EUROCUP

Πρίφτης: "Δείξαμε αυτοθυσία στο παρκέ"

Πρίφτης: "Δείξαμε αυτοθυσία στο παρκέ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Πρίφτης είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος απ όσα είδε στο παρκέ του Nick Galis Hall απέναντι στην Άλμπα, εξαίροντας την προσπάθεια των παικτών του στη νίκη επί της γερμανικής ομάδας.

Ο Άρης έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκρισή του στους "16" του Eurocup, με την εντός έδρας νίκη επί της Άλμπα . Η διαφορά της ήττας στο παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας (-15) μπορεί να μην καλύφθηκε, αλλά η ουσία είναι πως οι "κίτρινοι" έμειναν "ζωντανοί" στη μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Γι αυτό κι ο Δημήτρης Πρίφτης είχε κάθε λόγο να χαμογελά μετά το τέλος του αγώνα. Ο προπονητής του Άρη συνεχάρη πρώτα τους παίκτες του για την επικράτηση, πριν εξηγήσει πως " έγινε μεγάλη προσπάθεια. Αυτοθυσία. Ενέργεια. Πολύ μεγάλη μάχη. Μπράβο σε όλους. Αυτό το μπράβο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν πάρει κανείς και δει το φύλλο της στατιστικής, που μπορεί να μη λέει πάντα την αλήθεια, αλλά αποτυπώνει κάποια πράγματα. Στοιχειωδώς καλύτεροι να ήμασταν από το 2/21 τρίποντα και τις χαμένες βολές… Λίγο καλύτερα μόνο".

Τέλος ανέφερε: " Συγχαρητήρια και στον κόσμο, είναι σημαντικός για μας, μας βοηθάει πολύ. Πρέπει να το κλείσουμε το σημερινό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έγινε μεγάλη προσπάθεια και έρχεται παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ που είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να συγκεντρωθούμε γι’ αυτό το ματς".

Πρίφτης: "Δείξαμε αυτοθυσία στο παρκέ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σίμτσακ: "Θα συνεχίσουμε..."

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σίμτσακ (MVP του Άρη απόψε) τόνισε πως " προερχόμασταν από δύο πολύ δύσκολες βδομάδες. Μπήκαμε νωθρά στον αγώνα. Έβλεπα ότι δεν είχαμε εμπιστοσύνη στο μακρινό σουτ και μας ακολούθησε αυτό σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μας κράτησε η άμυνα και κάποιες καλές συνεργασίες στην επίθεση. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Μπορούσαμε να πάρουμε και τη διαφορά αν ήμασταν λίγο πιο εύστοχοι. Συνεχίζουμε. Έχουμε τις ελπίδες μας και θα τις διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος", για να σχολιάσει εν συνεχεία τις πολλές άστοχες βολές (17/25) που είχαν οι "κίτρινοι" στο παιχνίδι:

" Θα προσθέσω και τα ριμπάουντ, γιατί χάσαμε πολλά αμυντικά. Αυτό είναι που κάνει ξεχωριστό την ομάδα. Υπάρχει εμπιστοσύνη, ήταν λίγο πειραγμένο το μυαλό μας, αλλά όσο υπάρχει εμπιστοσύνη και οι προπονητές μας πιστεύουν, θα συνεχίσουμε. Καταφέραμε να βγούμε νικητές από μια μάχη με μια πολύ καλή ομάδα. Χτυπήσαμε την Άλμπα στο δικό της παιχνίδι".

Σε ό,τι αφορά τον κόσμο της ομάδας, είπε: " Μας έδωσε ώθηση ειδικά στην αρχή όταν μπήκαμε μουδιασμένα, εκεί που σκέφτεται ο παίκτης τι θα γίνει αν χάσει ένα λέι απ, ένα σουτ. Προς τιμήν τους ήταν εκεί, μας βοήθησαν και τους ευχαριστούμε πολύ. Να ξέρουν ότι στα δύσκολα τους χρειαζόμαστε πιο πολύ. Όταν μπαίνουμε και τους βλέπουμε εκεί παίρνουμε δύναμη για να συνεχίζουμε…".

TAGS EUROCUP ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ