EUROCUP

Φουλ για πρωτιά ο Άρης

Φουλ για πρωτιά ο Άρης
INTIME SPORTS

Η άμυνα - σήμα κατατεθέν του Άρη έκανε ξανά την εμφάνισή της, για να χαρίσει στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ένα υπερπολύτιμο "διπλό" (67-77). Πλέον, οι "κίτρινοι" χρειάζονται τη νίκη επί της Μπάνβιτ στην τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσουν την πρωτιά στον όμιλο.

Τι είχες Άρη, τι είχα πάντα... Ο Άρης επικράτησε εκτός έδρας της Στεάουα (77-67) έφτασε τις έξι νίκες σε εννέα παιχνίδια και πλέον χρειάζεται τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική του Eurocup για να τερματίσει στην πρώτη θέση. Οι "κίτρινοι" είχαν το πάνω χέρι στο σκορ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, παίρνοντας ένα σπουδαίο "διπλό", το οποίο όμως αμαυρώθηκε από τον τραυματισμό του Σλάβεν Τσούπκοβιτς (άπαντες βρίσκονται εν αναμονή των εξετάσεων).

Οι Τζέρελ ΜακΝιλ (21π.) και Οκάρο Ουάιτ (16π., 12ριμπ.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Άρη, με τον δεύτερο να "κλειδώνει" ουσιαστικά τη νίκη του Άρη με το τρίποντο που πέτυχε στα 47'' για να δώσει στην ομάδα του προβάδισμα εφτά πόντων.

Ο αγώνας

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ξεκίνησε το παιχνίδι με εντυπωσιακό τρόπο, από την άποψη πως προστάτευε εξαιρετικά το καλάθι της, την ώρα που οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι από την περιφέρεια. Οι παίκτες της Στεάουα έβρισκαν διαρκώς το σίδερο από τα 6μ75 (0/7) για να χάσουν από νωρίς την επαφή με το σκορ. Το +10 (8-18) που είχε ο Άρης στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν κυρίως απόρροια της άμυνάς του, την ώρα που στην επίθεση, οι "κίτρινοι" σκόραραν μεν με δυσκολία, αλλά όσο κυριαρχούσαν στα ριμπάουντ, διατηρούσαν την απόσταση ασφαλείας που τους χώριζε.

Σταδιακά πάντως, η Στεάουα βρήκε τον τρόπο να απειλήσει, με τον Έιμις να αποτελεί τη βασικότερη αιτία που η διαφορά έπεσε στο μισό (20-28) στο 15ο λεπτό. Εξέλιξη που πάντως δεν άγχωσε τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, οι οποίοι συνέχισαν να κάνουν εξαιρετική δουλειά στο πίσω μέρος του παρκέ. Οι 29 πόντοι που δέχθηκαν μέχρι την ανάπαυλα ήταν δείγμα υψηλού βαθμού ετοιμότητας, όσο και νευρικότητας των γηπεδούχων, αφού είχαν 10/24 δίποντα και 3/13 τρίποντα.

Στην επανάληψη πάντως άρχισαν τα... ζόρια για τον Άρη, αφού οι "κίτρινοι" έχασαν την ηρεμία και τον προσανατολισμό τους στην επίθεση. Την ίδια ώρα η άμυνα άρχισε να... μπάζει, με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στους τρεις (51-54 στο 30'). Με ένα δεκάλεπτο να μένει και τη Στεάουα να παίζει για την τιμή των όπλων, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Τα συνεχόμενα λάθη του Άρη μάλιστα έφεραν τους γηπεδούχους σε σημείο να διεκδικούν τη νίκη, με ένα λεπτό να μένει (67-71).

Στην πιο κρίσιμη στιγμή, κι ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν σε όλο το γήπεδο, ο Ουάιτ ευστόχησε σουτ τριών πόντων με 47'' να μένουν για το τέλος, διαμορφώνοντας το +7 (67-74) να βάζει τέλος στις ελπίδες των γηπεδούχων. Εν τέλει η διαφορά έφτασε μέχρι το +10 (67-77) στο φινάλε, με τον Άρη να παίρνει την έκτη του νίκη στο Eurocup (σε εννιά αγώνες) και να έχει πλέον τη δυνατότητα να κατακτήσει την πρωτιά στον όμιλο, με εντός έδρας νίκη επί της Μπάνβιτ σε μία εβδομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 8-18, 29-39, 51-54, 67-77.

ΣΤΕΑΟΥΑ: Πάουλ 8 (2), Έιμις 12 (9 ριμπ.), Νικοάρα 10, Λι 2, Ράσιτς 7 (1), Κούπερ 6, Ικόβλεφ 8 (2), Μαρίνοβιτς 14 (4).

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς 8, Ουάιτ 16 (2 τρίπ., 12 ριμπ.), Ουότερς 8 (1), Ζάρας, Χάγκινς 11 (7 ριμπ.), Κοέν 4, Μούρτος 4 (1), ΜακΝιλ 21 (2).

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ