EUROCUP

Πρίφτης: "Έχουμε καλή συγκομιδή"

Πρίφτης: "Έχουμε καλή συγκομιδή"
Πρίφτης INTIME SPORTS

Ο Άρης πέτυχε την τέταρτη νίκη του στο Eurocup, με τον Δημήτρη Πρίφτη να δηλώνει ικανοποιημένος από τη συγκομιδή της ομάδας του ως τώρα στη διοργάνωση.

Ο Άρης επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών στο Eurocup, επικρατώντας εντός έδρας της Τράμπζονσπορ. Οι "κίτρινοι" δεν έμειναν όμως μόνο εκεί αφού κάλυψαν το -3 της ήττας τους στην Τουρκία, έχοντας πλέον το πάνω χέρι σε ενδεχόμενη ισοβαθμία στο τέλος της α' φάσης.

Μιλώντας λίγη ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Δημήτρης Πρίφτης είπε αρχικά: " Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την αντίδραση στο σημερινό παιχνίδι. Για τα ψυχικά αποθέματα που δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως, αλλά και σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Και για την εικόνα που δείξαμε ως ομάδα. Απέναντί μας είχαμε μια πολύ καλή ομάδα και προσεγγίσαμε το παιχνίδι έτσι όπως έπρεπε αμυντικά για να μπορέσουμε να έχουμε τύχη. Είχαμε καλό μακρινό σουτ και αυτό μας βοήθησε σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού και φτάσαμε στη νίκη. Συνεχίζουμε. Είναι σημαντικό ότι πήραμε την διαφορά. Συνεχίζουμε για την επόμενη αναμέτρηση με την Καβάλα", για να συνεχίσει:

" Ο όμιλος μας είναι πολύ ανακατεμένος και οι ομάδες έχουν δείξει είτε ότι είναι ασταθείς είτε ότι όλοι έχουν την δυνατότητα να νικήσουν όλους. Έχουν γίνει διάφορα αποτελέσματα. Θεωρώ πως είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε πρόβλεψη. Θεωρώ πως θέλουμε ένα ακόμη αποτέλεσμα για να πούμε πως είμαστε κοντά στην πρόκριση. Τα παιχνίδια που έχουμε εντός έδρας είναι θεωρητικά κόντρα σε πολύ καλές ομάδες και τα εκτός έδρας είναι εκτός έδρας… Είναι δύσκολος όμιλος. Δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη. Θεωρώ πως μέχρι τώρα έχουμε καλή συγκομιδή και γενικά έχουμε κάνει καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη".

Απαντώντας σε ερώτηση για την απόδοση του Θοδωρή Ζάρα, ανέφερε: " Ο Ζάρας ήταν πολύ σημαντική βοήθεια σήμερα για την ομάδα. Όπως βοήθησε και ο Cupkovic σήμερα όταν είχαμε το δεδομένο πρόβλημα με τα φάουλ του White. Αλλά εγώ θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι οι McNeal και Waters έχουν δώσει 11 ασίστ οι δυο τους. O McNeal έχει κάνει πέντε κλεψίματα. Αυτά όλα μεταφράζονται κάπως και εκφράζονται μέσα από κάποιον άλλον παίκτη. Άρα θεωρώ πως όλοι συνεισέφεραν σήμερα. Και όσον αφορά στον Θόδωρο είμαι πολύ ικανοποιημένος που σήμερα ήταν πολύ παραγωγικός στην επίθεση. Έπαιξε ως σκόρερ και το χρειάστηκε η ομάδα σήμερα. Ηταν σημαντικό το ότι η μπάλα έφτασε σε αυτόν με πολύ καλές πάσες από τον Waters και τον McNeal. Γενικά είχαμε συνεισφορά από αρκετούς παίκτες", ενώ για τα φάουλ του Οκάρο Ουάιτ είπε:

" Είναι ένα κομμάτι που δουλεύουμε ως ομάδα, μέσα από το βίντεο και με το να του εξηγήσουμε… Είναι θέμα εμπειρίας. Επίσης. με την ταχύτητα και με την δύναμη που παίζει αυτός ο παίκτης και με τον τρόπο που διεκδικεί κάθε φάση είναι πολύ εύκολο όντας άπειρος να υποπέσει εύκολα σε φάουλ και να γίνει στόχος για τον διαιτητή. Είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να διορθώσουμε. Αλλά το γεγονός ότι μπήκε ο Cupkovic και βοήθησε την ομάδα είναι πολύ σημαντικό. Και κάπως έτσι θα βγει και του White ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός σε αρκετούς τομείς κυρίως στην βολές που κέρδισε, όπου είχε πλεονέκτημα στα πόδια έναντι των αντιπάλων".

ΜακΝιλ: "Θα ξαναβρούμε τον ρυθμό μας"

Από την πλευρά του, ο Τζερέλ ΜακΝιλ δήλωσε: " Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και επειδή την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε δύο σερί ήττες μακριά από την έδρα μας. Μπήκαμε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και παίξαμε καλά. Φτάσαμε στη νίκη με συνολική προσπάθεια. Εγώ και κάποιο άλλοι συμπαίκτες μου ίσως δεν τραβήξαμε τόσο πολύ επιθετικά, όμως, κάποια άλλα παιδιά πήραν πρωτοβουλίες στην επίθεση, όπως ο Ζάρας ο οποίος έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, αλλά και ο Jamell Hagins. Πήραμε τη νίκη που είναι απαραίτητη και συνεχίζουμε. Σίγουρα η εμφάνιση του Ζάρα δείχνει πως έχουμε καλή ομάδα με βάθος. Είδαμε ότι ακόμη και ο 7ος και 8ος βγήκαν μπροστά και έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι. Αυτό είναι απαραίτητο σε τόσο ανταγωνιστικές διοργανώσεις όπως είναι το Eurocup γιατί ο αντίπαλος κάνει σκάουτινγκ και πρώτος στόχος του είναι να περιορίσει τις πρώτες λύσεις επιθετικά.

Πιστεύω πως αυτή η εμφάνιση και αυτή η νίκη είναι μια αρχή για να ξαναβρούμε τον ρυθμό μας και να μπούμε σε τροχιά νικών. Παίζαμε κόντρα σε μια ταλαντούχα επιθετικά ομάδα και την σταματήσαμε με την καλή μας άμυνα. Όταν παίζουμε έτσι στην άμυνα σίγουρα κάποια στιγμή θα βρούμε τις λύσεις και στην επίθεση για να πάρουμε τις απαραίτητες νίκες".

Μάρκοβιτς: "Ο Άρης ήταν πιο σκληρός"

Στην αντίπερα όχθη, ο Νέναντ Μάρκοβιτς δήλωσε αρχικά πως " ο Άρης έπαιξε σκληρά. Αν δει κανείς τον αριθμό των λαθών είναι ίδιος. Και οι δύο ομάδες είχαν από 17, όμως, η διαφορά είναι ότι ο αντίπαλός μας αξιοποίησε τα λάθη μας, ενώ εμείς δεν αξιοποιήσαμε τα δικά του. Είχαμε άσχημα ποσοστά ειδικά στα δίποντα. Χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ, χάσαμε λέι απ και όταν συμβαίνει αυτό είναι αδύνατο να κερδίσεις το παιχνίδι. Γενικά ήταν πιο σκληροί από εμάς και ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα όλη την ώρα. Κάθε φορά που προσπαθούσαμε να πλησιάσουμε και να ανατρέψουμε την κατάσταση χάναμε ελεύθερα σουτ, χάναμε λέι απ και συνεχίσαμε να τους δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες να κρατήσουν την διαφορά μέχρι το τέλος", για να καταλήξει αναφερόμενος στον Θοδωρή Ζάρα, με τον οποίο συνεργάστηκε στον ΚΑΟΔ:

" Ήμασταν προετοιμασμένοι. Είχα πει στους παίκτες μου πως είναι πολύ καλός παίκτης επιθετικά και ταλαντούχος. Πως είναι ίσως ο καλύτερος σουτέρ του ΑΡΗ. Μέχρι τώρα δεν είχε παίξει βάσει των δυνατοτήτων του. Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον, αν και δεν περιμέναμε να κάνει κόντρα σε εμάς μια τέτοια εμφάνιση".

TAGS EUROCUP ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ