EUROCUP

Μάλαγα: Η πιο "cojoνάτη" ομάδα στην Ευρώπη!

Μάλαγα: Η πιο "cojoνάτη" ομάδα στην Ευρώπη!

Η Μάλαγα επέστρεψε στην EuroLeague έπειτα από έναν χρόνο απουσίας με τον πιο μάγκικο δυνατό τρόπο: Κατακτώντας το EuroCup, κερδίζοντας 3 γύρους με μειονέκτημα έδρας!

Το ρόστερ της Μάλαγα δεν προκαλεί ακριβώς ενθουσιασμό, αφού οι πιο γνωστοί – στο ευρύ κοινό – παίκτες της είναι ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο Ντέγιαν Μούσλι και ο Ολιβιέρ Λαφαγιέτ. Στο Ισπανικό Πρωτάθλημα είναι αυτή τη στιγμή 7η. Στο EuroCup ξεκίνησε... ασθμαίνοντας, με 4 νίκες και 4 ήττες σε αγώνες στην πρώτη φάση και 3 νίκες και 3 ήττες στην δεύτερη φάση. Κι όμως, η νέα σεζόν θα βρει τη Μάλαγα στην EuroLeague!

Η Μάλαγα πέτυχε αυτό που έμοιαζε απίστευτο όταν ξεκίνησαν τα playoffs του EuroCup: Κατέκτησε τον τίτλο κερδίζοντας τρεις γύρους (προημιτελικά, ημιτελικά και Τελικούς) παίζοντας με μειονέκτημα έδρας! Μπάγερν Μονάχου (από 0-1 νίκες στο 2-1, Λοκομοτίβ Κουμπάν (2-0 νίκες) και, στον τελικό, η Βαλένθια (από 0-1 νίκες, 2-1 νίκες) υποκλίθηκαν κατά σειρά στην ομάδα του Χουάν Πλάθα! Η Βαλένθια, δε, είδε τη Μάλαγα να επιστρέφει από το -13 στην τέταρτη περίοδο του τρίτου Τελικού πριν πάρει τη νίκη με 58-63 !

Είχαμε πίστη και αρχ...” (σ.σ cojones) δήλωσε μετά τον Τελικό ο Χουάν Πλάθα για να εξηγήσει πώς επέστρεψε στο παιχνίδι η ομάδα του . Πρόκειται φυσικά για μία από τις δηλώσεις της χρονιάς από έναν εκ των πιο έξυπνων προπονητών στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μία δήλωση που άνετα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για όλη την πορεία της Μάλαγα στο EuroCup και όχι μόνο για την ανατροπή της στον Τελικό κόντρα στην Βαλένθια.

Αυτό που κατάφερε η Μάλαγα δεν το λες και απλό. Βασικά, στην πρόσφατη ιστορία των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων μόνο η Ταού Κεράμικα (νυν Μπασκόνια) είχε φτάσει κοντά στο να καταφέρει κάτι παρόμοιο στην EuroLeague της σεζόν 2000/01 (την χρονιά της διάσπασης του Ευρωπαϊκού μπάσκετ), όταν είχε αποκλείσει κατά σειρά με μειονέκτημα έδρας το Περιστέρι, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, πριν πέσει “μαχόμενη” με 3-2 νίκες στην Κίντερ Μπολόνια στην σειρά των Τελικών.

Η Μάλαγα έμεινε φέτος εκτός EuroLeague λόγω της περσινής κακής της πορείας, βλέποντας τις πιο ιστορικές Ρεάλ, Μπαρτελόνα και Μπασκόνια να παίρνουν το χρίσμα. Η νέα σεζόν όμως θα την βρει ξανά στην ελίτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Και αυτό είναι κάτι που κέρδισε με την αξία της, δείχνοντας ότι είναι η πιο... “cojoνάτη” ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ