EUROCUP

Μαρκόπουλος: "Είναι μια νίκη ψυχολογίας..."

Μαρκόπουλος: "Είναι μια νίκη ψυχολογίας..."
INTIME SPORTS

Ο Σούλης Μαρκόπουλος "μοίρασε" μπράβο στους παίκτες του για το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Λιέτουβος και στάθηκε πως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε σωστά παρά τα λάθη του. Νικόλα: "Δεν κάναμε όσα σχεδιάσαμε"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά το τέλος του αγώνα με την Λιέτουβος Ρίτας έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την νίκη που πήραν. Συγκεκριμένα ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε: " Μπράβο στους παίκτες μου για την εμφάνιση τους απέναντι σε μια καλή ομάδα. Η Λιέτουβος έχει έμπειρους παίκτες που μπορούν να σε σκοτώσουν αν βρουν ρυθμό. Βρήκαμε παιχνίδι και μέσα και έξω από την ρακέτα. Κάναμε λάθη μετά αλλά αντιδράσαμε θετικά και πήραμε την νίκη. Είναι μια νίκη ψυχολογίας. Πιστεύω πως παίζαμε καλά και σε παιχνίδια που χάσαμε, αν εξαιρέσουμε το ματς με την Κηφισιά. Θέλαμε να αποβάλλουμε το σύνδρομο που έχουμε, όταν μας πιέζουν στο σκορ. Δηλαδή, απέναντι στον Αρη και στην ΑΕΚ ήμασταν σε κάποια στιγμή μαζί στο σκορ αλλά οι αντίπαλοι έβαζαν τρίποντα και έπαιρναν χάντικαπ, ίσως και γιατί υπήρχε ολιγωρία στην άμυνά μας. Δουλεύουμε ώστε η άμυνά μας να γίνει ακόμη πιο δυνατή".

Για τα πολλά λάθη (συνολικά 19) του ΠΑΟΚ: " Δεν περίμενα πως θα κάνουμε τόσα λάθη. Ξέραμε πως η Λιέτουβος θα πρεσάρει και έχει τα περισσότερα κλεψίματα. Πολλές φορές μέσα στο ματς, δεν είσαι αυτός που θες".

Για τον Σχορτσανίτη: " Είναι πολύ καλός παίκτης και παίκτης Ευρωλίγκας. Και όταν έχεις έναν καλό παίκτη στην ομάδα σου, αυτά που θες όλα γίνονται πιο εύκολα".

Βασιλειάδης: "Θα γίνουμε καλύτεροι..."

Ο Κώστας Βασιλειάδης είπε: " Οπως και στο ματς με το Ρέθυμνο, αρχίσαμε καλά και αφοσιωθήκαμε στην άμυνα. Παλέψαμε στο ριμπάουντ ενώ είχαμε και αιφνιδιασμούς. Ημασταν διαφορετικοί από άλλα ματς και με τον Σόφο έχουμε ματς και μέσα και έξω (σ.σ. από την ρακέτα). Μας βοηθά πάρα πολύ. Σιγά σιγά θα είμαστε καλύτεροι. Σίγουρα χάσαμε την ψυχραιμία μας όταν η Λιέτουβος έκανε πρέσινγκ αλλά το δασπάσαμε και το ξεπεράσαμε γρήγορα".

Για τις δύο σερί νίκες του ΠΑΟΚ: " Στα προηγούμενα ματς έλεγα πως δεν χάσαμε την αυτοπεποίθηση. Τώρα με τις δύο νίκες, δεν κερδίσαμε κάτι απίστευτο. Δείξαμε με τον Ολυμπιακό πως είμαστε καλή ομάδα και θα γίνουμε καλύτεροι".

Για τον Σχορτσανίτη: " Η έλευσή του θα μας βοηθήσει πολύ. Θα βοηθήσει τους γκαρντ για να έχουμε ντράιβ και πάσα".

Για την υπόθεση πρόκριση στο Eurocup: " Πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα το ματς με τον Κολοσσό και να δούμε τα λάθη που κάναμε στον πρώτο γύρο".

Για το ότι στο ματς με τον Ολυμπιακό έχασε μια κρίσιμη βολή ενώ σήμερα είχε 13/13: " Δεν ήθελα να την χάσω. Μπήκε και βγήκε. Απλά το θέμα ήταν πως αντίπαλος ήταν ο Ολυμπιακός και λέμε πως χάσαμε από τον Ολυμπιακό. Εύχομαι στο εξής να είμαι το ίδιο καλός με σήμερα και να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει".

Νικόλα: "Κάναμε ανόητα λάθη στο τέταρτο δεκάλεπτο"

Στο ότι η Λιέτουβος Ρίτας δεν έκανε αυτά που σχεδίασε για το ματς με τον ΠΑΟΚ στάθηκε ο τεχνικός των Λιθουανών, Μαρσέλο Νικόλα. Συγκεκριμένα είπε: " Ξεκινήσαμε λάθος το παιχνίδι. Δεχτήκαμε 26 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Μετά τα πράγματα είναι δύσκολα και πρέπει να επιστρέψεις στο ματς. Τα περισσότερα που ετοιμάσαμε για το ματς, δεν τα εκτελέσαμε στο παρκέ. Κάναμε λάθη συγκέντρωσης και όταν κάνεις τα αντίθετα από πολλά που έχεις ετοιμάσει, δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Επανήλθαμε στο ματς εξαιτίας της αγωνιστικής μας διάθεσης αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο κάναμε ανόητα λάθη και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα"

Για τα πολλά τρίποντα της Λιέτουβος: "Είμαστε ομάδα που σουτάρουμε πολλά τρίποντα. Αλλά στο πρώτο δεκάλεπτο, τα κάναμε όλα λάθος".

Για την υπόθεση πρόκριση: "Εχουμε πιθανότητες,. Δεν είμαστε νεκροί... Και ο ΠΑΟΚ και η Ζολνόκι, πρέπει να περάουν από το Βίλνιους".

Ορελικ: "Κακό παιχνίδι..."

Ο καλαθοσφαιριστής της Λιέτουβος Ρίτας, Γκεντιμίνας Ορελικ είπε: " Ηταν άσχημο το ματς για εμάς. Αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να τρέξει και να πετύχει τρίποντα. Είναι δύσκολο να γυρίσεις από το -14 στο πρώτο δεκάλεπτο και όταν καταφέραμε να γυρίσαμε το ματς, πάλι βρεθήκαμε πίσω".

Για το αν η πρόκριση θα κριθεί στο ματς που θα γίνει με τον ΠΑΟΚ στο Βίλνιους: " Ελπίζω όχι... Ελπίζω πως θα πάρουμε νίκες και στη Ρωσία και στην Μπεσίκτας. Δεν μπορείς να σταθείς σε έναν αγώνα".

TAGS EUROCUP ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ