EUROCUP

Πρίφτης: "Να επιβάλουμε τον ρυθμό μας"

Πρίφτης: "Να επιβάλουμε τον ρυθμό μας"
Πρίφτης

Το νικηφόρο σερί (7-0) του Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη περνάει από την Μπαντίρμα της Τουρκίας, εκεί όπου οι "κίτρινοι" αντιμετωπίζουν την Μπάνβιτ για την 5η αγωνιστική του Eurocup. Πρίφτης και Τσούπκοβιτς μίλησαν για τον αγώνα της Τετάρτης(11/11, 19:00).

Ο Άρης έφτασε τις επτά συνεχόμενες νίκες σε Basket League ΣΚΡΑΤΣ και Eurocup μετά το 84-79 επί των Τρικάλων και πλέον στρέφεται στον αγώνα της Τετάρτης (11/11, 19:00) με την Μπάνβιτ. Στόχος των "κίτρινων" να διευρύνουν το νικηφόρο σερί τους με φόντο την πρόκριση στο LAST-32 της διοργάνωσης.

O προπονητής των "κίτρινων", Δημήτρης Πρίφτης, ανέφερε με αφορμή την αναμέτρηση με τους Τούρκους: "Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη αναμέτρηση. Η Μπάνβιτ είναι μία ομάδα με ρόστερ πολύ υψηλού επιπέδου, η οποία ξεκίνησε καλά στο τουρκικό πρωτάθλημα και χρειάζεται πολύ τη νίκη στο μεταξύ μας παιχνίδι. Το γεγονός ότι η αναμέτρηση γίνεται εκτός έδρας αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας της. Συμμετέχουμε σε έναν απρόβλεπτο, όπως έχει αποδειχτεί ως τώρα, όμιλο και κάθε αγώνας έχει τη δική του σημασία. Εμείς από την πλευρά μας για να κυνηγήσουμε κάτι καλό στην Τουρκία πρέπει να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να κρατήσουμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, όπως κάναμε στο Καζάν. Απέναντι σε τέτοιες ομάδες η συγκέντρωση για 40 λεπτά, η μάχη των ριμπάουντ και τα λάθη παίζουν καθοριστικό ρόλο. Η Μπάνβιτ παίρνει σκορ από πολλούς παίκτες και ο περιορισμός των ατού της θα είναι καθοριστικός για την έκβαση της αναμέτρησης".

Ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς μίλησε εκ μέρους των παικτών του Άρη: "Ετοιμαστήκαμε για έναν πολύ δύσκολο αγώνα, κόντρα στην Μπάνβιτ. Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες, αλλά και κρίσιμο. Ο αντίπαλός μας δεν έχει περιθώρια για περαιτέρω απώλειες, ειδικά στην έδρα του, ενώ εμείς με νίκη σχεδόν σιγουρεύουμε την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Eurocup. Σεβόμαστε την τουρκική ομάδα, η οποία έχει πολύ αξιόλογο ρόστερ και μεγάλο μπάτζετ. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα, όπως κάναμε στο Καζάν, αλλά και στα περισσότερα έως τώρα παιχνίδια που έχουμε δώσει. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε το παιχνίδι μας, ώστε να φύγουμε με το θετικό αποτέλεσμα από την Τουρκία".

Στο αγωνιστικό κομμάτι η αποστολή του Άρη που βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη έκανε μία μεσημεριανή προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο τηςAnadolu Efes.Ο Πρίφτης είχε όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του με αποτέλεσμα ο Άρης να παραταχθεί στο αυριανό παιχνίδι χωρίς προβλήματα. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, στο γήπεδο βρέθηκε και ο πρώην προπονητής της ομάδας και νυν συνεργάτης τουΝτούσαν Ίβκοβιτς στην τουρκική ομάδα,Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος είχε τετ α τετ τόσο με τον νυν τεχνικό του Άρη. Κάτι ανάλογο συνέβη τόσο με καλαθοσφαιριστές όσο και με συνεργάτες του που είχανε δουλέψει μαζί.

TAGS EUROCUP ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ