EUROCUP

Σάκοτα: "Ευκαιρία να κερδίσουμε"

Σάκοτα: "Ευκαιρία να κερδίσουμε"

Ο Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε για την αναγκαιότητα της νίκης στον αυριανό (18/11, 18:30) αγώνα με την Κράσνι Όκτιαμπρ ενώ ο Δημήτρης Μαυροειδής αναφέρθηκε στην ευκαιρία της ΑΕΚ να προκριθεί στο LAST-32 του Eurocup.

Η αυριανή (18/11, 18:30) αναμέτρηση με την Κράσνι Όκτιαμπρ στο "Krylatskoye Sports Palace" αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ΑΕΚ προκειμένου να βάλει τις βάσεις της πρόκρισης στο LAST-32 του Eurocup, σε περίπτωση νίκης επί των Ρώσων.

Η "Ένωση" ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον ΣΤ' όμιλο με ρεκόρ 0-2 και πλέον μετράει αισίως τρεις σερί νίκες απέναντι σε Νίζνι, Χάποελ Ιερουσαλήμ και Νεπτούνας. Έτσι το παιχνίδι με τους Ρώσους (σ.σ. του 1-4 στο γκρουπ) θα ξεκαθαρίσει εν πολλοίς την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο μεταξύ, ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, δήλωσε για τον αυριανό αγώνα με τη Κράσνι: "Είναι μία πολύ σημαντική αναμέτρηση απέναντι σε μία ομάδα που έχει στόχο να μας κερδίσει δύο φορές. Η νίκη είναι πολύ σημαντική για μας και αύριο (Τετάρτη), είναι η ευκαιρία μας να κερδίσουμε τώρα, παρά κόντρα στη Γαλατασαράι ή την Χάποελ. Με αυτή τη φιλοσοφία θα προσπαθήσουμε 100% για τη νίκη, αλλά ξέρουμε ότι η Κράσνι είναι φορμαρισμένη τελευταία, παίζει καλό μπάσκετ και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι μία εύκολη αναμέτρηση".

Εκ μέρους των παικτών της ΑΕΚ μίλησε ο νεοαποκτηθείς Δημήτρης Μαυροειδής: "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που μας νίκησε στην έδρα μας. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να διεκδικήσουμε τη νίκη που θα μας δώσει πολλές πιθανότητες για να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Eurocup".

Από την πλευρά του, ο κόουτς της Κράσνι Όκτιαμπρ, Κίριλο Μπολσάκοφ, εξήγησε ότι το παιχνίδι με την AEK είναι do-or-die για τους Ρώσους, αφού "χάσαμε πολλά παιχνίδια στην έδρα μας, επομένως δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη".

Ο 27χρονος Ρώσος φόργουορντ, Ιγκόρ Ζαμάνσκι, ανέφερε: "Μόνο η Γαλατάσαραϊ έχει αποκτήσει σαφές προβάδισμα έναντι των υπόλοιποων ομάδων. Επομένως, πρέπει να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας. Το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Αθήνα ήταν πολύ-πολύ δύσκολο. Βγάλαμε ενέργεια για να κερδίσουμε εκεί. Το ίδιο, ακριβώς, πρέπει να κάνουμε και αύριο. Θεωρώτ ότι η Κράσνι είναι έτοιμη, έπειτα από τα τελευταία θετικά αποτελέσματα στην VTB United League".

Θυμίζουμε πως ο νεοαποκτηθείς Μάλκολμ Άρμστεντ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη regular season αφού πρόλαβε να παίξει με την Άβτοντορ. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ θα τεθεί στη διάθεση του Σάκοτα εφόσον η ΑΕΚ προκριθεί στο LAST-32.

TAGS EUROCUP ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ