EUROCUP

Χέρστον στο Sport24.gr: "Κίνητρο η πρόκριση"

Χέρστον στο Sport24.gr: "Κίνητρο η πρόκριση"

Η πρόκριση στο LAST-32 του Eurocup περνάει από το "Krylatskoye Sports Palace" της Μόσχας και ο Μαλίκ Χέρστον μιλάει για αυτά που πρέπει να βελτιώσει η ΑΕΚ ενόψει της συνέχειας και τον πρόωρο "τελικό" με την Κράσνι Όκτιαμπρ.

Από το εναρκτήριο ματς του Eurocup στις 14 Οκτωβρίου κόντρα στην Κράσνι και εκείνη τη ραψωδία του Μαυροκεφαλίδη με τους Ρώσους ως το αυριανό (18/11, 18:30) ματς της ΑΕΚ στο "Krylatskoye Sports Palace" της Μόσχας άλλαξαν πολλά.

Η "Ένωση" του Ντράγκαν Σάκοτα έκανε ένα τρομερό ντεμαράζ στον ΣΤ' όμιλο, πανηγύρισε τρεις σερί νίκες απέναντι στη Νίζνι Νόβγκοροντ, τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και τη Νεπτούνας ενώ παραμένει σε τροχιάς πρόκρισης στο LAST-32 του Eurocup!

Κόντρα, λοιπόν, σε όλα τα προγνωστικά και μολονότι τα... έβαλε με αντιπάλους που έφτασαν ως το TOP-16 της περσινής Euroleague, η ΑΕΚ διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση και ο Μαλίκ Χέρστον εξηγεί στο Sport24.gr ότι το κίνητρο της "Ένωσης" απέναντι στην Κράσνι Όκτιαμπρ δεν είναι η ήττα στο ΟΑΚΑ αλλά η ίδια η πρόκριση.

- Έχεις στο μυαλό σου ό,τι έγινε πριν από περίπου ένα μήνα στο ΟΑΚΑ; Σας πείραξε ο τρόπος που ήλθε εκείνη η ήττα από την Κράσνι Όκτιαμπρ στην πρεμιέρα του Eurocup;
"Για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι πολύ καλά εκείνο το ματς (γέλια)! Βλέπεις, έχουμε δώσει τόσα πολλά παιχνίδια από τότε στο Eurocup και το πρωτάθλημα... Πολύ πιο δύσκολα και, κυρίως, πολύ πιο σημαντικά. Δεν νομίζω ότι το κίνητρο θα πρέπει να είναι εκείνη η ήττα. Θα ήταν λάθος αν σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο! Ό,τι έγινε, έγινε. Νομίζω πως αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση και μόνο! Είμαστε πολύ κοντά στο να το πετύχουμε και τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για εμάς αν νικήσουμε στη Ρωσία".

Χέρστον στο Sport24.gr: "Κίνητρο η πρόκριση"


Ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ μετράει 9.6 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ σε 5 αγώνες στο Eurocup με την ΑΕΚ

- Η ΑΕΚ μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες στον ΣΤ' όμιλο μετά το αρχικό 0-2. Τι θα πρέπει να βελτιώσει η ομάδα σου ώστε να ολοκληρώσει την υπέρβαση και να προκριθεί στο LAST-32;
"Είναι αλήθεια ότι αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα στην αρχή των αγώνων. Είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού μας που πρέπει να βελτιώσουμε. Δεν ξέρω τι φταίει... Ίσως το ότι είμαστε νέα ομάδα και ψάχνουμε να βρούμε ρυθμό. Βρισκόμαστε στις αρχές της χρονιάς και πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας! Ειδικά στην Ευρώπη, όπου κάθε ομάδα είναι υψηλού επιπέδου. Οφείλουμε να βελτιώσουμε την άμυνά μας στο πικ-εν-ρολ και να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας αφού ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια".

- Σε ό,τι αφορά την Κράσνι Όκτιαμπρ, η αντίπαλός σας θα παρουσιαστεί με αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, αφού αποχώρησε ο Τόνι Μίτσελ...
"Δεν έχει σημασία! Έχει κι άλλους επαγγελματίες παίκτες. Το μεταξύ μας παιχνίδι είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία τους για να προκριθούν στο LAST-32 ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα πολύ ταλαντούχο σύνολο. Θα παλέψουμε πολύ για τη νίκη. Το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι να επικεντρωθούμνε στο δικό μας παιχνίδι, στην άμυνά μας και στον τρόπο που θα παρουσιαστούμε εμείς στο γήπεδο".

- Το σχόλιό σου για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και τις εμφανίσεις του από την αρχή της χρονιάς ;
"Ο Λουκάς κάνει εκπληκτική χρονιά! Σκοράρει, βοηθάει στην άμυνα, γενικώς κάνει τα... πάντα! Κάνει μια απίθανη σεζόν. Χαίρομαι που παίζουμε μαζί".

TAGS EUROCUP ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ