EUROCUP

Απίθανος ο Ουίλμπεκιν: Έβαλε 10/15 τρίποντα και πήγε τελικό

Απίθανος ο Ουίλμπεκιν: Έβαλε 10/15 τρίποντα και πήγε τελικό

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν ήταν εντυπωσιακός στη νίκη της Νταρουσάφακα επί της Μπάγερν Μονάχου, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 10/15 τρίποντα. Ένα ήθελε για να "γράψει ιστορία" στο EuroCup.

Η Νταρουσάφακα πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του EuroCup, σε βάρος της Μπάγερν Μονάχου (87-83). Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ νίκησε για δεύτερη φορά εκείνη του Σάσα Τζόρτζεβιτς, για να φτάσει ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση του εισιτηρίου για την EuroLeague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου (σ.σ.: ο κάτοχος του EuroCup συμμετέχει στην EuroLeague).

Για να τα καταφέρει βέβαια, χρειάστηκε την απίθανη εμφάνιση του Σκότι Ουίλμπεκιν. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ αγωνίστηκε για 33'46'' στο Audi Dome του Μονάχου, διάστημα στο οποίο πρόλαβε να σημειώσει 41 πόντους, με 4/8 δίποντα, 10/15 τρίποντα και 3/3 βολές.

Το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι φυσικά ο διψήφιος αριθμός τριπόντων που σημείωσε, επίδοση που τον κατατάσσει στο Νο2 της all time list του EuroCup. Έβαλε μόλις ένα λιγότερο από τον ρέκορντμαν της διοργάνωσης, τον Τζον Ρόμπερσον, ο οποίος πριν από τρεις μήνες είχε σημειώσει 11/16 τρίποντα στην εκτός έδρας νίκη της Βιλερμπάν επί της Γκραν Κανάρια (129-128).

Ο γκαρντ της ρωσικής ομάδας τα κατάφερε βέβαια μετά από τρεις παρατάσεις (και 42'18'' συμμετοχής), εν αντιθέσει με τον Σκότι Ουίλμπεκιν που έφτασε στα 10 εύστοχα σουτ τριών πόντων εντός της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης.

Για την ιστορία, οι δυο τους είναι οι μοναδικοί στην ιστορία του EuroCup με 10+ τρίποντα σε ένα παιχνίδι.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ