EUROCUP

Μπάγερν Μονάχου και Ρέτζο Εμίλια στους "4" του EuroCup

Μπάγερν Μονάχου και Ρέτζο Εμίλια στους "4" του EuroCup

Η Μπάγερν Μονάχου υπερασπίστηκε την έδρα της απέναντι στην Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του EuroCup. Το καρέ έκλεισε η Ρέτζο Εμίλια, που νίκησε -επίσης εντός έδρας- τη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης.

Η έδρα έκανε τη δουλειά της για μια ακόμη φορά στο EuroCup, με την Μπάγερν Μονάχου να επικρατεί της Ούνικς Καζάν (91-81) και να παίρνει το εισιτήριο για τους "4" της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν από νωρίς ένα μικρό προβάδισμα, αλλά ουδέποτε έφτασαν στο σημείο να νιώθουν ασφαλείς.

Όταν όμως ο Τζάρεντ Κάνινγκχαμ (21 πόντοι) με τον Ρέτζι Ρέντινγκ (23 πόντοι) ανέλαβαν δράση, όλα έγιναν πιο απλά. Οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν στο εξαιρετικό ποσοστό τους στα δίποντα (24/37 - 64.9%) για να φτάσουν στην επικράτηση, την ώρα που οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη είχαν 30.8% στα τρίποντα. Ένα ποσοστό που τους καταδίκασε σε βάθος χρόνου, με τον Τρεντ Λόκετ (16 πόντοι με 4/5 τρίποντα) να είναι ο μοναδικός που απειλούσε με συνέπεια το αντίπαλο καλάθι από την περιφέρεια.

Ο Στεφάν Λάσμε (12 πόντοι με 6/7 δίποντα και 3 ριμπάουντ σε 22'14'') έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά αυτό δεν αρκούσε.

Έτσι, η ρωσική ομάδα έμεινε εκτός από τη συνέχεια της διοργάνωσης, με το σύνολο του Σάσα Τζόρτζεβιτς να φτάνει ακόμη πιο κοντά στον στόχο της κατάκτησης του τροπαίου, που -εκτός των άλλων- δίνει το εισιτήριο για την EuroLeague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Λίγα λεπτά αργότερα, ήρθε κι η νίκη της Ρέτζο Εμίλια επί της Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (105-99) για να ολοκληρώσει την εικόνα της τετράδας. Οι "κόκκινοι" στηρίχθηκαν στην δράση των Τζούλιαν Ράιτ (21 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Αμεντέο Ντέλα Βάλε (20 πόντοι) και Κρις Ράιτ (25 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ) για να κάμψουν την αντίσταση της ρωσικής ομάδας.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών στο EuroCup είναι τα εξής:

Νταρουσάφακα - Μπάγερν Μονάχου

Λοκομοτίβ Κουμπάν - Ρέτζο Εμίλια

* Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες, με τις δύο πρώτες ομάδες να έχουν το πλεονέκτημα έδρας

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ