EUROCUP

Πρίφτης: "Δεν έχουμε το μυαλό μας στον ΠΑΟΚ"

Πρίφτης: "Δεν έχουμε το μυαλό μας στον ΠΑΟΚ"
Πρίφτης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Άρης καλείται να κάνει το 3 στα 3 στο Β΄ γύρο της φάσης του Last-32 του Eurocup για να μπορέσει να προκριθεί στους 16 του θεσμού κάνοντας την αρχή στο παιχνίδι της Τετάρτης (27/1, 19:00) στη Nick Galis Hall με την Άλμπα Βερολίνου με τον Δημήτρη Πρίφτη να στάθηκε στην προσήλωση και την ενέργεια των παικτών του.

Στον Άρη είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητες που έχουνε για την πρόκρισή τους στους 16 του Eurocup από τον όμιλο της φάσης του Last-32 του θεσμού, με τον Δημήτρη Πρίφτη να γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι αυτό μπορεί να έρθει μέσα από το 3 στα 3 στο Β΄ γύρο με αρχή κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου την Τετάρτη (27/1, 19:00) στη Nick Galis Hall.

"Είναι πολύ σκληρή ομάδα η Άλμπα, πολύ έμπειρη, θα εμφανιστεί και με την ενίσχυση του Λόουερι. Είναι παίκτης γνωστός σε μας, θα τους δώσει επιπλέον ποιότητα στην περιφέρεια. Είναι υψηλού επιπέδου παιχνίδι. Χρειάζεται ενέργεια, σκληρότητα και πολύ μεγάλη συγκέντρωση, για να μπορούμε να διαβάζουμε σωστά το παιχνίδι, γιατί σε αυτό το επίπεδο ο αντίπαλος σε τιμωρεί… Το κομμάτι της προσήλωσης είναι πολύ σημαντικό και μαζί με την ενέργεια είναι τα δύο βασικά συστατικά για το παιχνίδι", ήταν η αρχική τοποθέτηση του τεχνικού του Άρη.

Ο τεχνικός του Άρη συνέχισε λέγοντας: "Πρέπει να παίξουμε ένα παιχνίδι εντός έδρας. Πάντα αισθανόμαστε καλύτερα στο γήπεδό μας και αυξάνονται οι πιθανότητές μας. Έχουμε κάνει μεγάλες νίκες εδώ, με πολύ δυνατούς αντιπάλους και θέλουμε καταρχήν να κερδίσουμε και μετά να δούμε πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι για κάτι περισσότερο. Σε πρώτη φάση θέλουμε να παλέψουμε πολύ δυνατά για τη νίκη".

Σε ερώτηση για αν το αυριανό παιχνίδι είναι από αυτά που βάζουν και πάλι τον Άρη στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ απάντησε: "Ο Άρης έχει επιστρέψει. Έχει κάνει καλά αποτελέσματα, σε καλούς αντιπάλους, με ομάδες που έχουν παράδοση στην Euroleague, με μεγάλα μπάτζετ. Αν το κάνουμε αυτό ενισχύουμε αυτή την άποψη".

Για την παρουσία του κόσμου είπε: "Στο γήπεδό μας έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, βγάζουμε περισσότερη ενέργεια και αντλούμε δύναμη από τον κόσμο. Αυτό θα γίνει και αύριο".

Για την αντίδραση της ομάδας του δήλωσε: "Καλή αντίδραση είχαμε και στο πρώτο παιχνίδι με την Άλμπα για 35 λεπτά, αλλά ολιγωρήσαμε στα τελευταία πέντε λεπτά. Θα πρέπει να συμβεί σε μεγαλύτερη διάρκεια και γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση και να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας, γιατί απέναντι σε τέτοιες ομάδες δεν μπορούμε να έχουμε έλλειψη ενέργειας και δυνάμεων".

Κι όσο για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ ξεκαθάρισε με την απάντησή του πως: "Δεν έχουμε το μυαλό μας στον ΠΑΟΚ. Είμαστε 100% στο αυριανό παιχνίδι. Θα το σκεφτούμε ακριβώς μετά. Είναι παιχνίδι γοήτρου, κλασικό παιχνίδι της πόλης. Δεν θα χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο, όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι. Δεν υπάρχουν ευκαιρίες και χώρος για τρικ. Δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι διαφορετικό, θα παίξουμε το παιχνίδι που παίζουμε…".

Πρίφτης: "Δεν έχουμε το μυαλό μας στον ΠΑΟΚ"
Ξανθόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ξανθόπουλος: "Τεράστιος στόχος η πρόκριση"

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος στις δηλώσεις του χαρακτήρισε ως τεράστιο στόχο του την πρόκριση του Άρη στην επόμενη φάση του Eurocup. Στους 16 του θεσμού από τον όμιλο της φάσης του Last-32.

"Παίζουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικό ρόστερ. Παίζουμε, όμως, στο γήπεδό μας, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήμασταν σε εκείνο το παιχνίδι κι ας έχει περάσει μόλις μια βδομάδα. Κυρίως ψυχολογικά είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Η Άλμπα πιέζει πολύ, πρέπει να σπάσουμε την πίεσή τους και να είμαστε καλοί στη δική μας πίεση, γιατί αυτό μας δίνει ώθηση σε όλα τα παιχνίδια", ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Για την παρουσία του Ρομπ Λόουερι στο ρόστερ της Άλμπα είπε: "Τον ξέρουμε κι από πέρσι στην Αμαλιάδα και φέτος στην Κηφισιά. Είναι πολύ καλός παίκτης, με πολλή ενέργεια και στην άμυνα και την επίθεση. Είναι ένας επιπλέον μπελάς, αλλά δουλειά μας είναι να τον σταματήσουμε κι αυτόν, όπως όλους τους άλλους".

Κι όσο για το αν είναι ευκαιρία να επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά ο νόμος του Παλέ σχολίασε: "Έχουμε πει ότι στο γήπεδό μας ο κόσμος μας ωθεί για το κάτι παραπάνω. Το κυριότερο είναι να κερδίσουμε για να μείνουμε ζωντανοί για την πρόκριση. Είναι τεράστιος στόχος! Τον είχαμε τον κόσμο και εκτός έδρας και τον ευχαριστούμε, αλλά δεν ανταποκριθήκαμε. Θεωρώ ότι και μετά τον αγώνα με τον Αρκαδικό θα δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο και ευελπιστώ να πάρουμε τη νίκη με τον κόσμο μας μαζί".

Τέλος στην ερώτηση για το αν θα παίξει με την προστατευτική μάσκα ή όχι, γιατί στη διάρκεια του τελευταίου παιχνιδιού με τον Αρκαδικό την πέταξε, απάντησε: "Δεν ξέρω ακόμα. Είναι δύσκολο να φοράς κάτι στο κεφάλι σου και να παίζεις, πόσο μάλλον εγώ που κατεβάζω και τη μπάλα. Με μάσκα ή χωρίς θα μπω και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό".

TAGS EUROCUP ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ