EUROCUP

Οι ομάδες του 7DAYS EuroCup της νέας σεζόν

Οι ομάδες του 7DAYS EuroCup της νέας σεζόν

Η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε τις 24 ομάδες που θα συμμετάσχουν την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στο 7DAYS EuroCup, με την Ελλάδα, όπως αναμενόταν, να μην έχει εκπρόσωπο.

Τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο 7DAYS EuroCup της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου ανακοίνωσε η EuroLeague Basketball, λύνοντας τον γρίφο σχετικά με τις "24" που θα διεκδικήσουν το δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό τρόπαιο. Όπως αναμενόταν, η Ελλάδα δεν θα έχει εκπρόσωπο για μία ακόμη χρονιά.

Από την άλλη, το επίπεδο μοιάζει να είναι υψηλότερο από την περσινή αγωνιστική περίοδο, με εννέα χώρες να δίνουν ομάδες τους στη διοργάνωση, στην οποία θα αγωνίζεται -μεταξύ άλλων- η Νταρουσάφακα, που φέτος βρέθηκε στην Turkish Airlines EuroLeague με wild card.

Αναλυτικά οι ομάδες της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου: Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Βιλερμπάν (Γαλλία), Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο), Τσεντεβίτα (Κροατία), Νταρουσάφακα (Τουρκία), Τρέντο (Ιταλία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Τορίνο (Ιταλία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Ρέτζιο Εμίλια (Ιταλία), Χαπόελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Γκραν Κανάρια (Ισπανία), Λιετκαμπέλις (Λιθουανία), Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία), Λιμόζ (Γαλλία), Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία), Ανδόρα (Ισπανία), Παρί/Λεβαλουά (Γαλλία), Παρτίζαν (Σερβία), Ουλμ (Γερμανία), Μπιλμπάο (Ισπανία), Τόφας (Τουρκία), Ούνικς Καζάν (Ρωσία) και Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία).

Όπως επισημάνθηκε, οι 24 ομάδες θα δημιουργήσουν τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων, από τους οποίους θα προκρίνονται στο Top 16 οι τέσσερις πρώτες. Στη β' φάση της διοργάνωσης θα υπάρξουν νέοι όμιλοι, τέσσερις των τεσσάρων, με τους δύο πρώτους κάθε ομίλου να παίρνουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Αξίζει να σημειωθεί πως οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και οι τελικοί θα κρίνονται στις δύο νίκες.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ