EUROCUP

EuroCup: Ο ΜακΚόλουμ οδήγησε σε θρίαμβο την Ούνικς του Πρίφτη

EuroCup: Ο ΜακΚόλουμ οδήγησε σε θρίαμβο την Ούνικς του Πρίφτη

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ ήταν εντυπωσιακός κι οδήγησε την Ούνικς Καζάν στη νίκη απέναντι στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, στον πρώτο προημιτελικό του EuroCup.

Η Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη διέλυσε τη Λοκομοτίβ Κουμπάν με 86-66, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έρικ ΜακΚόλουμ ο οποίος σημείωσε 32 πόντους κι έκανε το 1-0 στην προημιτελικά σειρά του EuroCup η οποία κρίνεται στις δύο νίκες. Κράτησαν την έδρα τους Βιλερμπάν και Βαλένθια, εντυπωσιακή ανατροπή και νίκη για τη Μάλαγα.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετατράπηκε ο πρώτος ρωσικός "εμφύλιος" για την προημιτελική φάση του EuroCup. Οι γηπεδούχοι συνάντησαν αντίσταση για ένα ημίχρονο, καθώς στο 20' είχαν προβάδισμα μόλις τριών πόντων (41-38).

Παρ' όλα αυτά στο τρίτο δεκάλεπτο και στο τέταρτο, οι γηπεδούχοι έκαναν το δικό τους "πάρτι" και πήραν άνετα τη νίκη, με τη διαφορά να μην παίζει την παραμικρή σημασία, καθώς την πρόκριση θα πάρει η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις δύο νίκες.

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ τελείωσε το παιχνίδι με 32 πόντους (4/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 15/15 βολές, 1 λάθος, 9 κερδισμένα φάουλ), ενώ πληθωρική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Πιέρια Χένρι με 18 πόντους (8/13 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος). Ο Κώστας Καϊμακόγλου σε 16 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 2 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ.

Για τους ηττημένους, ο Κουλάγκιν ηγήθηκε με 17 πόντους, ενώ 16 πρόσθεσε ο Τζόνσον.

Ούνικς Καζάν (Δημήτρης Πρίφτης): Μόργκαν 10, Έτζιμ 6, Λόκετ, Εντούρ 6, ΜακΚόλουμ 32, Πονκρασόφ 2, Κλιμένκο, Σμιθ 6, Κολεσνίκοφ 4, Χένρι 18, Καϊμακόγλου 2

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Βλάντα Γιοβάνοβιτς): Μακ Λιν 6, Ράιτ 3, Λέισι 4, Φριτζόν 5, Άπιτς 2, Ίβλεφ, Ιλνίτσκι, Κχοστόφ 7, Πονίτκα 6, Κουλάγκιν 17, Τζόνσον 16, Φολ

ΑΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΛΑΓΑ

Η Μάλαγα βρέθηκε να χάνει 58-39 στο ημίχρονο του αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Ματίας Λεσόρτ να καρφώνει στην εκπνοή, πέτυχε μία σπουδαία ανατροπή και νίκη (91-90) μέσα στη Γερμανία. Πλέον χρειάζεται μία ακόμα νίκη για να πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΓΙΑ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ ΚΑΙ ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Στο "Αστρομπάλ", η Βιλερμπάν ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες από την Ανδόρρα και με 79-75 έκανε το 1-0 στην προημιτελική σειρά, προστατεύοντας την έδρα της.

Νίκη και για τη Βαλένθια κόντρα στη Ρίτας Βίλνιους, με τους φιλοξενούμενους εκτός από το παιχνίδι να χάνουν όπως όλα δείχνουν και τον Κρις Κράμερ. Ο Αμερικανός σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη ρήξη χιαστού.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ