουμε σκληρά και με πολύ ενθουσιασμό να αντιμετωπίζουμε την κάθε πρόκληση που έχουμε μπροστά μας".

TAGS EUROCUP ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ